New Jersey kardiolog fick mer än $ 100 000 i remissmutor

ζ

Googleöversättning

Newark, New Jersey (NJ) – En amerikansk kardiolog har erkände sig skyldig till att hänvisa patienter för diagnostiska tester i utbyte mot pengar. Från 2009 till 2011, dr Shashi Agarwal, 60, har beställt och fått mer än $ 100 000 i mutor för att hänvisa patienter till MRI och datortomografi (CT) skannar i Orange, NJ.

Enligt rapporten i Newark Star-Ledger, åklagare säger att Agarwal är den 10: e personen att erkänna sig skyldig att ta emot ekonomiska mutor för att hänvisa patienter till Orange gemenskapen MRT. I oktober 2012 erkände den tidigare verkställande direktören för Orange gemenskapens MRI, Chirag Patel, 37, att ha betalt mutor till läkare sedan 2008. Den tidigare ägaren och medicinsk direktör, dr Ashokkumar Barbaria, erkände sig skyldiga till samma mutor i september 2012.

US Attorney sade att Agarwal, som var i privat praktik i East Orange, NJ, betalades för varje patient han remitteras till en MR eller datortomografi. Agarwal berättade US District Judge Claire Cecchi i Newark federal domstol att han gick med på att hänvisa så många som 20 patienter per månad till Orange gemenskapen MRT. Han betalades $ 100 kontant för varje Medicare och Medicaid patienter han hänvisade till en MR och $ 50 för varje CT-scan remiss.

Agarwal greps den 13 december 2011 och belastades med att acceptera mutor i strid med den federala hälso antikickback lagen. Han var en av 12 läkare anklagade för att hänvisa patienter till Orange gemenskapen MRT mot pengar. Han är planerad att dömas den 6 juni 2013 och kan få upp till fem års fängelse och böter på upptill $ 250.000. Han har erkänt att han erhållit $ 101.750 i mutor, enligt US Attorney kontor.

Källa: the heart org

ζ

Kommentar

Tyvärr är detta inget undantag numera. Hälso- och sjukvård handlar alltmer om ”business” och mindre om att förebygga sjukdomar och läka. Det är en lukrativ mångmiljardindustri som fokuserar på att maximera sin vinst och för att lyckas med detta verkar det mesta vara tillåtet.

Industrin kontrollerar forskningen, utbildningen, sjukvårdens anställda och i stor mån även politikerna. Finansieringen sker via skattemedel, en ymnig källa som nu börjar sina.

Därför ska våra barn påtvingas lightprodukter och därför rekommenderas sockersjuka patienter att äta maximalt av det de inte tål, kolhydrater (= socker), vilket kräver maximal medicinering, som ger allvarliga biverkningar som kräver ännu mer läkemedel, osv…

Läs mer…  (om hur det kunnat bli så galet).

ζ

Kommentera