LRF & Arla trycker på för GMO-sojan

.

Arla-o-LRF-vill

ζ

Rune-LanestrandRune Lanestrand Blogg

.
Arla och LRF Mjölk vill ha GMO-foder

Nu går skam på torra LAND. Finns det inga medlemmar inom LRF och Arla som kan reagera mot denna monumentala galenskap? Kan bara hoppas på en massiv reaktion då 70-80 av bönder och konsumenter i alla undersökningar är emot GMO i foder och i livsmedel.

ζ

Kommentar

Läs även:

 • Arlas kupp gör mjölken dyrare … läs mer…

Danska Arlas agerande tyder på att Arla prioriterar marknadsdominans och vinst, även då det sker på bekostnad av svenska bönder och svenska konsumenter. Tydligare är så kan det inte sägas. Vart tog företagets samhällsansvaret vägen?

Vad står på spel? Initialt svenskt lantbruk, sedan våra liv (klicka på löpsedeln nedan). Vi håller på att sälja ut jobb, vårt inflytande och vår livskvalitet för en spottstyver.

Vansinnigt. Och notan hamnar imorgon i knät på det folk som sover idag. Detta är något som ska smygas på oss. Om fler visste så skulle GMO åka ut fortare än kvickt.

Endast en massiv folkopinion kan stoppa detta vansinne!

Klicka på löpsedeln

ζ

Å andra sidan

GMO erbjuder en fantastisk chans för svenska bönder

När andra länder gått över till GMO och när många många fler konsumenter har förstått av GMO ger cancer, orsakar steriliteten och är så näringsfattig att man lätt blir sjuk, då har svenska bönder en unik konkurrenssituation och kan sätta rimliga priser på sina produkter, som ger en skälig intäkt för det jobb som utförs.

Alternativet är att att släppa in GMO för några korvören, spela bort en helt unikt konkurrensfördel, för att sedan bli utkonkurrerad eller förslavad.

För vem kan konkurrera med pris mot djurfabriker och besprutat GMO-spannmål? Samtidigt skulle det bli allt svårare att hitta bra GMO-fri mat för medvetna konsumenter. De övriga kommer att överbelasta sjukvården.

Dags att förpassa dessa GMO-kramare till historien. Börja med att rensa ut ogräset inom LRF och sedan får vi väljare rensa i den politiska rabatten nästa val.

rött-kort-enkeltNEJ till GMO är valfråga nummer 1 och är en rött-kort-fråga. Med det menas att det spelar ingen roll hur bra man är på andra frågor. Man åker av den politiska spelplanen och man säger ja till GMO. En livsviktig fråga.

Att riskera att förlora sitt jobb inom LRF och inom politiken, för att man inte begriper bättre än så eller för att man springer andras ärenden, kanske kan få en och annan att tänka till?

Nu är det allvar!

.
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer... 

ζ

 • Läs mer om GMO här… (mer än 300 inlägg)

2 svar på ”LRF & Arla trycker på för GMO-sojan”

 1. LRF visar sitt rätta ansikte i GMO-frågan

  Det började med att LRF:s vice ordförande Thomas Magnusson i en debattartikel i LAND skrev att det är ”Dags att ompröva GMO-friheten” Han såg inga nackdelar med att odla GMO-grödor eller använda genmanipulerat foder till djuren.
  Nu har sveket mot Sveriges bönder och konsumenter fullbordas när LRF Mjölk tar ställning för GMO-foder i Sverige.
  Detta är ett fullkomligt dråpslag mot den hittillsvarande svenska linjen om LRF får med sig de branscher som har ingått en överenskommelse med GMO-förbud vid produktion av fläsk, nötkött, matfågel, ägg och mjölk.
  Tyvärr är jag inte helt överraskad. LRF Ungdom vars ledare både Timbro och Mc Donald har utbildat(läs hjärntvättat) har sedan ett par år tagit ställning för GMO och motionerat till LRF_stämman om ett slopat GMO-förbud.
  LRF är inte på minsta sätt representativ för jordbruket och landsbygden då styrelsen med några få undantag består av godsägare med stora djurfabriker och spannmålsodling på arealer som varierar från Magnussons 150 hektar åker till Carl Wachtmeisters 566 hektar och drygt drygt 1000 (ettusen)hektar skog. Medelarealen åker i Sverige är 40 hektar. För skog 40.
  Det är landsbygdens överklass som styr LRF i dag. Precis som alla andra gamla folkrörelser som bildat av solidaritet av småfolket har dessa inget som helst inflytande längre. Nu är det de som köper upp gårdar,avfolkar, spekulerar i fastigheter, aktier och fullkomligt struntar i att landsbygden avfolkas som har makten och kanalerna in till riksdag, regering och myndigheter.
  Det är också detta kapitalstarka skikt som är mycket mer direktörer än bönder som är representerat i EU och i internationella bondeorganisationer. Thomas Magnusson är t ex vice ordförande i den europeiska jordbrukskooperativens intresseorganisation, Cogeca. Inte konstigt att 80 procent av EU:s miljardbidrag till jordbruket går till de största jordägarna.
  LRF Ungdom är helt blinda för miljön och farorna med GMO. De driver på LRF för att säga ja till GMO på alla områden. Då är det bara alla vi som vill ha GMO-fria livsmedel som tillsammans med den majoritet bönder som är emot GMO i foder och i odling som kan sätta stopp för Monsanto och Co.
  Rune Lanestrand

  Nu är det kris!
  Alla bör maila LRF och kräva absolut GMO-frihet, enligt tidigare överenskommelse med GMO-förbud vid produktion av fläsk, nötkött, lammkött, matfågel, ägg och mjölk.

  De som inte tror att GMO är farligt, bör läsa boken ”Hotet mot livet” av William Engdahl.

Kommentera