Ät det här och din mage kan förvandlas till en giftfabrik

GMO-förvandlar-magen-tillζ

[ GMO-majs står för 65 procent av alla majs som odlas i USA. ]
.

Av Dr Mercola (Googleöversatt)

En ny generation resistenta skadedjur har utvecklats

GMO-insekt-4En ny generation av insektslarver som äter rötter av genetiskt modifierade majs har utvecklats, en GMO-majs som skulle vara resistenta mot just sådana skadedjur.

Detta misslyckande vad gäller Monsantos genmodifierade GMO-majs kan vara det allvarligaste hotet någonsin mot genetiskt modifierad gröda i USA.

ζ

“Det allvarligaste hotet mot GMO
hitintills – det fungerar ju inte!”

ζ

sek-flying-money

Miljarder dollar står på spel

Och den ekonomiska effekten kan bli enorm. Miljarder dollar står på spel, eftersom GMO-majs står för 65 procent av alla majs som odlas i USA.

Stammen av majs, konstruerad för att döda larver av skalbaggar, som bladbaggar, innehåller en gen kopieras från en insektsdödande bakterie som heter Bacillus thuringiensis, eller Bt.

Environmental Protection Agency (EPA)Men även om en vetenskaplig rådgivande panel varnade Environmental Protection Agency (EPA) om hotet om att insekter skulle kunna utveckla resistens var hög, hävdade Monsanto att de åtgärder som är nödvändiga för att förhindra en sådan händelse – som skulle ha inneburit att mindre majs hade planteras – var en onödig försiktighetsåtgärd, och EPA godkände naivt nog detta.

ζ

NPR-news-2

Enligt en färsk NPR rapport :

”De forskare som manade till försiktighet säger nu – Vad vad det jag sa!” eftersom det finns tecken på att en ny stam av resistenta rootworms (maskar som äter rötter) nu dyker upp …

En expertkommitté vid EPA rekommenderar nu att bioteknikföretag agerar, för första gången, de skall upprätta en ”åtgärdsplan” som syftar till att stoppa spridningen av sådana resistenta insekter …

EPA: s experter föreslår också att byrån omprövar sitt godkännande av en ny typ av rootworm-dödande majs, vilket Monsanto kallar SmartStax.

Denna nya version av Bt majs innehåller två olika Bt-gener, som är tänkta att döda rootworm på olika sätt.Detta bör enligt Monsanto bidra till att förhindra att resistens uppkommer och EPA därför bör tillåta bönder att plantera den på upp till 95 procent av sina majs hektar.

Men om en av dessa gener redan äventyras … en så hög andel av Bt majs kan snabbt producera insekter som är resistenta mot den andra också. ”

ζ

“Det kan knappast råda något tvivel om att
genetiskt modifierade grödor är de farligaste
aspekten av det moderna jordbruket.”

ζ

Resistenta ogräs och insekter utvecklas snabbt, plus nya organismer som orsakar ohälsa och sterilitet.

Inte bara det att vi ser en snabb utveckling av super-ogräs som är resistenta mot glyfosat, på grund av Monsanto’s växtgift ”Roundup Ready” grödor har vi nu också tecken på framväxande Bt-resistenta insekter.

Lägg till att uppkomsten av en helt ny organism som kan producera sjukdom och infertilitet i både växter och djur, och ett brett utbud av bevis som visar skador på människors hälsa , och den enda rimliga förväntningar man kan få fram är att mänskligheten som helhet är allvarligt hotas av denna dumdristigt teknik.

ζ

“Mänskligheten som helhet
är allvarligt hotas av denna
dumdristigt teknik”

ζ

GMO-majs – ett mycket farligt misslyckande

poison_tshirtMonsantos genetiskt modifierad ”Bt majs” har försetts med en gen från jordbakterier som kallas Bt (Bacillus thuringiensis), som producerar Bt-toxin.

Det är ett bekämpningsmedel som bryter sönder magen på vissa insekter och dödar dem.

ζ

insekt-skiss-pow

“Bt-toxin är ett bekämpningsmedel som
bryter sönder magen
på insekter och
dödar dem. Ska vi äta detta gift?”

