Ny krönikör – Mats Wiman – numera ”frisk diabetiker”

Mats Wiman

Frilansöversättare och autodidakt

Min kontakt med sjukvården har bestått i att misshandlas och desinformeras som diabetiker typ 2 (diagnos 1998).

Genom en minihjärtinfarkt 2006 och en TIA 2007 bleve min frustration med sjukvården och min sig i förtid avtecknande död, fick jag den motivation till självstudier och nätverkande som därefter fört mig till en kunskapsnivå som gör att jag ofta finner uttalanden från läkare av alla grader, överviktsprofessorer och andra maktkoryféer i pinsam avsaknad av kunskap och en skam för den sjukvård som svenska politiker ofta bröstar sig med.

’Use it or lose it’ är en känd regel inom medicinen. Min adrenalinkörtel får i alla fall den övning som gör att den fungerar väl. Man behöver bara läsa alla okunniga inlägg i det så kallade ”fettkriget” för att ta sig för pannan och drabbas av intellektuellt illamående.

Värst av allt är dock de grymma, okunniga och kriminella kostråden till diabetiker:

”Ät den mat ni blir sjuka av!”

[se min krönika ”De grymma kostråden till diabetiker”]

Mats Wiman

– ◊ –

Vi välkomnar Mats Wiman och vi ser fram emot krönikor som speglar den verklighet andra förtiger.

Mats är nybliven medlem i DiOS. En annorlunda diabetesorganisation på så sätt att de är öppna för nya rön och att de sätter sina medlemmars intressen i första rummet.

Mats Wiman nås enklast via vår interna privatpost för de som vill ställa frågor direkt till Mats (en funktion som alla medlemmar har tillgång till). Alla våra krönikörer och medlemmar når enkelt varandra via vår internpostfunktion. Medlemskap är gratis.

Team KOSTDEMOKRATI

4 svar på ”Ny krönikör – Mats Wiman – numera ”frisk diabetiker””

Kommentera