Vi välkommnar DiOS som krönikör på KOSTDEMOKRATI

Ny rikstäckande organisation för personer med diabetes

I maj år 2010 skapades en ny rikstäckande organisation för diabetiker, Diabetesorganisationen i Sverige, DiOS.

Vi vill ge diabetiker större inflytande, både över sin egen diabetes och över intressefrågor, säger nyutnämnde ordföranden i DiOS Patrik Sundström, från Tierp.

Det finns ett behov av en diabetesorganisation med högt i tak, stabila värderingar och aktiviteter.

Våra medlemmar får stort inflytande i organisationens arbete. De vet vad det innebär att leva med diabetes och det är problem och frågeställningar de ställs inför i sin vardag som vi vill arbeta för att förbättra.

DiOS ska arbeta decentraliserat; en liten ledningsgrupp i kombination med representanter från varje sjukvårdsregion runt om i Sverige.

– ◊ –

Syfte och mål med DiOS

  • Vårt syfte är att förändra samhället på områden viktiga för barn och vuxna med diabetes och att främja och stärka den livsviktiga egenvården.
  • Vårt mål är att förbättra situationen för alla med diabetes i Stockholms län och att minska sjukdomens konsekvenser.

Det gör vi i huvudsak genom att:

  • Påverka politiker, tjänstemän och vården, läs mer under toppfliken Samhällspåverkan
  • Arrangera utbildningar i egenvård
  • Sprida viktig information om vardagen med diabetes.

Vi välkomnar alla med diabetes och deras anhöriga som medlemmar!

Vi kan vardagen med diabetes!

– ◊ –

Den största föreningen i DiOS är Storstockholms Diabetesförening (Sveriges största diabetesförening) som ger ut tidningen ”Leva med diabetes”. Tidningen som också är DiOS medlemstidning, med 8 nummer per år.

Signum för DiOS och dess Diabetesföreningar är öppenhet för vetenskap och beprövad erfarenhet och att de sätter sina medlemmars intressen i första rummet. En organisation som har framtiden för sig, som bevakar Dina intressen.

– ◊ –

KOSTDEMOKRATI öppnar ett forum om diabetes

DiOS – Diabetesorganisationen i Sverige – kommer att skriva om diabetes och informera oss om utvecklingen och om händelser som främst berör diabetes och diabetiker.

I tillägg till krönikor öppnar vi nu ett forum med rubriken ”DiOS (Diabetesorganisationen i Sverige)” med underrubrikerna:

  • DiOS – Frågor och svar om diabetes och om nya DiOS. Alla är välkomna  att ställa frågor.
  • DiOS – Miniblogg och anslagstavla, med nyheter, blogginlägg, aktiviteter, etc.
  • Alingsås – lokal information som sköts av lokalföreningen i Alingsås.
  • …. fler lokalföreningar ansluter sig efterhand.

Tillsammans med DiOS kommer vi att besvara inlägg och frågor från våra medlemmar. Öppet att läsa för alla besökare, men endast våra medlemmar kan kommentera och skriva i forumet.

Medlemskap

  • Medlemskap i DiOS rekommenderas för alla med diabetes och deras anhöriga. Medlemskapet kostar 250kr/år, familjemedlemsskap för hela familjen kostar 300kr/år. Medlemskapet inkluderar 8 nummer per år av tidningen ”Leva med diabetes”. Inom en snar framtid kommer Du även att kunna delta på föredrag och kurser i de anslutna lokalföreningarna. Teckna medlemskap här…

Vi välkomnar DiOS som krönikör och som informatör på forumet, en organisation som vet vad den talar om. Missa inte chansen att informera Dig och få svar på Dina diabetesfrågor, missa inte att ta del av DiOS kunskaper och erfarenheter.

Många diabetiker typ 2 kan t.ex. bli nästintill symptomfria, utan mediciner, genom att byta livsstil. Även diabetiker typ 1 kan göra stora hälsovinster genom att förändra sin livsstil. DiOS visar vägen.

Team KOSTDEMOKRATI………………..……….

 


 

Kommentera