Behöver vi GMO?

.

behöver-vi-GMO

En av våra absolut viktigaste valfrågor den 25 maj i EU-valet

Sparka ut GMO-kramarna från EU-parlamentet,
ty de förstår inte vad de gör eller så ljuger de.

Hårda ord, men läs nedan så förstår du att det är berättigat

ζ

NEWSVOICE

Behöver vi GMO? Effekten på miljö och hälsa – Del 1

Först och främst, vad är GMO? Vad är skillnaden mellan GMO och konventionella eller organiska frön?

scientist_halfblindGener manipuleras i vanliga frön med syfte att åstadkomma vissa förändringar hos fröets planta. Ett genmanipulerat frö till skillnad från ett vanligt frö, betraktas som en ”ny” livsform och kan således patenteras. Äganderätten tillhör dem som skapat fröet.

GMO har alltså inte funnits länge och man började de första planteringarna ungefär 1996. Därefter har vi haft en veritabel genrevolution och man kan säga att det varit en oerhörd ekonomisk succé för de företag som närmast total dominerar marknaden En kartell som består av Monsanto, DuPont/Pioneer Hi-Bred, Syngenta, and Dow AgroSciences.

I USA, Brasilien och Kanada samt Argentina manipuleras soja, majs, sockerbetor, och canola (genmanipulerad raps). Alla dessa använd i matkedjan för att söta matprodukter, göra majssirap, majprodukter såsom tortillas och cornflakes och ätbar majs, raps/canola olja och en hel mängd soja produkter.

I USA är 80 % av alla majsodlingar GMO, 95 % av sojaodlingar, och en stor del av sockerbetorna är också GMO.

I princip finns det två sorters GMO plantor:

  1. De som är toleranta mot herbicider och pesticider och
  2. De som bär ett Bt toxin (från en bakterie) i sig, s.k. Bt växter. Giftet spräcker insekternas magar (ska vi äta det?)

Efter att ha lyssnat till åtskilliga experter i bägge lägren är jag numera övertygad om att GMO gör stor skada för jord och mänsklighet. Det är en förfärlig miljökatastrof som pågår och vi människor håller på att bli än mer förgiftade av att äta GMO produkter.

Läs hela artikeln på NEWSVOICE … klicka här

GMO-mask-on

Äter du dem med mask på också?

ζ

NEWSVOICE

.
europaBehöver vi GMO? Fler länder tar avstånd från GMO – Del 2

Ett växande antal länder, till dags dato 26 länder, är kritiska mot GMO och har delvis eller helt har förbjudit sådana odlingar. Dessa länder är bl.a: Schweiz, Tyskland, Australien, Österrike, Luxemburg, Grekland, Bulgarien, Polen, Ungern Mexiko, Bolivia, Ryssland, Tyskland, Italien, Kina och Indien. Ytterligare restriktioner finns i ett 60-tal andra länder.

ζ

Kommersiella intressen

Vi ska inte glömma hur lång tid tog att bevisa cancerrisken med tobaksrök. Där fanns, precis som med genmodifierade frön, stora ekonomiska intressen och lobbyister som under lång tid motarbetade sanningen om hälsorisker.

gravid_siluettζ

Ofrivillig barnlöshet

Ryssland har forskare bevisat att GMO-föda är skadligt för däggdjur genom att de inte längre kan reproducera sig. Experimenten utfördes av både ”The National Association for Gene Security”, och ”The Institute of Ecological and Evolutional Problems”. Kanske finns det ett samband mellan minskad fertilitet och det faktum att GMO produkter blir att vanligare på våra matbord?

ζ

Miljöproblem

Sedan urminnes tider har bonden sparat sina egna frön för nästa års sådd. Detta tillät människor samla en fantastisk mångfald av frön som man utvecklat och delat med sig av. Frön sparades från de plantor som blev godast på matbordet, som var härdiga mot lokal torka eller regn, och gav riklig skörd med hög näringshalt. Som ett resultat finns det i Indien 100.000 tals rissorter!

jorden-handGMO-odlingar är ett fruktansvärt ekologiskt slag mot jordens livskraft.

Ju mer varierat ett ekosystem är, ju större biologisk mångfald uppstår, och desto bättre blir motståndskraften mot miljöstress. Biologisk mångfald innebär att vi har fri tillgång till många olika frösorter.  Denna mångtusenåriga tradition är under attack sedan några decennier.

Sex multinationella företag äger numera ungefärligen 60 % av den kommersiella frömarknaden.

ζ

poison_tshirt

GMO-odlingar leder till ökad förgiftning av jord, djur och människor

Roundup som är stjärnan av bekämpningsmedel hos Monsanto och som används vid GMO-odlingar, innehåller Bisfenoler. Forskningen börjar bli alltmer klar över att dessa gifter är skadliga för människor och djur. En studie visar hur gravida rhesus apor, som exponerats för Bisfenol A, fick förändrade bröstkörtlar hos sin avkomma.

ζ

Fler rubriker

  • BT-gifter skadar insekter, andra djur och människor
  • Vad är det som händer med vår tokiga värld?
  • GMO räddar världen från svält?

ζ

Konklusion

SÄG NEJ TILL GMO PRODUKTER

  • barn i famnRädda framtiden åt våra barn och barnbarn.
  • Säg JA till ett miljövänligt jordbruk med biologisk mångfald, och säg NEJ till GMO odlingar som är förödande för miljö och hälsa.
  • Vi vill inte ha mer gifter i vår mat.
  • Naturen och människorna är redan tillräckligt hårt belastade och av kemikalier och toxiska ämnen.
  • Roundup gör väsentligen mer skada än vad någon kunde förväntat sig, och det är dags att dra i bromsen innan det är för sent.

EU-flaggorKräv av Sveriges EU representanter att de verkar för ett totalförbud av GMO. Att de ska stå emot USA:s påtryckningar och göra Europa till en fristad från GMO. Flera länder har redan börjat.

Läs hela artikeln … NEWSVOICE

ζ

Kommentar

rött-kort-domare

Vi kan INTE ha EU-parlamentariker som säjer ”JA till GMO” … klicka här

david suzuki -gmo… Gå och rösta 25 maj!!!

Kommentera