”Det sunda ska inte vara ett straff”

För några år sedan orsakade den danska familjen Mauritson en mindre jordbävning i sitt hemland med boken ”Kärnfrisk familj”, där de bland annat jämförde socker med kokain.

Boken ”Kärnfrisk familj – så gör du!” kom ut i Danmark för några år sedan och handlade om hur Ninka-Bernadette och Morten Mauritson gick från att vara stressade, överviktiga, sockerberoende, otränade och osexiga till raka motsatsen efter att på ett drastiskt sätt ha lagt om sin livsstil.

Samtidigt började de träna tillsammans med sina två söner varje dag efter jobbet. Ninka-Bernadette gick ner 20 kilo och Morten 30 kilo. Livet blev lättare och de fick tillbaka lusten att ha sex med varandra.

De hävdade dessutom att deras autistiske son Bertram blivit frisk sedan de börjat utesluta mjölk i hans kost. Och att sockerberoende går att jämställa med kokainmissbruk.

När släpper du loss?

– Som nu när jag är i Stockholm och går ut och äter på restaurang. Då äter jag desserter. Det handlar om att ha en god bas i vardagen, inte om att bli hysterisk. Men när jag var i Italien och åt pasta och vin några dagar i sträck tog det mig en och en halv månad att komma i form igen efter det. Det gäller att hitta en gyllene medelväg.

Läs hela artikeln i DN (med boktips)

– ◊ –

Läs också:

Ninka och Morten, familjen kärnfrisk, botade sin autistiska son med livsstilsförändring och nyttig mat. I Danmark och Norge har boken ”Kärnfrisk familj” sålts i över 150.000 exemplar, och nu finns den även i Sverige. Läs mer…

– ◊ –

Tidigare inlägg med anknytning till autism:

– ◊ –

Tips: De som inte tål vanlig mjölk kan prova Åsens Lantmjölk Gammaldags (icke homogeniserade mjölk) eller ännu bättre söka upp en mjölkbonde och köpa gårdsmjölk, dvs en naturlig mjölk som är vare sig pastöriserad eller homogeniserad. Kontrollera att gården tar väl hand om sina djur, att djuren är friska, att de inte använder antibiotika i förebyggande syfte, att korna utfordras med sin artegna föda (gräs) och att hygienen är god.

Tidigare inlägg … Naturlig mjölk!

Kommentera