Kolesterolsänkande statiner ökar risken för diabetes

En ny studie visar att statiner ökar risken för diabetes hos äldre kvinnor. Det spelade ingen roll vilken statin som patienten åt. Risken ökade för alla olika sorters blodfettssänkande statiner och ses därför som en så kallad ”klasseffekt”.

Nu kommer ytterligare en studie som visar att postmenopausala kvinnor som tar statiner löper ökad risk att få diabetes. Ett antal tidigare studier har visat samma sak.

Läs mer …

– ◊ –

Kommentar:

Varför kvinnor överhuvudtaget skall äta kolesterolsänkande läkemedel är märkligt, eftersom det inte har kunnat visats att det har någon positiv effekt alls, kvinnorna får bara alla biverkningar.

När det gäller män så har det bara kunnat påvisats positiv effekt för de som haft hjärtproblem tidigare, en ytterst liten positiv effekt (som skall ställas mot biverkningar).

Sannolikt skulle en kostomläggning ha en betydligt större effekt och biverkningarna hade uteblivit. Bara riktig mat och ingen skräpmat – t.ex. NJUTMETODEN.

De som har högsta kolesterolvärdet lever längst och är friskast. Mer än 90 % av alla över 65 år har ett totalkolesterol som är över 5 mmol/L ( godtycklig gräns satt av läkemedelsindustrin, normalt kolesterol är 4,0 – 8,8 ).

Läkemedelsindustrin menar att de med högt kolesterolvärde (enligt deras definition) skall äta kolesterolsänkande statiner och få trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, hjärtsvikt och diabetes bland alla andra biverkningar, för att en man av 400 ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar.

Det finns hundra miljarder skäl (SEK) för denna rekommendation.

Och alla går på detta utan att tänka efter före.

Tänk efter före!

Tips. Om Du vill läsa fler inlägg om kolesterol skriv ordet ”kolesterol” i sökrutan i vänster kolumn på startsidan, så ser Du alla blogginlägg med ordet ”kolesterol”.

Ett svar på ”Kolesterolsänkande statiner ökar risken för diabetes”

Kommentera