Forskare: Resistens mot läkemedel stort hot i framtiden

.

forskare-resistens

ζ

Redan idag dör mer än 50.000 patienter av multiresistenta bakterier i Europa
varje år, en västanfläkt mot vad som väntar runt hörnet – om inte folket agerar.

Klicka på bilden nedan för att lyssna på radioinslaget i P1 (publicerat 2014-12-11)

Forskare Resistens.

Vi står på tröskeln till den ”Postantibiotiska Eran”

– Det är väldigt skrämmande siffror. Det är första gången som man på riktigt börjar se siffror på hur stort problemet är. Och vilka enorma konsekvenser det får för alla hälsosystem, för kostnaderna i världen och för tillväxten i form av global utveckling. Det har inte varit så synligt någonsin tidigare, säger Otto Cars vid det globala nätverket ReAct.

Rapporten har gjorts av den kände ekonomen Jim O’Neill som utsetts av den brittiska premiärministern för uppdraget.

Genom att många sjukdomstillstånd inte längre kommer att kunna behandlas riskerar många miljoner människor att dö varje år. Det kommer också att ge världens länder en sänkning av bruttonationalprodukterna med flera procent.

Det här är den första rapporten från Jim O’Neill och hans grupp. De ska nu fortsätta att granska de ekonomiska utmaningar som  resistensen medför. Liksom vad man kan göra för att hejda utvecklingen.

I en kommentar säger den brittiska regeringens medicinska rådgivare Dame Sally Davies att världen nu inte har råd att undvika problemen vi ser i vården i dag. Otto Cars håller med.

alarmklocka– Det finns tecken och det finns en del datum, men de har inte varit tillräckligt starka för att övertyga världens ledare om hur allvarligt problemet är.

Men vi har något som vi kallar den postantibiotiska eran. Det vill säga att vi går in i en era där vi inte har någon tillräcklig antibiotika. Där är vi i vissa fall nära. Till exempel i Italien där det finns bakterier inom sjukvården som är i princip obehandlingsbara i dag.

Den här studien är en enormt viktig väckarklocka, säger Otto Cars vid det globala nätverket ReAct.

Källa …SR P1  (klicka för att lyssna på inlägget och för fler länkar)

 ζ

Kommentar

I klartext innebär detta att en enkel inflammation som idag enkelt botas med några få tabletter kan bli livshotande imorgon. Det innebär att dagens sjukvård havererar. Sjukhus kommer att bli farliga ställen att vistas på och operationer kommer att bli livsfarliga. Folk kan komma att dö som flugor.

I inslaget kritiseras världens ledare som inte verkar förstå och utfodringen av djur med antibiotika fortsätter som vanligt, där Sverige är bäst i klassen med minst antibiotika. Ju mer antibiotika till djuren, ju snabbare utvecklas resistens mot antibiotika. Även djuren kommer att tappa sitt skydd.

Så rådet är att köpa svenskt kött och svenska mejeriprodukter. Då slipper man också GMO, antibiotikarester och MRSA på tallriken. Även djuren och miljön skulle må bättre. Och det skulle ge fler arbete i Sverige.

 • Sverige bäst i EU – Friska djur behöver inte antibiotika! … klicka här

Räddningen ligger i kolloidalt silver som fungerar utmärkt mot både bakterier, virus och encelliga parasiter. Det är praktiskt taget utan biverkningar och bakterier/virus kan inte utveckla resistens. Således ett supermedel, men det finns en hake:

Kolloidalt silver fungerar för bra, det ger inga biverkningar, det går inte att patentera och således går det inte att tjäna stora pengar på kolloidalt silver. Och när folket blir friskt minskar försäljning av en massa läkemedel som idag säljs med god förtjänst.

SPRATTELGUBBE-SV-BWSåledes måste kolloidalt silver bekämpas med alla medel och för detta ändamål har läkemedelsindustrin mobiliserat sin armé av journalister, forskare, läkare, professorer, politiker och tjänstemän på våra myndigheter (Livsmedelsverket, Socialstyrelsen, KO, IVO, med flera). Kost- och läkemedelsindustrins inflytande når överallt och man kan säga att de fram tills idag styrt utvecklingen.

De charlataner som vill begränsa eller t.o.m. förbjuda kolloidalt silver är industrins springschasar och utför ett direkt angrepp på medborgarnas livskvalitet och liv. De dränerar också samhället på resurser som istället skulle kunnat användas till skola, annan vård, omsorg och inte minst till pensioner. Dessa charlataner måste belysas varvid de spricker såsom de vore troll (som inte heller tål dagsljus).

