S o S – det självklara valet som slår knockout på viktoperation

.

Sista minuten chans

ζ

Föreläsning nu på fredag i Falköping (11 sept) &

nu på lördag i Göteborg (12 sept) ↓

  • knockout2S o S – Sund o Slank. Det självklara valet valet som slår knockout på Gastric Bypass-operation.
    .
  • Det finns hjälp för de som drabbats av hörselproblem som t.ex. hyperakusi eller tinnitus (men det talar inte vården om).
    .
  • Fria radikaler är viktigare än de flesta tror (testa ditt värde på plats).
    .
  • Kinesisk läkekonst har mycket att lära den svenska vården – med mycket goda behandlingsresultat där skolmedicin misslyckas. Nu även i Sverige.
    .
  • Morgondagens medicinteknik (föreläsning i Göteborg) är tillgänglig redan idag, med fantastiska resultat – men inte inom vården (ännu).

Det är resultatet som räknas!

Välkommen! Det finns fortfarande platser kvar både i Göteborg och Falköping.

[Klicka på flyers nedan för att läsa mer]

ζ

Hela turnén i södra Sverige (med mer info) ↓

ζ

APPENDIX

SoS-det självklara valet
Klicka på bilden för att se föreläsningen (tre delar)

.
Team Kostdemokrati bjuder på en föreläsning

– om det självklara valet (jämfört med viktoperation).

klicka här (eller på bilden ovan)

  • Leif o Suzanne
    [klicka på bilden för att se flyern]
    Del 1 – Suzanne Lundborg inleder med att berätta om kostens betydelse för hälsa (och vikt).
    .
  • Del 2 – Leif Lundberg berättar om det självklara valet (jämfört med viktoperation) och om det resultat som man kan förvänta sig – ett kompetensutvecklingskoncept som nu erbjuds landsting, företag och privatpersoner. Vår första provelev, som tidigare provar ”allt” (även LCHF) gick ner 24 kg på 18 veckor, utan svält och utan extra motion.
    .
  • Del 3 – Suzanne Lundborg berättar om ”morgondagens medicinska teknik” som vi använder för att kunna anpassa hälso- och viktminskningsprogrammet efter vars och ens individuella förutsättningar.

4 svar på ”S o S – det självklara valet som slår knockout på viktoperation”

  1. CANCERLÄKARE: EN SUND LIVSSTIL KAN FÖREBYGGA 50 % AV ALLA CANCERFALL

    – och förebygga smärtproblematik, tarmproblem, depression, ångest. Genom kostval är det möjligt att ta bort en rad sjukdomar, främst hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck (hypertoni), diabetes 2 och övervikt.

    Cancer går inte att bota enbart via kostval men 50-90 procent av all cancer är kopplad till vår livsstil, säger David Stenholtz (specialistläkare i onkologi).

    Det är just detta som SoS-konceptet (Sund o Slank) handlar om – en kompetensutveckling som gör att man på ett naturligt sätt kan stärka människans, sin skyddande och självläkande förmåga. Man tar befälet över sin egen livskvalitet, förbättrar sin prestationsförmåga och avsevärt minskar risken för sjukdomar (automatisk viktkontroll fås på köpet).

    Missa inte föreläsningarna nu på fredag och lördag:

    – Falköping fredagen 11 september kl 17.00 – 21.30 … http://www.2000tv.se/evenemang/falkoping_2015.pdf

    – Göteborg lördagen 12 september kl 13.00 – 19.00 … http://www.2000tv.se/evenemang/goteborg_2015.pdf

    – – –

    LÄKARE: ”MAT BAKOM EN TREDJEDEL AV CANCERN”

    Val av rätt kost kan göra ”underverk” för att bygga hälsa och förhindra sjukdom. Om detta föreläser cancerläkaren David Stenholtz tillsammans med tillfrisknade Isabel Chrisbel på Quality Hotel Park på onsdag.

