Läkemedel utgör 62.000 gånger större risk att döda dig än kosttillskott

Skall vi förbjuda läkemedel?

↓ ↓ ↓

Storyn på ett ögonblick

Officiell data gällande Storbritannien och EU visar att du har 900 gånger större risk att dö av matförgiftning än av kosttillskott och jämfört med kosttillskott, har du 300.000 gånger större risk att dö av en medicinskt skada under en sjukhusvistelse i Storbritannien.

Biverkningar av läkemedel utgör 62.000 gånger större risk att döda dig än kosttillskott, och 7750 gånger större risk att döda dig än naturläkemedel.

Det är också mer sannolikt att du dör från att träffas av blixten eller drunkning i badkaret än att du får en dödlig reaktion på örter eller kosttillskott.

[Skall vi förbjuda badkar?]

Baserat på data som visar att kosttillskott och naturläkemedel finns i ”super-säker” kategorin vad gäller individuell risk, är Storbritannien, europeiska och amerikanska myndigheter helt ur linjen i sitt påstående att kosttillskott är farliga och måste vara hårdare reglerade

Läs hela artikeln … Pharmaceutical Drugs are 62,000 Times More Likely to Kill You than Supplements.  ( Googleöversatt till svenska ).

Kommentar

Starka ekonomiska intressen försöker begränsa utbudet av naturliga kosttillskott, av örter, av mineraler och vitaminer.

De letar med ljus och lykta efter argument.

Nu senaste försöker lobbyister i USA begränsa tillgången till D-vitamin, vilket självfallet skulle gynna läkemedelsbranschen, på medborgarnas och samhällets bekostnad. En bekräftelse på att D-vitamintillskott är positivt för hälsan, värt att bekämpa.

Läs mer … U.S. moves to ban Vitamin D in behalf of Big Pharma  (Googleöversatt).

Varje gång någon som äter riktig mat får en hjärtinfarkt eller stroke så blir det en löpsedel, vilket innebär att det är väldigt sällsynt. Cirka 23 % av medborgarna äter idag enligt LCHF och varje dag får i snitt 164 svenskar en hjärtinfarkt eller en stroke.

När får vi se en löpsedel som säger att

IDAG FICK 164 SVENSKAR HJÄRTINFARKT OCH STROKE GENOM ATT FÖLJA LIVSMEDELSVERKETS KOSTRÅD

Den löpsedeln kan sitta uppe varje dag, utom de få gånger som en LCHF:are råkar illa ut. Då får de ändra till 163.

Självfallet blir man inte immun mot hjärt- och kärlsjukdom bara för att man börjar äta riktig mat (speciellt inte om man innan förstört mycket genom att följa Livsmedelsverkets extrema kostråd). Men man minimerar risken.

Orsaken till alla skrämselpropaganda och försök till regleringar mot det som gör oss friska, är att efterfrågan av läkemedel och annan vård då skulle minska. Om samma måttstock skulle användas vid bedömning av läkemedel skulle praktiskt taget alla läkemedel förbjudas, då potenta läkemedel har allvarliga biverkningar.

Läkemedelsbehandling och andra vårdskador svarar för 25 – 40 % av vårdens kostnader. Läs mer… Den sjuka vården.

Perpetuum mobile – samma patienter kommer ständigt tillbaka,
de blir inte friska. Symptomen lindras, men biverkningar tillkommer..

Vården genererar så att säga jobb åt sig själva, en ”perpetuum mobile”. Allra bäst ur förtjänstsynpunkt är om alla i befolkningen ”förebygger” genom att t.ex. fås att äta kolesterolsänkande läkemedel och sedan äter läkemedel mot biverkningarna. De flesta medborgare görs då tidigt till livslånga läkemedelskonsumenter, som betalas av tredje part.

Idag går var femte skattekrona till sjukvården, så där finns stora pengar att betala med, runt 350.000 miljoner kronor (mer än 10 % av BNP). Vårdindustrins mål är främst att tjäna pengar och så länge de får sätta agendan kommer vår marsch mot en säker och våldsam krasch vad gäller folkhälsan och sjukvårdskostnader att fortsätta.

Både sjukvården och demensomsorgen kommer att inte att kunna fullgöra sina uppdrag, om inget görs. Hälso- och sjukvården står inför ett vägskäl, men ansvariga politikerna duckar. Landstingens oförmåga att hantera denna situation aktualiserar frågan om dagens organisationsform kanske bör ses över. Industrin har en alltför svag motpart.

Läs mer … Vården saknar incitament att bli bättre

.
Team KOSTDEMOKRATI

 ◊

 

Ett svar på ”Läkemedel utgör 62.000 gånger större risk att döda dig än kosttillskott”

Kommentera