”Situationen börjar bli ohållbar”

.

SvD-160525-1b

SvD onsdag 25 maj 2016

SvD-160525-2b

ζ

Kris på barnsjukhuset – svårt sjuka får vänta i månader

.
Brist på operationssjuksköterskor gör att över 200 barn har väntat mer än 90 dagar på sin operation på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. Det handlar bland annat om barn som tidigare opererats för cancer och nu behöver följdoperationer.

Läs mer … SvD

Ledningen på Astrid Lindgrens kallades till möte efter operationskaoset

Peter Carpelan (M), forsknings- och personallandstingsråd i Stockholm, är kritisk till hur Astrid Lindgrens sjukhus jobbar, efter SvD:s artikel om de över 200 barn som väntat mer än 90 dagar på operation. Läs mer … SvD

Sverige har längsta vårdköerna i Europa

kö-mVad som gör vårdköerna till ett svenskt karaktärsdrag är inte bara omfattningen utan den uppseendeväckande oförmågan – rent av oviljan – att göra något åt detta gissel.

Fortsatt alarmerande är situationen för cancerpatienter, där väntetiderna inte minst i Stockholm är direkt omänskliga. Och den som behöver till exempel skiktröntgen måste vänta längre än i andra länder, liksom för behandling vid svenska akutmottagningar.

Läs mer … klicka här

ζ

MS-läkare: Bolag vill diktera val av behandling

dollar-Av rädsla för att tappa andelar på en lönsam marknad försöker läkemedelsbolagen förhindra att läkare och MS-patienter själva får komma överens om vilken behand­ling som ska ges. I stället är målsättningen att läkemedelsanvändningen ska kunna dikteras av bolagen, skriver flera MS-läkare.

Artikeln avslutas med:

Sjukvårds­sverige ska inte låta sig skrämmas till tystnad av dessa bolag. Om läkemedelsbolagen lyckas med att begränsa läkarnas förskrivningsrätt är det liktydigt med att de skaffar sig patent på sjukdomen och patien­terna, snarare än på sina preparat.Piller-dollar

Inget läkemedel, hur bra det än må vara, skulle få användas om det inte har en tillräcklig vinst­potential för läkemedelsindustrin. Är det så vi vill ha det?

Läs artikeln … SvD

ζ

Läkemedelsindustrins monopol på våra liv och skattepengar har gjort dem till världens mest lönsamma industrin. Pascal Soriot (vd Astra Zeneca) tjänade t.ex. varje dag 295.000 kronor, även lördag och söndag. Läs mer … SvD

ζ

Oron växer i radhusidyllen:

”Folk börjar bli rädda”
.

.
Stenkastning och bilbränder. Ett sömnigt radhusområde i Norrköping har plötsligt skapat rubriker i riksmedia.

Detta har hänt i Norrköping

  • Senaste veckorna har oroligheter förekommit i flera stadsdelar i Norrköping. Framför allt gäller det Klockaretorpet, som enligt polisen tidigare varit ett lugnt område.
  • På söndagskvällen den 15 maj utsattes en av polisens patrullbilar för stenkastning. Lite senare sattes sju bilar i brand, tre av dem totalförstördes. Två bilar brann också i ett garage natten till tisdagen.
  • Polisen i Norrköping anser att bränderna kan kopplas till unga som också ägnar sig åt droghandel i området.
  • Även i stadsdelen Hageby har bilar brunnit. Där kastades även sten mot brandmän den nionde maj.

Läs artikeln … SvD

Ledare: Förortens öde är inte hugget i sten

På flera håll i Sverige har blåljuspersonal utsatts för stenkastning.

Området Tjärna Ängar i Borlänge listas som ett av Sveriges mest utsatta områden när det gäller kriminalitet. Som på så många andra håll har blåljuspersonal där blivit utsatta för stenkastning och nu tvingas polisen även att bevaka den lokala Hemköpsbutiken sedan personalen där blivit utsatt för samma sak. Även personer som inte tillhörde butikspersonalen ska ha fått stenar kastade på sig – en av dem var en åttaårig flicka.

Ledaren avlutas med:

Skär man sönder bildäck eller kastar sten handlar det inte om oförstånd, utan om grov hänsynslöshet mot det samhälle man lever i. Är man kapabel att göra detta, är man också kapabel att bära konsekvenserna. Men då krävs att polisen får både ekonomiskt och moraliskt stöd för att gripa de som tillgriper våld – samt att dessa får straff som känns. För i Sverige ska man inte kunna kasta stenar ostraffat, varken mot polis, ambulans, brandkår eller butikspersonal. Allra minst mot barn.

Läs hela artikeln … SvD

Rapport maj 2014:

186 ”utanförskapsområden” i Sverige

Mellan 2006 och 2012 växte antalet utanförskapsområden från 156 till 186 och antalet invånare i dessa områden ökade under samma period från 488.000 till 566.000 personer.

Idag lever mer än en halv miljon medborgare i Sverige under gatans parlament och på flera ställen kräver ambulans och brandkår poliseskort för att våga köra in i dessa områden. Läs mer … klicka här

När TV var där och filmade så intervjuades en ung man som sade att här gäller inte svensk lag – han sade ordagrant att ”här är inte Sverige”. Områden som nu växer epidemiskt i både antal och omfattning – utan att ansvariga synes kunna hantera situationen.

  • Polisens lista: Här är de 53 mest utsatta områdena i Sverige … klicka här

2004: DN Debatt. ”Utanförskapet växer dramatiskt i Sverige” DN

Alliansen kritiserade år 2014 med all rätt Socialdemokraterna för deras oförmåga att hantera en epidemi av utanförskap – för att sedan själva ”rulla tummarna” under åtta år medan vardags- och organiserad brottslighet spred sig hämmat i samhällskroppen likt cancer. Ingen bryr sig.

Suck!

ζ

GP onsdag 25 maj 2016

Pansarskott

Blandat gods. Gängledaren döms för innehav av pansarskott (nere t.v),
handgranater, automatkarbiner och preparerade mobiltelefoner. Bild: Polisen

Gängledare dömd – hade vapen som stoppar stridsvagnar

I ett källarförråd hade gängledaren bland mycket annat gömt ett raketpreparerat pansarskott, som i krig används för att stoppa stridsvagnar.

– Vi ser en upptrappning av vapenpotentialen i Göteborg, säger åklagaren.

Läs mer … GP

ζ

REFLEKTION

Detta är ett axplock nyheter UNDER EN DAG – med mycket allvarliga larmsignaler.

Problemet är att ansvariga politiker och tjänstemän inte synes bry sig eller så saknar de kompetens – varför utvecklingen nu accelererar mot ytterligare försämringar. Därför måste vi byta politiker som i sin tur ska se till att kompetenta tjänstemän gör ett professionellt jobb – om inte vården och rättsväsendet inom kort ska totalhaverera.

I klartext är hela vårt välstånd i gungning och det går fort idag.
.

Ship-Svea-rike

Kommentera