    Citat:

    Isabel Chrisbel föreläser tillsammans med David Stenholtz, specialistläkare i onkologi på Västerås sjukhus. Stenholtz kommer att redogöra för forskningsläget kring kostens betydelse för människokroppen. Samt komplettera med studier kring de tre områden Isabel Chrisbel redogör för: smärtproblematik, tarmproblem, depression-ångest.

    – Kosten har en mycket stark inverkan på hälsan. Genom kostval är det möjligt att ta bort en rad sjukdomar, främst hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck (hypertoni), diabetes 2, övervikt. Cancer går inte att bota enbart via kostval men 50-90 procent av all cancer är kopplad till vår livsstil, säger David Stenholtz.

    Han förklarar att 30 procent av all cancer orsakas av ohälsosamma livsmedel, lägger man till övervikts-faktorn stiger siffran till 50 procent.

    Källa … LT 8 sept 2015

    1. ”LÄKARE UTAN FRAMTID”

      David Stenholtz, specialistläkare onkologi, är ordförande och kassör för ”LÄKARE FÖR FRAMTIDEN” som jag döpt om till ”LÄKARE UTAN FRAMTID” – men när det gäller kostens inverkan på risken att utveckla cancer har han rätt – den är helt avgörande.

      Maj månad i år var jag inbjuden till att medverka i SVT debatt där bland annat diskuterades vårt lantbruks framtid, där David Stenholtz var på plats och varnade för bacon (som vår familj äter nästan varje dag). Jag var inbjuden som motpol bland publiken, för att kunna stötta grisbonden (som dock klarade sig utmärkt själv).

      Efter den debatten döpte jag om ”Läkare för framtiden” till ”Läkare utan framtid”. Dock har han rätt när det gäller kostens inverkan på cancerrisken, men att lösningen skulle vara att bli vegan är inget jag förespråkar – tvärtom.

      Vi är köttätare (annars hade våra tänder och tarmar sett annorlunda ut – men det ska vara kött av god kvalitet – varför det är viktigt att vi värnar svenskt lantbruk utan onödig antibiotika och utan GMO. Jag menar också att djuren ska må bra och att korna ska få komma ut på sommaren (vilket också debatterades).

      För en och femtio mer för mjölken skulle vi rädda svenska mjölkbönder och slippa vara hänvisade till ”fulmjölk” i framtiden (vilket jag fick tillfälle att säga i SVT).

      ”Fulmjölk” kommer från kor som står innestängda hela livet i stora djurfabriker – som utgör veritabla virusfabriker. Djuren matas med GMO-spannmål med tillsatt antibiotika, för att de inte ska bli sjuka och dö i förtid under de usla förhållanden som är tvingade att utstå.

      Djuren far mycket illa och ”fulmjölken” som är relativt näringsfattig och innehåller antibiotikarester och manipulerade gener ska vi och våra barn sedan dricka. Att stoppa detta vansinne hänger på en och femtio mer för mjölken.

      I veckan när jag var ute och handlade mat så kostade ICA´s egen mjölk från svenska gårdar 7,70 kronor litern, medan det var extrapris på ICA´s kolsyrade kranvatten för 10,00 kronor litern (halvliters flaskor)!? Helt fantastiskt.

      – FAIRTRADE för svenska mjölkbönder – såklartklicka här

      – – –

      ”Läkare utan framtid”

      På deras hemsida står:

      I Sverige finns det kostrekommendationer från tre statliga verk; Livsmedelsverket, Folkhälsomyndigheten och Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU). Dessa är mycket tillförlitliga och baseras på god vetenskap.

      Om du läser dem noterar du ett genomgående mönster. Du uppmanas minska din konsumtion av ohälsosamma livsmedel som kött, feta mejeriprodukter, ägg, socker och vitt mjöl, samt att öka din konsumtion av hälsosamma livsmedel som grönsaker, fullkornsprodukter, baljväxter, frukter, nötter, frön och bär.

      – – – slut citat – – –

      Kommentar

      Att kostråden skulle vara ”mycket tillförlitliga och baseras på god vetenskap” är ju ett skämt som direkt diskvalificerar denna förening vad gäller kostråd. Men att kosten påverkar cancerutveckling är helt korrekt och de procentsatser som nämns i artikeln stämmer med uppgifter från andra oberoende källor och de känns rimliga.

