Sveriges första forskningssymposium i Homeopati och om rätt kost kan bota cancer

14:48, 10 november 2013 in Okategoriserad by midi

.

Rapport-sveriges

ζ

homeopati-vitbokKlicka på bilden för att ladda hem boken … PDF

ζ

Rapport från Sveriges första forskningssymposium i Homeopati

Länkar

  • Vad är homeopati?Wikipedia
  • Rapport från Sveriges första Homeopatiskt Forskningssymposium,  Göteborg 12-13 oktober 2013 … klicka här
  • Studie: Homeopati får cancerceller att begå självmordklicka här
  • Inga dödsfall från kosttillskott – men 783.000 dödsfall av läkemedel … klicka här

ζ

Kommentar

järnhandTyska läkare har länge kunnat skriva ut homeopatiska läkemedel, men den svenska sjukvården har inte kommit dit ännu. Här styr alltjämt läkemedelsindustrin med järnhand, och de accepterar inte något som hotar deras läkemedelsmonopol.

Svenska sjukvårdspolitiker har bringats uppfattningen att sjukvård handlar om medicinska frågor som endast skolade läkare och professorer förstår sig på. De är grundlurade, då det främst handlar om business, där hälsa bevisligen är lågt prioriterat.

Detta är således en politisk fråga, en valfråga.  Folket måste välja kompetenta politiker som tar befälet över en verksamhet, som annars sänker oss.

Läs tidigare inlägg om homeopati i Tyskland (där Sverige är hopplöst efter) … klicka här

ζ

Läkemedelsverket

Läkemedelsverket var på plats och berättade om vilka regler som gäller för homeopati i Sverige och de delade också ut informationsblad

  • Läkemedelsbegreppet. Läs här…
  • Kosttillskott är livsmedel, läs mer…
  • Information om homeopatiska läkemedel, läs här…
  • Registrerade homeopatiska läkemedel i Sverige, läs mer…

Läkemedelsbegreppet (klicka för att förstora):.

läkemedelsbegreppet

Det finstilta

I denna definition av läkemedel ingår ju även naturlig mat (!) och kosttillskott, som ju i allra högsta grad förebygger sjukdom, allt utom skräpmat som ju försämrar hälsan.

Läkemedelsindustrin har således lyckats med att få Läkemedelsverket att muta in allt som förebygger sjukdom, att betraktas som läkemedel (!), vilket är fullständigt barockt.

Anledningen är självfallet att upprätthålla ett monopol på allt som är bra för hälsan och att blockerar allt som hotar världens mest lönsamma industri – läkemedelsindustrin.

Antingen bluffar läkemedelsverket med detta informationsblad, eller så har de blivit förda bakom ljuset. Man tycker dock att de själva borde kunna genomskåda detta.

ζ

”Ett läkemedel är alla produkter som
förebygger, lindrar eller botar sjukdom”

ζ

Läkemedel som orsakar sjukdom då? Är det ett läkemedel? Ska t.ex. statiner betraktas som sjukdomsframkallande skräpmat och sortera under Livsmedelsverket?

PLUS-Sverker

ζ

Ska vi förbjuda läkemedel?

”Över hälften av alla amerikaner tar kosttillskott. Enligt den senaste rapporten från USAs giftinformationscentral orsakades inte ett enda dödsfall av kosttillskott. Däremot finns det rapporter om att 783.936 amerikaner har dött av läkemedel – på ett år.” Se länk ovan.

ζ

Vad göra?

Ett förslag är att inte använda mer läkemedel än absolut nödvändigt, med tanke på att biverkningarna bevisligen kan vara livsfarliga. I akuta lägen är ofta nyttan större än biverkan, medan det tenderar att var det motsatta vid kronisk sjukdom där man undertrycker symptom,  istället för att lösa grundproblem.

Använd alternativ medicin eller alternativa där det fungerar, med minimal biverkan.

Den bästa medicinen är att se till att äta naturlig mat och gärna kosttillskott (då dagens mat är utarmad på vitaminer och mineraler, jämfört med bara för femtio år sedan).

Därefter kan de vara nödvändigt med läkemedel.

Idag gör vi tvärtom, vi startar direkt med läkemedel och negligerar kostens läkande förmåga. Vi t.o.m. fortsätter att äta det som skadar. Vilket resulterar i kronisk sjukdom och svåra biverkningar. Detta beror till stor del på att läkarna saknar utbildning om kostens betydelse och de som har lärt sig på eget initiativ är förhindrade att bruka sin kunskap (de riskerar då sitt jobb. sin karriär och sin läkarlegitimation).

Det är få läkare som vågar utmana läkemedelsindustrin, med dess ekonomiska muskler och med dess inflytande på myndigheter och politiker. Istället offras patienterna.

Hippokrates

«Nutrition is the first principle of medicine»

Hippocrates (460 – 380 bC)

ζ

APPENDIX

Föredrag: Kan rätt kost bota Cancer?

När: Måndagen den 11 november kl 18.30 – 20.00

Var: Allégården en trappa upp, Södra Allégatan 4, Göteborg (intill Hagabadet).

Kostnad: 50:- eller 150:- i medlemsavgift till ”Föreningen för Alternativmedicin”

solnedgångNicklas Kristensson föreläser om det kontroversiella temat ”Kan rätt kost bota Cancer?” och hänvisar till vetenskapliga studier, hur det förhåller sig i praktiken och vad som är rätt kost.

Han är i botten civilekonom och byggnadsingenjör, men har arbetat professionellt med hälsofrågor de senaste 35 åren.

Nicklas var tidigare projektledare för två EU-finansierade projekt för utveckling av nya metoder för rehabilitering av långtidssjukskrivna deltagare från Försäkringskassan.

Välkommen!

Källa … Tillit.info Tidningen med bara glada nyheter

ζ

Nyhetsbrev

DAGENS HOMEOPATI


Sammandrag vad homeopaterna sade och gjorde på hälsomässan 2013  Posted: 12 Nov 2013 01:02 PM PST

I år som tidigare år blev vårt deltagande på mässan mycket lyckat. Vi fick besök av massor av intresserade människor som pratade med oss och ställde många kloka frågor. Vi delade ut information, gav snabbkonsultationer och varje dag hölls ett föredrag av olika homeopater.
Homeopat Barbro Nilsson på Hälsomässan  Posted: 12 Nov 2013 01:01 PM PST

Mässans sista föredrag om homeopati hölls på söndagen av Barbro Nilsson. Hon har en bakgrund som distriktssköterska i Vimmerby.

.
ζ

Patienter uppgav att homeopatin förbättrar hälsan medan vanlig skolmedicin gör dem sämre (observationsstudie)

Läs mer… Dagens Homeopati

ζ