Skräpmatsindustrin gör sitt jobb – dags för oss att göra vårt

Margarinmånglare borde få ett Nobelpris i marknadsföring,
en betydligt större bedrift än att t.ex. sälja konserverad gröt på burk.

.
Livsmedelsindustrin

Livsmedelsindustrin bjöd nyligen in en läkare för att tala på ett frukostseminarium. Men bara tre dagar innan, när hans flyg och hotell var bokade och hans patienter avbokade, så meddelades han kort att han inte var välkommen längre. Varför det?

Tydligen insåg de plötsligt att de bjudit in fel person. Dr Yoni Freedhoff är ingen vän av livsmedelsindustrin. Och eftersom han redan förberett sin 13 minuter långa föreläsning så spelade han in den och laddade upp den på YouTube för två dagar sedan. Antal visningar hittills: 160 000.

Det är en utmärkt presentation. Se den och dela den.

Källa: Kostdoktorn

Kommentar

Dr Yoni Freedhoff klandrar inte skräpmatsindustrin då de bara gör sitt jobb och det gör de mycket bra. Att t.ex. lyckas sälja margarin borde vara värt ett nobelpris i marknadsföring, om det hade funnits ett sådant.
.

.
Det är inte bara kost- och läkemedelsindustrin som ska klandras!

De som framför allt ska klandras är myndigheter, politiker och vi själva. Det är hög tid att myndigheter, politiker och att vi medborgare gör vårt jobb och inte bara dansar efter industrins pipa.

Livsmedelsverket vill tvinga på våra skolbarn lättmargarin och det är att springa skräpmatsindustrins ärenden. De rekommenderar en extrem högkolhydratkost som gör medborgarna sjuka och feta. De gör helt enkelt inte sitt jobb, de bryter t.o.m. mot grundlagen när de uppträder partiskt och när de talar osanning.

Socialstyrelsen gör inte heller sitt jobb när de rekommenderar diabetiker att äta maximalt av det de inte tål. De rekommenderar en kost som SBU underkänt och som gör diabetiker mycket sämre.

Vården gör inte sitt jobb när de vägrar att erbjuda diabetiker och överviktiga lågkolhydratkost som är ett godkänt behandlingsalternativ, de bryter mot patientsäkerhetslagen.

Samma gäller för behandling av överviktiga, som vården istället väljer att stympa.

Politikerna gör inte sitt jobb när de tillåter vården att bryta mot lagen. De tillåter t.o.m. att vården skär sönder mage och tarmar för att patienter ska gå ner vikt, med fruktansvärda biverkningar. Politikerna gör inte sitt jobb. De flyter bara med och finansierar med skattemedel.

HSAN jagar, på Socialstyrelsens order, dem som inte dansar efter industrins pipa.

Sammantaget en infiltration och manipulation av de myndigheter som ska tjäna medborgarnas syften. En ohelig allians som politikerna inte rår på utifrån det sätt de jobbar idag.

Återstår medborgarna som måste göra sitt jobb. Det innebär att sätta sig in i ämnet kost och hälsa, att värna våra barn och äldre, ta ansvar för vår egen hälsa och för miljön, samt välja dugliga politiker som kan ställa kompetens- och resultatkrav på tjänstemän i offentlig tjänst. Myndigheter bör absolut avkrävas att följa svensk grundlag och patientsäkerhetslagen.

Först då våras det för Sverige och dess medborgare.

.
Team KOSTDEMOKRATI

Ett svar på ”Skräpmatsindustrin gör sitt jobb – dags för oss att göra vårt”

 1. Ja! Ta befälet – from the underground!

  Det är hos oss vanliga sverigemedborgare som tillräcklig och avgörande kraft finns för att få monopolinnehavarna att förlora grundfästet. Det är vi som är måltavlan för dem och grunden till deras styrka och, som sagt, det är vi som har kraften ett ge en match.

  För att behålla farten och självklart styrkan i paradigmskiftet gäller kunskap och vakenhet. Kunskapen finns numera att tillgå för alla. Vi får mycket av den här på Kostdemokrati. Vakenheten är ett måste för att kunna se igenom alla dimridåer som läggs ut. Här är reklamen en livsfarlig faktor. Men vi står på! Som jag uppfatttar det har LCHF-rörelsen inte avstannat och Kostdemokrati går i bräschen.

  Personligen väntar jag på en opinionsundersökning lik den som Demoscop gjorde för ett par år sedan. Den får komma snart nu. Vem beställer? Jag är övertygad om att den skulle pigga upp oss alla…

  Decemberhälsningar 2012
  Rolf Aronsson

Kommentera