ζ

Gift blev livsmedel

Detta ”bekämpningsmedels-producerande majs” blev livsmedel i slutet av 1990-talet, och under det senaste decenniet har skräckhistorierna började trava upp. Och problemet med BT grödor går långt utöver skapandet av Bt-resistenta insekter.

cross-fingersMonsanto och EPA svor att den genetiskt modifierade majs endast skulle skada insekter. Bt-toxin som produceras inne i anläggningen helt skulle förstöras i människans matsmältningssystem och skulle inte ha någon inverkan alls på konsumenter, hävdade de.

Tyvärr har de visats ha fel på det kontot också, eftersom inte bara är Bt majs som producera resistenta ”Super-skadedjur,” forskare har också funnit att Bt-toxin verkligen kan utlösa förödelse vad gäller människors hälsa.

ζ

Bt-toxin nu finns i många människors blod!

Förra året visade läkare vid Sherbrooke University Hospital i Quebec att det finns Bt-toxin i blodet:

 • 93 procent av gravida kvinnor testades positiva,

 • 80 procent av navelsträngsblod (i sina barn), och

 • 67 procent av icke-gravida kvinnor

Författarna till studien spekulerar att Bt-toxin sannolikt konsumerades i den normala kosthållningen för den kanadensiska medelklassen, vilket är begripligt när man betänker att genetiskt modifierade majs finns i den stora majoriteten av alla bearbetade livsmedel och drycker i form av hög fruktos majssirap (HFCS).

De föreslår också att giftet kan ha kommit från att äta kött från djur som utfodrats med Bt-majs, som de flesta djur äter i slutna foder verksamheter (CAFO, eller så kallade ”fabriksgårdar”) är.

Dessa chockerande resultat innebär den skrämmande möjligheten att genom att äta Bt-majs kan vi faktiskt förvandla vår tarmflora till ett slags ”levande bekämpningsmedel fabrik” … i huvudsak tillverkning av Bt-toxin från din matsmältningssystemet på en kontinuerlig basis.

ζ

“Genom att äta genmanipulerad majs
kan vi faktiskt förvandla vår
tarmflora till ett slags
”levande bekämpningsmedelsfabrik”

ζ

Om denna hypotes är korrekt, är det då också möjligt att Bt-toxin kan skada integriteten av din tarmkanalen på samma sätt som den skada insekter?

Kom ihåg att giftet faktiskt spräcker magen på insekterna, vilket får dem att dö. Den biotekniska industrin har insisterat på att Bt-toxin inte binder eller interagerar med med tarmväggarna hos däggdjur (vilket skulle inkludera människor).

Men återigen, det finns fackgranskade publicerad forskning som visar att Bt-toxin binder med mus-tunntarmen och med intestinal vävnad från rhesusapor.

ζ

Bt-toxin är kopplat till allergier, autoimmuna sjukdomar och mer

Om BT gener verkligen kan kolonisera de bakterier som lever i människans mag-tarmkanalen, då tror forskare att det rimligen kan resultera i:

 • Gastrointestinala problem (magprobelm)

 • Autoimmuna sjukdomar

 • Födoämnesallergier

 • Inlärningsstörningar för barn

 

warning-flagg

Varningsflagg är hissad

Och hör och häpna, alla dessa hälsoproblem är verkligen på uppgång … Upptäckten av Bt-toxin i humant blod är inget säkert bevis på den här hypotesen, men väcker en tydlig varning flagga.

Och det finns gott om andra bevis som visar att Bt-toxin som produceras i genmodifierad majs och bomull växter är giftiga för människor och däggdjur och som utlöser vårt immunförsvar. Till exempel i statligt sponsrad forskning i Italien, visade möss som matats Monsantos Bt majs ett brett utbud av immunsvar, såsom:

 • Förhöjda IgE och IgG-antikroppar, som vanligtvis förknippas med allergier och infektioner.

 • cancercellEn ökning i cytokiner, vilka är associerade med allergiska och inflammatoriska responser. De specifika cytokiner (interleukiner) som befanns vara förhöjd är också högre i människor som lider av en mängd olika störningar, av artrit och inflammatorisk tarmsjukdom, till MS och cancer.

 • Förhöjda T-celler (gamma delta), som ökade hos personer med astma, och i barn med födoämnesallergier, juvenil artrit, och bindvävssjukdomar.

Råttor matade en annan av Monsantos Bt majs sorter kallas MON 863, upplevde också en aktivering av deras immunförsvar, visar högre antal basofiler, lymfocyter och vita blodkroppar. Det kan indikera möjliga allergier, infektioner, toxiner och olika sjukdomstillstånd, inklusive cancer.