      Det som är rätt vad gäller deras kostråd är att vi ska minska konsumtionen av socker och vitt mjöl (speciellt vetemjöl) och att vi bör äta mer grönsaker (ekologiska), bär och nötter. Friska personer klarar också en eller två frukter per dag.

      För övrigt var det ett eko från Livsmedelsverket. Det som förvånar mig är att läkare inte är bättre informerade om hur världen fungerar, eller är det så de medvetet vilseleder för att det gynnar ”ego business”?

      Att missa att Livsmedelsverkets kostråd (tallriksmodellen) trefaldigat diabetes och fördubblat fetman på bara 20 år kräver att man lever i en egen ”bubbla” eller att man medvetet vilseleder när man påstår att kostråden är ”mycket tillförlitliga och baseras på god vetenskap”.

  2. VARFÖR INTE KALLA EN ”SPADE” FÖR ”SPADE”?

    Team Kostdemokrati tycker att vi ska kalla saker och ting för dessa rätta namn – och varken underdriva eller överdriva. Man ska inte heller försköna genom missvisande benämningar.

    Begreppet ”Gastric Bypass” ger ett intryck av att man ”kopplar förbi” och man säger att man ”förminskar” magsäcken så att man därefter blir mätt på mindre portioner – och det låter ju inte så farligt.

    Men i själva verket så skär man sönder magen och tarmarna (friska organ), så att man inte längre kan äta ordentligt och ingreppet innebär att man resten av livet får leva med en kronisk brist på mineraler och vitaminer – vilket underminerar den framtida hälsan (alltså tvärtemot syftet med en viktoperation).

    – Oskuret är bäst!http://www.kostdemokrati.se/wp-content/uploads/Oskuret.pdf

    Fetmaoperation heter Gastric Bypass Surgery (GBS) på engelska – vilket är missvisande och förskönande.

    En mer korrekt benämning vore Gastric Destruction Surgery (GDS) för det är just det man gör – man ödelägger och förstör magens och tarmens normala funktion – och detta gör man inte ostraffat.

    Konsekvenserna blir fruktansvärda för några och såpass lindriga att de går att leva med för andra (vilken kategori man tillhör vet man först efteråt). Självklart går viktopererade patienter ner i vikt efteråt, de kan ju inte äta – de går också ner i vikt så snabbt att överskott av hud blir ett problem (huden hänger inte med).

    En viktoperation är ett mycket brutalt ingrepp och är förenat med stora risker, även om själva operationen skulle ”lyckas”. Upptill 20 % måste re-opereras på grund av läckage, tarmvred etc.

    . Viktoperation – ett onödigt lidandeSnabbguide

    Nedan lite statistik från USA (i Sverige opererar vi i mörker då det saknas en bra uppföljning) som borde få de flesta att tänka till FÖRE. Det borde också få ansvariga landstingspolitiker att fundera på vad de finansierar.

    Detta ingrepp drabbar idag i snitt 22 svenskar om dagen året runt och totalt har cirka femtiotusen svenskar genomgått en GDS (Gastric Destruction Surgery), som ödelägger patienternas mage och tarmar, så att de inte längre kan äta eller ta upp näring på normalt sätt. Till råga på allt så går de flesta upp i vikt igen inom ett decennium då de inte får lära sig att byta livsstil (men biverkningarna består).

    Västra Götalandsregionen som fetmaopererar cirka tusen patienter varje år skulle spara upp emot 200 miljoner kronor per år om de istället erbjöd patienterna SoS-konceptet – ett kompetensutvecklingsprogram – som fungerar utan biverkningar (tvärtom så stärks hälsan). Då skulle också belastningen på vården minska – en vård som idag ”går på sina knän.”

    Därför har vi tagit fram ett alternativ – som fungerar.

    Nu finns det äntligen hjälp för dem som behöver extern hjälp och support för att lyckas med att normalisera sin vikt (och stärka sin hälsa) och som på egen hand insett att viktoperation inte är ett alternativ för dem.

Kommentera