Överviktiga 11-åringar får kritiserad behandling

.

11-åringar får kritiserad behandling

I Storbritannien erbjuds barn i 11-årsåldern att få en gastrisk ballong insatt i magen i ett försök att stoppa fetmaepidemin bland unga. Men metoden kritiseras i Sverige.

900 000 brittiska barn och ungdomar är så feta att deras hälsa är i fara. I ett försök att sätta stopp för den här oroande utvecklingen erbjuds nu barn så unga som 11-12 år att få en gastrisk ballong insatt i magen. Ballongen av silikon minskar mängden mat som får plats i magsäcken och ska användas hos överviktiga barn där allt annat har misslyckats; dieter, motion och viktminskningsmedicin.

Läs mer…

Vart fjärde Malmöbarn överviktigt

Drygt 25 procent av Malmös ungdomar är överviktiga eller lider av fetma. För 20 år sen var det bara fem procent. 2016 ska problemet ha halverats. Men utvecklingen går åt fel håll, visar färsk statistik.

Läs mer…

– ◊ –

Vår kommentar:

Det innebär att fetman bland ungdomen har fyrfaldigats på på bara tjugo år!

Det förklarar också varför rökningen håller på att trefaldigas! Läs mer…

 

Varför fortsätter vi göra det vi vet inte fungerar
och varför gör vi inte det vi vet fungerar?

[en pusselbit för att förstå detta finns här...]

 

Resultatet räknas

Ansvariga politiker vill gärna parkera samhällsproblem hos myndigheter som inte verkar se helheten, som t.o.m. förvärrar problemen genom felaktiga råd. Exempel är SLV och FHI (läs mer…). Ansvaret för resultatet kan dock inte delegeras.

För inte så länge sedan gick larmet att missbruket av cannabis ökade lavinartat bland ungdomarna i Göteborg och Malmö (läs mer…). Problemet är tryggt parkerat hos FHI för 50 miljoner kronor.

– ◊ –

Varför inte helt enkelt äta sig till en normalvikt med riktig mat? Då behöver ingen börja röka för att hålla vikten. Fungerar både för barn och vuxna. Kanske för enkelt?

Kommentera