Det fanns också tecken på lever och njurtoxicitet.

ζ

Topiska kontra inre Toxiner

Jordbrukarna har använt Bt-toxin från jordbakterier som en naturlig bekämpningsmedel i flera år, och bioteknikföretag har därför hävdat att Bt-toxin har en ”historia av säker användning inom jordbruket.” Men det finns en enorm skillnad mellan spraya det på växter, där det bryts ned biologiskt i solljus och kan försiktigt tvättas bort, och genetiskt ändra anläggningen att producera den internt.

GMO-mask-onTänker du också äta dem med mask på?

Bt-grödor har Bt-toxin-gen inbyggd, så toxinet inte kan tvättas bort. Du kan helt enkelt inte kan undvika konsumerar den. Vidare är växtbaserade version av giftet tusentals gånger mer koncentrerade än sprayen.

Det finns även fackgranskade studier som visar att den naturliga Bt-toxin från jordbakterier inte är en säker bekämpningsmedel antingen:

ζ

AAEM-Vet du vad du äter?

Visste du att för två år sedan uppmanade American Academy of Environmental Medicine (AAEM) alla läkare att förskriva dieter utan att genetiskt modifierade (GM) livsmedel till alla patienter?

De gjorde det, även om få läkare verkar ha fått detta memo. De efterlyste också ett moratorium om genetiskt modifierade organismer (GMO), långsiktiga oberoende studier, och märkning, som anger:

”Flera djurstudier indikerar allvarliga hälsorisker i samband med genetiskt modifierade livsmedel, bland annat infertilitet, immun problem, snabbare åldrande, insulin reglering, och förändringar i större organ och mag-tarmkanalen.

…. Det är mer än vaga samband mellan genetiskt modifierade livsmedel och negativa hälsoeffekter. Det finns starka orsakssamband … ”

Jag kunde inte instämma mer. Undvika genetiskt modifierade livsmedel bör vara högst upp på allas lista, åtminstone om du vill ha en anständig chans att optimal hälsa.

ζ

“Att undvika genetiskt modifierade livsmedel
bör vara högst upp på allas lista, åtminstone
om du vill ha en anständig chans att optimal hälsa.”

ζ

Det enklaste sättet att undvika genetiskt modifierade (GE) livsmedel är att köpa hela, certifierade ekologiska livsmedel. Per definition måste livsmedel som är certifierade ekologiska aldrig avsiktligt använda GMO-ingredienser, och produceras utan konstgjorda bekämpningsmedel eller konstgödsel. Djuren måste också födas upp utan rutinmässig användning av antibiotika, tillväxtbefrämjande eller andra droger. Dessutom kommer gräsbetande nötkreatur (nötkött) inte utfodrats med GE majs foder.

Du kan också undvika genetiskt modifierade (GM) ingredienser i bearbetade livsmedel, om du vet vad du ska leta efter. Det finns för närvarande åtta genetiskt modifierade grödor på marknaden i USA:

Soja Socker från sockerbetor
Majs Hawaiian papaya
Bomullsfrö (som används i vegetabiliska oljor matlagning) Vissa sorter av zucchini
Raps (rapsolja) Crookneck squash

.

Detta betyder att du bör undvika produkter med majs, soja, raps, och alla deras derivat anges som en ingrediens, om det inte är märkta USDA 100% Organic.

Från och med slutet av förra året, omfattar detta även sockermajs, som Monsanto infört en helt ny, genetiskt modifierade majs som heter Seminis ® , som innehåller inte bara en utan två typer av Bt-toxin, PLUS att Roundup Ready genen för ogräsbekämpning! Så förutom innehåller insektsmedel, kommer deras giftiga Roundup ogräsmedel ackumuleras även i kärnorna.

För en bra, enkel guide till shopping av icke-GMO, se icke-GMO Shopping Guide , som skapats av Institute for Responsible Technology.

ζ

Varför vi måste insistera på obligatorisk märkning av genetiskt modifierade livsmedel

label-GM-foodsObligatorisk märkning kan vara det enda sättet att stoppa spridningen av genetiskt modifierade livsmedel i USA Monsanto och andra bioteknikföretag spenderar enorma summor pengar lobbying den amerikanska regeringen varje år för att säkerställa en gynnsam lagstiftning.

