Fiskoljor hjälper ungdomar med inlärningsproblem och de som är tillbakadragande

.

Omega-3-hjälper-ungdomar

.
ζ

Omega-3 fiskolja gör vad droger inte kan för ungdomar – de hjälper dem att övervinna allvarliga psykiska problem såsom inlärningssvårigheter, glömska, höra röster och tillbakadragande.

Omkring 300 ungdomar med psykiska problem visade ”avsevärda förbättringar” efter tillskott med omega3. Ungefär ett av tio barn (10 %) lider av en allvarlig psykisk sjukdom, och förhållandet är högre för ungdomar i åldern 12 år och äldre.

Studien har varit så framgångsrikt att forskare från ”identifiering och förhindrande” (RAP) program utvidgas till att behandla ungdomar och unga vuxna i åldern upp till 25 år med psykiska problem.

Forskarna säger att omega-3-tillskott redan är ett naturligt alternativ till läkemedel för behandling av barndomens psykiska problem.

(Källa: The North Shore-Long Island Jewish Health System, 8 februari, 2012)

Kommentar:

Även ADHD behandlas framgångsrikt med kost, som dessutom är biverkningsfritt.

 • ”Två tredjedelar av barnen med adhd eller Aspberger blir bra” Läs mer…
 • Förebygga, bota eller trycka ner symtomen? Läs mer…
 • Ditt dagliga bröd, pasta och pizza dödar dig (om stora doser). Läs mer…
 • Barn med ADHD? Sluta servera det här! Läs mer…
 • Potatis bort, grönsaker fram i rampljuset. Läs mer…
 • Hopp för epileptiker. Läs mer…
 • Länk mellan autism och diabetes? (och om UC/Crohns). Läs mer…
 • Politiskt ointresse för förebyggande hälsovård. Läs mer…

Vården väljer istället att behandla ADHD med amfetaminliknande preparat som på sikt är beroendeframkallande. De säkerställer sin egen marknad.

Om man väljer att äta tillskott i form av fiskolja skall man vara noga med att välja en god kvalité. Oxiderade oljor av dålig kvalité är direkt skadligt, läs mer…

Allra bäst är att äta fisk rik på omega3 och kött från gräsbetande djur som innehåller en relativt hög andel omega3. En bra idé är att erbjuda skolbarnen detta flera gånger per vecka, bra mycket bättre än en ”köttfri måndag” som enbart är skadligt för både barn och miljö (läs mer…).

Margarinfetterna som idag påtvingas skolbarnen bidrar till obalansen i hjärnan (läs mer…) på samma gång som det är dyrare att tanka lättprodukter jämfört med riktig mat. Om det bara gäller att fylla magen med volym och vikt är kranvatten bäst och billigast.

Att påtvinga skolbarnen en ”köttfri måndag” är lika odemokratiskt och dumdristigt som att förslå en ”kött-tisdag” och en ”fisk-fredag”. Vad skulle veganerna säga om det?

.
Team KOSTDEMOKRATI (som står för information, kunskap och individens valfrihet)

Ett svar på ”Fiskoljor hjälper ungdomar med inlärningsproblem och de som är tillbakadragande”

 1. Det finns forskning i Sverige vid Sahlgrenska som visar att barn med ADHD behöver mer fett och framför allt mer omega-3.
  http://circ.ahajournals.org/cgi/content/meeting_abstract/116/16_MeetingAbstracts/II_827-c
  Var på en föreläsning för flera år sedan där två barnpsykologer från Sahlgrenska Akademin berättade om omega-3 och ADHDs mycket positiva effekt.

  Träffat på flera patienter som rekommenderats lågkolhydratskost och blivit mycket bättre.
  Så LCHF fungerar bättre än mediciner då det gäller ADHD

Kommentera