Svenskar vantrivs på sina jobb

Svenskarna trivs allt sämre på sina arbeten. Det visar en medarbetarundersökning som företaget Netigate har gjort på 31 arbetsplatser runt om i landet. Det som tynger arbetstagarna mest är den psykiska stressen. Ett allvarligt problem, enligt fackförbundet Unionen.

– Man känner sig mindre och mindre nöjd. Generellt sett är detta det sämsta resultatet vi har haft, säger Lars Lindberg som är marknadschef på undersökningsföretaget.

Läs mer…

Matens betydelse

Fysisk och psykisk press ökar dramatiskt om vi äter fel typ av mat (tallriksmodellen).

Hur trivs en trött medarbetare, med huvudvärk, muskelvärk, ledvärk och ont i magen, med prostataproblem, diabetes och hjärtproblem? Hur kreativ och produktiv är denna medarbetare?

Det vet Mats Lindgren som i dagarna presenterade sin nya bok ”Frisk av mat” och det tog bara fyra månader innan han var frisk. Läs mer…

En fängslande berättelse med intressanta teorier, en bok som är läsvärd. En svidande kritik av dagens hälso- och sjukvård, av kost- och läkemedelsindustrin samt av våra myndigheters agerande. Häpnadsväckande att inte ansvariga politiker agerar och ingriper.

Hur kan ansvariga politiker bara titta på, medan vi sjunker allt djupare?

Han känner sig grundlurad på decennier av sitt liv och är som diabetiker ”natural förbannad”. Hur kan detta lurendrejeri, denna fars, denna människomisshandel, tillåtas fortskrida år efter år? Är ansvariga politiker själva grundlurade, är de rädda för att lägga sig i eller bryr de sig bara inte? Vi behöver politiker med kunskap, vilja och handlingskraft.

Mats kunde t.o.m. se utan glasögon efteråt, vilket kanske inte tillhör vanligheten, men övriga hälsoeffekter är förutsägbara för de allra flesta. Nästan för bra för att vara sant.

Mats Lindgrens blogg … …. Kvalificerat nonsens från SLV!

Mats Sambo berättade om att hon blivit av med sina hudproblem som plågat henne sedan lång tid tillbaka (provat allt och inget hade tidigare hjälpt) och migrän hade upphört.

Jenny Elwe berättade att hon aldrig hade haft viktproblem, med däremot magkatarr så långt bakåt hon kunde minnas, problem som nu var borta.

Botemedlet var att ersätta skräpmat med riktig god mat. Nästan för enkelt. Om alla gjorde så skulle behovet av sjukvård och läkemedel mer än halveras. Vilket fart det skulle bli på Svenskt näringsliv med alla friska och alerta medarbetare! Vårdköerna skulle snabbt krympa för att sedan helt försvinna.

När hälsan återvänder kommer lusten att röra på sig och då blir effekten dubbel.

Jenny Elwe utbildade sig till lic. kostrådgivare och Mats Lindberg skrev en bok, olika sätt att kanalisera sin nya energi (och sin frustration över hur det fungerar idag). Bägge föreläser och hjälper de som vill ha hjälp.

De har nu tillsammans startat www.lchfmatkasse.se för de som vill leva ett friskare och sundare liv och som vill ha hjälp med att komponera en LCHF meny, levererat hem till din dörr.

Både Mats och Jenny hade bytt kost till LCHF av hälsoskäl (och för att det är gott), ingen av dem hade viktproblem. Det är viktigt att poängtera att LCHF är en hälsosam livsstil för de som vill må bra och för de som vill prestera. Viktuppgång för underviktiga och viktnedgång för överviktiga är bara en bonus.

Livsmedelsverkets (SLV) kostrekommendationer inte bara torpederar folkhälsan, de sänker också Svenskt näringsliv, långsamt med säkert. Vilken främmande makt stödjer och finansierar denna inhemska ”terrorverksamhet”?

På bara två decennier har Livsmedelsverkets kostråd åstadkommit två miljoner fler överviktiga och utökat antal diabetiker med en kvarts miljon (nyckelhålsmärkningen kom 1989). Antalet sjuka och vårdbehövande ökar ständigt. Antalet dementa är nu uppe i 190.000 och kostar mer än 50 miljarder kronor per år att vårda. Vem skall betala notan?

Bra jobbat av SLV om uppdraget är att sänka Svea Rike.

Team KOSTDEMOKRATI

.

Kommentera