Charlatan (franska, av italienska ciarlare, ”prata, sladdra”) är en person, som för egen fördels skull utger sig för att vara något som han eller hon inte är. En charlatan söker bedraga andra genom att tillägna sig själv, sitt arbete, sin egendom och så vidare högre värde än de äger. Närliggande begrepp är bedragare, kvacksalvare, marktschreier, kannstöpare och pratmakare. När Collegium medicum instiftades år 1663 angavs att kollegiet skulle arbeta mot charlataner inom läkekonsten … Wikipedia

Kolloidalt silver

ζ

Kolloidalt silver ställer till oreda – för läkemedelsindustrin

– och det är ju de som bestämmer idag

.

Kolloidalt silver skapar oreda – men för vem?

 ζ

Kan kolloidalt silver bota ebola?

ζ

Hope During the Ebola Outbreak

ζ

Livsmedelsverket

– vårt desinformationsverk, vårt propagandaministerium

undervisa-bwLivsmedelsverket fabulerar som vanligt och kommer undan med det i kraft av sin ”auktoritet”. De vet inte ens skillnaden mellan kolloidalt silver och silvernitrat. De vet inte skillnaden mellan naturliga transfetter (nyttiga) och industriella transfetter (livsfarliga). Frågan är om de vet skillnaden mellan margarin och smör?

 • Margarinbluffen … PDF
  .
 • LÄTTMARGARIN … PDF  (en kemisk sörja som Livsmedelsverket vill påtvinga våra barn)
  .
 • Margarin som miljöhot  … PDF…. (skoluppsats som slår Livsmedelsverkets tjänstemän på fingrarna)
  .
 • Välj Bregott framför Becel för kärl och hjärta … FORSNINGSRAPPORT
Doktor Björn Hammarskjöld
Doktor Björn Hammarskjöld

Även vad gäller rekommenderade dagsdoser av D-vitamin och salt fabulerar de på ett livsfarligt sätt och det är en gåta varför ansvarig politiker låter detta livsfarliga falsarium få fortgå, finansierat med skattemedel. Även deras information om LCHF var falsk varför doktor Björn Hammarskjöld upprättade en sann version:

 • Frågor och svar om LCHF – ny info sida … klicka här
  .
 • Saltbrist kan ge cirkulationskollaps och plötslig död och kanske orsakar lågt saltintag högt blodtryck … klicka här  (däremot är det ofarligt att äta mycket salt, tvärtemot Livsmedelsverkets propaganda)
  .
 • Saltbrist är dödligt! … klicka här (vi bör minsta äta tre gånger så mycket salt som Livsmedelsverket påstår ska vara det maximala saltintaget)

Men Livsmedelsverket har ännu inte rättat sina sidor trots att de är olagliga (enligt lag ska de vara opartiska och hålla sig till fakta). Det är ett ämbetsverk som uppenbarligen inte behöver hålla sig till verkligheten.

nyckelhål-svLivsmedelsverkets kostråd har trefaldigat diabetes och fördubblat övervikt och fetma på bara 20 år (nyckelhålsmärkningen kom 1989). Och ansvariga politiker gör ingenting, de bryr sig inte!

Dumstrut-bw

Och nu varnar de för vår räddning
mot antibiotikaresistenta bakterier !?

Är dessa tjänstemän korrupta eller bara dumma? Sanningen är att de lyder under kost- och läkemedelsindustrins direktiv och deras jobb är att lyda order. De har ingen egen forskning, kunskaper, erfarenheter eller kompetens tillräckligt för att ifrågasätta dessa direktiv. Därför lyder de.

Och sköterskor, läkare, dietister och kostchefer runt om i landet vågar heller inte annat än att lyda, för att inte riskera sina karriärer. Om de har egna uppfattningar så riskerar de t.o.m. att bli berövad sin legitimation (här råder ingen likhet inför lagen eller rättvisa).

Ohälsoindustrin bestämmer även här.

ζ

Statens Livsmedelsverk (SLV)

Därför måste Livsmedelsverket befrias från uppdraget att utfärda kostråd (en del som utgör cirka 8 % av Livsmedelsverkets arbetsuppgifter) … läs mer…

Detta är en politisk fråga av hög dignitet och absolut nödvändigt om vården ska kunna räddas. Livsmedelsverket fyller på med fler patienter än vad vården och omsorgen mäktar med, mer än vad samhället mäktar med.

Dags att stoppa detta vansinne, som endast politiker med stöd av folket kan göra.

politik-moln-bw

Kommentera