WHO: Offentliggör all forskning så vi kan se riskerna med vacciner

22:44, 27 maj 2017 in Okategoriserad by midi

ζ

WHO: Offentliggör all forskning så vi kan se riskerna med vacciner

Ungefär hälften av all forskning redovisas inte. Ofta handlar det om att man vill mörka icke önskvärda forskningsresultat. Detta är ett stort problem och nu går WHO ut med ett pressmeddelande där flera stora forskningsfinansiärer kräver att alla forskningsresultat ska redovisas öppet.

Organisationerna bakom detta initiativ är Indiska rådet för medicinsk forskning, Norska forskningsrådet, Storbritanniens medicinska forskningsråd, Médecins Sans Frontières och Epicenter, PATH, Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), Institut Pasteur, Bill & Melinda Gates Foundation och Wellcome Trust. All forskning som dessa organisationer finansierar ska under de kommande 12 månaderna registreras i ett offentligt register tillgängligt för alla. De skriver:

”Orapporterade försöksresultat lämnar en ofullständig och potentiellt vilseledande bild av riskerna och fördelarna med vacciner, läkemedel och medicinsk utrustning och kan leda till användning av suboptimala eller till och med skadliga produkter.”

Kritiken mot forskningsfusk och mörkade biverkningar har accelererat de senaste åren. Allt fler kräver att få veta sanningen om vacciner och läkemedel, vilket de största finansiärerna nu har insett. Trovärdighet i forskningen är nödvändig för att man i framtiden ska kunna försvara dess användning.

Pressmeddelandet från World Health Organisation publicerades den 18 maj 2017:

 • Major research funders and international NGOs to implement WHO standards on reporting clinical trial results … WHO
  .
 • Offentliggjorda forskningsstudier ska ge mer rättvis bild … SR

Källa … Canal Second Opinion

ζ


Utdrag från kommentar på Facebook 24 maj 2017.

”Läkemedelsindustrin tvingas krypa till korset”

Så kan man absolut tolka det då de icke oberoende finansiärerna nu gemensamt går ut med krav på att redovisa alla mörkade forskningsresultat. Man gör så troligen efter att chefredaktörerna på två av de största medicinska tidskrifterna tidigare i år gick ut med att upp till 50% av de forskningsstudier som publiceras är ren bluff och gallimatias.

 • The Lancets chefredaktör säger att hälften av alla medicinska artiklar är pseudovetenskap … NewsVoice
  .
 • Ny forskning: Hälften av alla barn i USA kan få diagnosen autism år 2025 på grund av glyfosat (och vacciner) … NewsVoice

Man stödde sig på en stor studie från The University of British Columbia School of Medicine i Vancouver, gjord av Lucija Tomljenovic, PhD. Men troligen också den massiva kritik från vaccinkritiker och den stora uppslutning som varit kring filmen Vaxxed med flera kända personligheter inblandade.

Vad som är en stor fjäder i hatten för oss vanliga dödliga är all den energi och kritik mot organisationer som Vetenskap och Folkbildning (VoF) fått. Deras pseudovetenskapliga inställning och argumentation har helt fallit till marken. Man har lagt retorik som dom inte har haft den blekaste aning om.

Man har helt enkelt pratat i nattmössan från morgon till kväll.

Som ett exempel tar jag den desperation jag upplevde när jag lade upp denna forskningsstudie på VoF:s vaccinforum i början på februari 2017. Den lades in säkert 10 ggr och togs bort av en av de mer framträdande aktörerna inom VoF och dennes spridning av icke vetenskaplig gallimatias. Sedan stängdes jag av och fick inte uttala mig mer där.

Man sade också att studien var bluff och att forskaren som gjort studien inte var forskare utan en assistent och medhjälpare. Hon smutskastades med råge och fick klä skott för industrins aggressioner. Men redaktörerna på två de största tidskrifterna inom medicinsk forskning, Lancet och The english journal of medicine gav henne stöd, och vek inte från sin ståndpunkt trots kritik från industrin.

Man anade nog redan då vad som komma skulle, och sedan strax innan påsk verkar VoF försöka hålla sig väl under radarn, då man inte är lika framträdande längre på sociala medier.

Men framförallt så är VoF och deras anhängares trovärdighet nu totalt spolierad och vi får hoppas att alla de manipulerade journalister och politiker vi sett kryper till korset och gör rejäl avbön. ”Vetenskaplig” auktoritet är inte alltid korrekt.

Noterbart är att trots beslutet från WHO ligger i medias TT flöde för att man inte ska missa det, så har vi inte hört så mycket som ett knyst från dem. Varför? Har man upptäckt att byxorna är neddragna till fotknölarna, eller planerar man nya illdåd med hjälp av dem som styr dem?

Journalistik ÄR påverkad av den agenda som styr samhället. Det är svårt att idag hitta oberoende journalistik som är trovärdig.

Anna Starbrink (L)

Myndigheter är infiltrerad av industrin, och vi har även den senaste tiden sett politiker som nu senast i veckan av Anna Starbrink (L) skrika sig hesa över att nu måste vi ta vårt ansvar och införa tvångsvaccinering. Vaccintäckningen är för liten. Helt plötsligt, utan någons vetskap kommer denna information fram ur gömmorna, redo att användas vid krissituation. Framtrummad av hela sin familj och vänkrets från VoF, kan man misstänka.

Därför skulle jag efterlysa en rejäl granskning. Beslutsfattande politiker ska inte sitta med ett helt koppel lobbyister maskerade som förening i sin umgängeskrets. Vi har även Agneta Karlsson, sprungen direkt ur GSK:s lobbyorganisation. Nu sittande som vår sjukvårdsministers sekreterare. Noterbart är också att vår sjukvårdsminister nyligen sjukskrivit sig för stressrelaterad symtom. Kan han ha fått upp ögonen?

 • GlaxoSmithKline (GSK) nästlar sig in i den nya regeringenNewsVoice

Vet inte hur vi ska tolka detta WHO-beslut än. Det kan vara en dimridå, och krav där man laddar om med nya beslut som gynnar industrin. Vi har tyvärr sett WHO insyltade med industrins aktörer förr. Senast det begav sig var vid Svininfluensaepidemin. Hur det sett ut med EBOLA och Zika kan vi än så länge bara spekulera i.

Ha ögon, öron och medvetande vidöppna.
Nu måste vi hoppa ur fårhagen och förlita
oss på vår egen beslutsförmåga.

Länkar:

 • Editor In Chief Of World’s Best Known Medical Journal: Half Of All The Literature Is False … klicka här
 • Vaccine Choice Prayer Community … klicka här
 • Who pays for the pizza? Redefining the relationships between doctors and drug companies. 1: Entanglement … klicka här
 • One Of The Most Important Scientists In The World: “Most Cancer Research Is Largely A Fraud”klicka här
 • Flawed Medical Research May Be Ruining Your Health & Your Life (Important!) … klicka här

APPENDIX

Fördjupning om vacciner som berör alla – av Linda Karlström chefredaktör på Vaccin.me

Linda Karlström var på en föreläsningsturné i Sverige i april 2011.
Filmen (3 delar) är inspelad i Malmö ⇓