Fetmaoperation ej skydd mot diabetes

viktoperation- ej-skydd

Vår tids sjuka ”hästhandel”, fast med människor.

ζ

Fetmaoperation ej skydd mot diabetes

Fetmakirurgi skyddar inte mot diabetes. Åtminstone inte på längre sikt, skriver Dagens Medicin. Efter 15-20 år har de allra flesta, drygt sju av tio, återfallit i sjukdomen.

Resultatet kommer från den svenska SOS-studien som nyligen presenterades på den europeiska diabeteskongressen i Barcelona.

Enligt professor emeritus Lars Sjöström, en av studiens eldsjälar, var risken att återfalla i diabetes markant högre ju längre en person hade haft sjukdomen och ju sämre blodsockervärdena var vid tiden för operationen.

I den aktuella studien ingår drygt 2 000 opererade, varav flera har följts ända sedan 1987 då studien startade.

Källa … TT … Aftonbladet 2013-09-30

ζ

Mer om viktoperationer

  • Hur kan fetmaoperation bota diabetes på bara ett par dagar? Svaret finns här…
  • SOS-studien handlar inte ens om Gastric Bypass och 1,4 absolut procent har man blåst upp till 30 relativ procent. Läs mer…
  • Erfarenheter av Gastric Bypass från USA finns här…
  • Erfarenheter från Danmark finns här…
  • Mer info finns här…

Men fakta och erfarenheter hindrar inte läkare och kliniker att skrupelfritt och onyanserat göra reklam för en mycket brutal operation som om det vore en blindtarmsoperation. Denna annonsbilaga fanns med en av våra större dagtidningar den 30 september 2013 (klicka på den för att förstora den):
.

MediaPlanetSept2013BotaDiabetesMedKirurgiζ

 Den som inte vill bli förd bakom ljuset kan läsa nedanstående snabbguider
(klicka på dem).

Ytterst märkligt att läkare och professorer får lov att i enbart positiva ordalag marknadsföra en brutal operationsmetod som vilar på bräckligt vetenskapligt underlag, som är livsfarlig, som ger fruktansvärda biverkningar och som på sikt ger ett uruselt resultat.

Är det denna typ av sjukvård vi ska lägga skattepengar på? Eller ens tillåta?

Ännu märkligare blir det när det går alldeles utmärkt att äta sig ner i vikt, en metod som Socialstyrelsen 16 januari 2008 fann uppfylla kravet på «vetenskap och beprövad erfarenhet» för behandling av både diabetes och övervikt.

Men det går inte att tjäna stora pengar på det och dessutom saknar sjukvården kunskaper, erfarenheter och metoder för att hantera detta. Vad gör man då?
.

Påse-huvud

.
Jo, vården väljer att blunda och hoppas på det bästa, trots att verkligheten redan kommit ikapp dem. I onödan fortsätter de att skära sönder magaroch tarmar (friska organ), utan vetenskapligt underlag och med uruselt resultat till en hög kostnad.

timeVarje timma drabbas i snitt en svensk patient, dygnet runt och året runt, och totalt har mer än 40.000 patienter genomgått denna operation i Sverige. Kvalitetskontroll av utfallet saknas i denna verksamhet, som omsätter runt 3 miljarder skattekronor varje år, bara i Sverige.

Legitimerad sjukvårdspersonal bryter också mot Patientsäkerhetslagen om de inte informerar om och erbjuder diabetiker och överviktiga lågkolhydratkost som ett alternativ.

läkarlegitimation2Att mot fysiologiska kunskaper, mot sunt förnuft, mot vetenskapen, och mot Patientsäkerhetslagen i onödan skära sönder magen och tarmarna på patienter, vilket ger allvarliga biverkningar och som för alltför många innebär att de för resten av livet inte kan äta utan att må illa (mer eller mindre).

Det borde vara tillräckligt för att förlora sin läkarlegitimation.

.
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer..

ζ

Sammanfattningsvis

Efter en viktoperation tvingas patienterna att leva på LCHF, där fettet utgörs av eget kroppsfett. Då försvinner diabetessymtomen, inget konstigt med det.

Efter några år tar kroppsfettet slut och patienterna börjar äta mer kolhydrater. Då kommer både övervikt och diabetes tillbaka. Helt naturligt och även förutsägbart.

Vad man borde göra är att lära sig äta LCHF innan viktoperation, vilket skulle göra operation obsolet. Patienterna skulle gå ner i vikt, de skulle kurera sin diabetes, de skulle slippa ett livsfarligt ingrepp med alla dess biverkningar och de skulle slippa att få tillbaka sin diabetes och fetma. Samhället skulle spara miljarder kronor varje år.

Men vården har inte detta verktyg i sin verktygslåda och dessutom är det för enkelt och för billigt.

verktygsbox

Kommentera