Svårt för barn att få hjälp mot övervikt

Omkring 200 000 svenska barn bär på en övervikt som riskerar deras hälsa i framtiden. Men bara en bråkdel får hjälp av sjukvården.

– Ingen blir fet utan att ha varit överviktig. De barn som är överviktiga i sex-sjuårsåldern måste identifieras som riskbarn i skolhälsovården, säger Claude Marcus, chef för Rikscentrum Barnobesitas (barnfetma).

Bristande prioriteringar gör att bara en femtedel av barnen med sjukdomen fetma får hjälp.

– ◊ –
Vår kommentar:

”Barnen måste identifieras” säger vår ”auktoritet” på området, professor Claude Marcus. Sedan då?
.
Det är de kostråd som Claude Marcus representerar som gör barnen feta och de barn som ”behandlas” enligt detta koncept blir inte kvitt sin fetma. Möjligen kan de stoppa sin viktuppgång genom svält, genom att ständigt vara hungriga.
.
Undra hur det är att ha 200.000 barns övervikt på sitt samvete?

Kanske skall de identifierade barnen magopereras? Claude Marcus leder en svensk studie där 90 barn och ungdomar i åldrarna 13 till 18 år har opererats med en metod som kallas Gastric Bypass, ungdomarna har fått sin mage och tarmar delvis bortopererade, vilket framkallar en inre svält och viktnedgång (åtminstone i början). En livsfarlig operation som ger livslånga biverkningar av svår karaktär, och efter tio år är de flesta feta igen (enligt studier).
.
Hur kunde etiska nämnden godkänna detta försök?
.
Därtill understår sig Claude Marcus att kritisera Nola Skogs LCHF–läger för ungdomar, där man talar med barn och föräldrar om matvanor och serverar naturlig mat som gör att överviktiga går ner i vikt, utan hunger eller operation.
.
Citat (”stålfarfar”):
.
Och dessa 90 operationer på barn och unga sker på sjukhus i Sverige år 2011. Det görs inte i ett koncentrationsläger eller i ett hemligt ”laboratorium”, utan i någorlunda öppenhet. Och vi är många som är medvetna om detta.
.

Världen måste ha blivit galen!

Källa: icakuriren
– ◊ –
.

Ansökan om kompletterande forskningsanslag

Läs en ansökan till GBP-studien här… (forskningspengar för att skära sönder magar och tarmar på 90 ungdomar).
.
I ansökan står bland annat:
.

Bakgrund
Det finns f n få eller inga effektiva behandlingsstrategier för ungdomar som utvecklat svår fetma. Sannolikheten för dessa ungdomar att förbli feta och utveckla sjuklighet är mycket stor.

Detta vittnar om djup okunnighet eller oärlighet. Den 16 januari 2008 blev lågkolhydratkost (”NJUTMETODEN”) godkänd av Socialstyrelsen för behandling av övervikt och diabetes, enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Uppemot 20.000 svenskar har provat och resultatet är mycket lovande. Kunskapen har funnit i mer än 150 år.

Gastric Bypassoperation uppfyller inga krav alls och erfarenheterna är förskräckliga. Läs mer…
Obs. att den studie som ofta refereras till (SOS-studien) handlar om något annat, läs mer,,,

Hur kan detta spektakel få förekomma? Befinner sig dessa auktoriteter högst upp i hierarkin, där ingen kan ifrågasätta dem eller stoppa dem? Det behövs ett folkuppror, därför fyller ”skolupproret mot lightprodukter” en viktig funktion.

Uppenbarligen måste folket organisera sig och själva bevaka sin intressen. Om vi överlåter detta arbete till ”auktoriteter” kan de gå riktigt snett! Att välja ansvarstagande politiker av rätt kaliber är också väsentligt. Bra att komma ihåg söndagen den 14 september, 2014.