Under första kvartalet 2011 endast spenderade Monsanto $1.400.000 på lobbyverksamhet inom den federala regeringen – en nedgång från föregående år, då de tillbringade $2.500.000 under samma kvartal.

Deras ansträngningar övertalningsförmåga är också oändligt mycket lättare av det faktum att en allt växande lista av tidigare Monsanto anställda nu maktpositioner inom den federala regeringen.

reading-owl

ζ

Läs hela artikeln – ”Eating This Could Turn Your Gut into a Living Pesticide Factory”

 • Läs mer (Googleöversatt) här…
 • Read more (original article) here…

ζ

Kommentar

Enda skälet till att genmanipulera vår mat är att då kan bolag som Monsanto ta patent på grödan och sälj den dyrt tillsammans med sin växtgifter. För producenter, konsumenter och nationer finns det bara nackdelar, ofattbart stora, som smygs på oss.

Dollar-Big-buinessI praktiken kommer de att äga rätten till vår mat och bli stormrika på detta, plus makten att kontrollera hela nationer (smaka på den tanken).

När det sedan går åt skogen, vilket det gör, då tar de inget ansvar. De tänker inte längre än till nästa kvartalsbokslut. Dessutom har de i USA beviljats ansvarsfrihet, precis som vaccinationsindustrin (de kanske trots allt begriper vad de håller på med).
.

.
För att lyckas med detta svindleri som hotar hela mänskligheten måste de få med sig aningslösa politiker, som inte bryr sig eller som inte förstår konsekvenserna, eller som mer ser till sina egna kortsiktiga särintressen (karriär och pengar).

ζ

“Alliansen har i GMO-frågan
valt att gå emot folkviljan”

ζ

Alliansen verkar bestå av oförstående politiker vad gäller GMO, eftersom de lämnade över frågan till EU. Hela Alliansen plus riksdagsledamoten Fredrik Olovsson (S), som enligt egen uppgift råkade trycka fel (?), har lämnat walkover i GMO-frågan (de låter EU bestämma över våra huvud).

Detta är en kollisionskurs mot folkviljan.

Fredrik Olovsson (S) – tungan på vågen

Läs mer om hur Alliansen och Fredrik Olovsson lämnade walkover i GMO-frågan som vi kräver en folkomröstning om … Folkomröstning om GMO!

Vi har tidigare skrivit om hamstrar och grisar som blivit sterila på ett par generationer bara genom att äta GMO majs och soja. Det finns ingen anledning att riskera liv och hälsa bara för att Monsanto och dess anhängare skall kunna berika sig.

Vi kräver en folkomröstning om GMO – innan våra grödor har blivit förorenade.

.
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer...

ζ

Läs även … GMO för världsdominans!

ζ

PS. President Barack Obama lovade högtidligt att han skulle införa GMO-märkning av livsmedel om han blev president, vilket i praktiken skulle göra dessa livsmedel osäljbara.
.

Om GMO är så bra och ofarligt;
varför inte skryta med det?

ζ

Varför har då inte Obama infriat sitt löfte om obligatorisk GMO-märkning?

Han har blivit upplyst om att t.ex. GMO-majs står för 65 procent av all majs som odlas i USA. Även sojan är genmanipulerad. Vad skall amerikanerna och nötkreatur då äta?

Obama har blivit upplyst om att hela ekonomin då skulle krascha. Därför bryter han sitt vallöfte, vilket kanske är klokt i ett kort perspektiv, om man vill bli omvald.

Vill vi att Sverige och Europa skall hamna i samma situation?

GMO- folkomröstning NU!

ζGMO_FREE_EUROPE

ζ

Läs även tidigare PRESSMEDDELANDE (klicka på löpsedeln):

Girighet har gjort världen tokig
och de enda som kan stoppa detta
vansinne är kunniga och engagerade
medborgare, som konsumenter och väljare
av förtroendevalda politiker. Låt oss göra detta
till en valfråga och vi redan idag sätter press på Alliansen
så att de river upp sitt tidigare ställningstagande (läs mer…).

Vilket parti vill sitta med ”Svarte Petter” valdagen?

ζ

.
”Det enda som krävs för att ondskan ska segra
är att rättfärdiga inte ingriper.”

”The only thing necessary for the triumph of evil
is for good men to do nothing.”

― Edmund Burke

dollar-mr-blank

Kommentera