Sockerberoende – föreläsning i Göteborg 7 februari

.

Sockerberoende.
Klicka på flyern för

att förstora den

ζ

Sockerberoende

Kicki Käller, själv sockerberoende sedan barndomen, är sockerberoendeterapeut och utbildad i bl.a. Holistic Addiction Medicine av Bitten Jonsson, författare till den storsäljande boken ”Sockerbomben – i din hjärna”.

Kicki KällerNågra föredragspunkter:

  • Vad är sockerberoende?
  • Vad händer i hjärnan?
  • Är socker och mjöl psykoaktiva droger?
  • Hur vet jag om jag är sockerberoende?
  • Vilka konsekvenser får det för mitt liv?
  • Vilken hjälp och vård finns i dag att få?

Datum & tid: Söndagen den 7 februari, kl 13–15
Plats: TR-huset, Storgatan 3, Göteborg
Entré: 100 kr
Arrangör: Föreningen Cui Bono
Fika i pausen!

ζ

Sockerbomben-i-din-hjärna

Boken ”Sockerbomben”

Optimal förlag bjuder på ett kapitel … klicka här

Recension … klicka här

Läs mer om sockerberoende … klicka här

ζ

1_1

Om du lär dig och förstår det som står på tavlan (som även gäller sockerberoende) så vet du mer än vad de flesta sköterskor, läkare, dietister, myndighetstjänstemän och professorer vet. Väldig skämmigt att de som gör anspråk på att vara experter inte ens kan det mest elementära om vad som orsakar sjukdom – anmärkningsvärt när de inte ens begriper det som även en femteklassare begriper efter någon lektion. Skandal att förtroendevalda sjukvårdspolitiker med skattemedel finansierar denna fars – som står folket dyrt i form av ett onödigt lidande och förtidig död.

ζ

Sockerberoende är en sjukdom

 – och som alla beroenden så sitter det i hjärnan (och inte i magen)

hjärna_beroendeGenom att ta fighten mot sockerberoende så tar vi också fighten mot diabetes, fetma, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, demens, ögonsjukdomar, nervskador, cirkulationssjukdomar som ofta leder till amputation, med flera andra kost- och diabetesrelaterade sjukdomar.

Trycket på sjukvården skulle minska markant.

Problemet är att det enligt ”vården” inte existerar något som heter ”sockerberoende”. Det finns i USA men märkligt nog ännu inte i Sverige – varför uppemot 30 % av befolkningen blir friskförklarade trots att de lider av ett sockerberoende som i kraft och styrka kan jämföras med nikotin-, alkohol- och narkotikaberoende. Eftersom sjukdomen förnekas får dessa patienter heller ingen vård eller support – vilket bland annat yttrar sig i en explosiv utveckling av diabetes och fetma – med följdsjukdomar som nu riskerar att knäcka sjukvården.

Einstein_galenskap-bwBeroende sitter i hjärnan – men vården erbjuder magstympning i form av en Gastric Bypassoperation vars biverkningar lägger ytterligare en börda på patienterna. Istället för att hjälpa sina patienter så stjälper vården sina patienter. Men varför ska vårdens representanter och ledare bry sig – vården får ju sina pengar oberoende av resultat – med ett klockverks precision.

Hur tänker vården?

Eftersom det inte finns vare sig sockerberoende eller sockersjuka (det finns bara diabetes) så kan vården fortsätta att servera och rekommendera socker/kolhydrater till diabetiker och överviktiga – och medicinera maximalt som ger allvarliga biverkningar – vilket ger läkemedelsindustrins många lönsamma kunder – vilket verkar vara vårdens fokus idag.

.
Sockerberoende är också inkörsport
till diabetes och fetma. Barn och ungdomar serveras en högkolhydratkost (tallriksmodellen) som gör dem feta och sockerberoende. Livsmedelsverkets kostråd lägger grunden till att ungdomar börjar röka cigarretter.

Kommentera