En plan för att styra oss alla

.

handelsavtal

Vill du ge upp din frihet – för ingenting?
Vill du betala skattepengar – för ingenting?
Vill du förstöra miljön – av ren dumhet?

ζ

En plan för att styra oss alla

Som i ”Sagan om ringen” – fast nu på riktigt.

Om vi inte slå tillbaka nu mot Trade in Services Agreement” (TiSA), ”Transatlantic Trade and Investment Partnership” (TTIP), ”Comprehensive Economic and Trade Agreement” (CETA) och andra farliga frihandelsavtal, kommer den gröna eran att få ett tvärt slut redan innan den ens börjar. Farliga frihandelsavtal som för närvarande förhandlas bakom allmänhetens rygg.

Hemligt mål: Obegränsade vinster för företag
och
deras investerare – på folkens bekostnad.

isds
Klicka på bilden för att se vad som drabbade bl.a. Kanada och som sannolikt kommer att drabba även Sverige – om inte folket sätter ner foten NU. Frihandel har vi redan och nu ska vi också vara underställda multinationella företag – som vill kunna lura skjortan av oss när det passar dem – i domstolar som de kontrollerar.

Dokument utifrån: Frihandelns pris … SVT

.
Investor State Dispute Settlement (ISDS)

ZZZISDS är paragrafer i handelsavtalen som gör att privata globala företag kan stämma t.ex. Sveriges folk på miljardbelopp i privata domstolar (som de styr) – pengar som istället hade kunnat användas inom vård, omsorg, skola eller för att höja pensionerna över fattigdomsgränsen.

Inkompetenta eller köpta politiker (för att det gynnar deras karriär) håller på att sälja ut vår demokrati – för en spottstyver (medan folket sover). Klicka på bilden ovan och se hur det gick för Kanada efter att de skrivit på ett sådant avtal.

  • I dag lever nästan en kvarts miljon pensionärer i Sverige under EU:s fattigdomsgränsSVT

fattig-manAtt lyfta alla pensionärer över fattigdomsgränsen skulle kosta runt 4,5 miljard kronor varje år. Utslaget på varje pensionär rör det sig om ungefär 1.700 kronor i månaden, enligt Pensionsmyndighetens beräkningar. Det skulle betyda mycket för dagens 225.000 fattigpensionärer i Sverige.

Det kostar mindre än fem miljarder kronor per år att höja pensionerna i Sverige över EU:s ”fattigdomsgräns” – men vi kanske istället ska betala mångmiljardbelopp i ”skadestånd” till privata bolag för att vi värnar miljön?

Bakom positiva namn på handelsavtalen döljer sig finstilta paragrafer som gör att privata globala företag i privata ”domstolar” kan sätta sig över nationell lag och nationella domstolar (de upphäver den folkliga demokratin). Detta ryms inom begreppet ”Investment Partnership” där bl.a. Sverige kan stämmas av privata bolag när ”galoscherna inte passar” – i privata domstolar som de har stort inflytande på.

En köksdörr för att få in t.ex. GMO och därmed få kontroll över vår mat på samma gång som de reducerar befolkningsökningen (då GMO ökar infertiliteten).

Tillsammans kan vi stoppa dessa farliga avtal. Vi kräver en rättvis internationell handel som respekterar människor och miljö.

  • Läs på, protestera och skriv på en petition nuklicka här

stop-dark-trade

ζ

Dags att vakna

Hög tid för svenska folket att vakna och sätta sig in i problematiken innan våra ”lekmän” till politiker sålt ut vår demokrati till globala storföretag – vars professionella lobbyister lätt förleder de politiker som vi valt som våra företrädare. Det enda som krävs för att ondskan ska ta över är att rättskaffens medborgare gör ingenting.

I Berlin och Hamburg var det en kvarts miljon människor ute och demonstrerade mot TTIP – medan det endast var tusen i Göteborg. Denna gång var det åtminstone ett litet inslag i SVT om detta – som annars brukar tiga om det som stör den privata maktelit som vill styra oss.

  • Hundratusentals tyskar mot TTIPSVT
  • Över 1.000 demonstrerade mot frihandelsavtalSVT
  • Dokument utifrån: Frihandelns pris (49 min)SVT
    (missa inte detta viktiga inslag som förklarar vad det handlar om)
  • Läs om vad de vill lura på ossSkiftet

Svenska folkets valda representant, EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström (L) tycker att kritiken är ”en storm i ett vattenglas” och frågan är om vi kan kan skicka vidare kommande räkningar på miljardbelopp till Liberalerna – för illa utfört arbete?

Om man tar så lätt på dessa frågor så kanske man inte har den kompetens som uppgiften kräver. Helt klart är att om inte folket snabbt sätter sig in i vad handelsavtalen innebär och agerar så kommer det att stå Sverige och dess folk dyrt – och även miljön kan komma att drabbas hårt. Dags att vakna!!!

Edmund Burke (1729 – 1797):

Edmund_Burke

”The only thing necessary for the triumph of evil
– is for good men to do nothing.”

”Det enda som krävs för att ondskan ska segra
är att rättfärdiga medborgare gör ingenting.”

Ett svar på ”En plan för att styra oss alla”

Kommentera