Rikscentrum Barnobesitas

Till Rikscentrum för barnobesitas på Karolinska i Stockholm kommer barn och ungdomar med övervikt och fetma från hela landet. De barn som kommer dit har alltid först haft behandlingskontakt med andra vårdgivare, till exempel inom skolhälsovården, den öppna barnhälsovården eller på hemortens barnklinik. Dessa barnläkare kan sedan remittera barn med svårbehandlad eller särskilt allvarlig övervikt eller fetma till oss.

Men gör detta centrum någon nytta?

Att gå ner av att bara äta mindre och kalorisnålare fungerar nämligen inte ens för vuxna i längden. Då kan man ju räkna ut hur bra ett barn klarar det.

Fast man behöver inte ens tänka ut det själv. Man kan lyssna på professor Claude Marcus, som jobbar med de feta barnen. Hur blir effekten av råd att bara äta mindre kalorier och röra sig mer?

“[Bantning är] ett jättetufft jobb där man måste acceptera att vara hungrig för kunna att gå ner i vikt”

“Totalt sett så lyckas vi kanske i genomsnitt hålla vikten på någorlunda samma nivå. Det finns naturligtvis barn som går ner i vikt men det här är ett bekymmer”…

”Det vi gör det har en mycket klar och tydlig effekt men vi klarar inte av att se till att de går ner i vikt utan det är lite mer kan man säga av habilitering. dvs att vi hindrar dem att gå upp i vikt. Vi kanske så att säga minskar deras sjuklighet, men vi lyckas inte bota deras fetma.”

Plågsam behandling utan märkbar effekt? Låter som meningslös barnmisshandel. Finansierat med skattemedel.

Dumhet

Hunger är tydligen inget man bryr sig om på Rikscentrum Barnfetma, Huddinge:

Det är inte farligt att vara hungrig och snacket om att ”jag har så lågt blodsocker” gäller inte personer utan diabetes. Blodsockervärdet varierar ganska lite hos friska människor.

– Det är snarare en betingad reflex att äta. Vi är vana, helt enkelt, säger [läkaren] Annika Janson.

Friska får inte för lågt blodsocker för kroppen sätter igång diverse skyddsmekanismer mot det. En av följderna är kraftig hunger/sötsug. Det betyder alltså inte att blodsockret är farligt lågt, men kan bero på att kroppen tvingas jobba för att hålla upp det.

Det sista uttalandet nog det allra dummaste. Härnäst berättar hon kanske att homosexuella också bara behöver välja annorlunda. Sexualdrift är kanske också bara en ”betingad reflex” som man vant sig vid?

Sen kan man sluta dricka och andas när man ändå är på gång.

Källa: Kostdoktorn

Ännu dummare blir det när man betänker att det finns ett enkelt naturligt alternativ om man vill gå ner i vikt, som vi kallar  ”NJUTMETODEN”, hormonell viktnedgång genom att äta sig mått på riktig god mat. En vetenskap våra ”experter” inte vill se, trots att detta varit ett välkänt faktum i mer än 150 år.

– ◊ –

Bertil Lind om Claude Marcus”Jag kan ha fel – jag kan ha fel.”

Bertil Lind har egen erfarenhet av barnfetma. Som 13-åring blev han på egen begäran inlagd på sjukhus under en vecka för att utreda om han hade något fel på sin ämnesomsättning, han var nämligen rejält fet och vägde över hundra kg.

Nu har han ätit sig ner i vikt, utan operation och utan hunger, vilket tekniskt sett är ”enkelt”. En kunskap som Claude Marcus med kollegor vägrar att ta till sig. De hukar sig bakom sina titlar och det ämbete som förlänats dem. De opererar hellre våra ungdomar än att ta till sig (för dem ny) kunskap.

– ◊ –

Varför lyssnar vi på dessa ”auktoriteter” – som har en alldeles egen verklighetsuppfattning?

Varför anslår våra förtroendevalda politiker skattemedel till en verksamhet som inte fungerar, som är skadlig?

Team KOSTDEMOKRATI4 svar på ”Svårt för barn att få hjälp mot övervikt”

Kommentera