Allt går att sälja med mördade reklam (bokstavligen)

Mördande reklam

Kost- och läkemedelsindustrins reklammakare gör tidningsankor av varje fjäder de lyckas dammsuga fram. Att det är fullständigt värdelösa studier, ofta epidemiologiska med klent resultat, som inte bevisar ett dyft, det spelar ingen roll, för ingen synar bluffen, och pengar öppnar dörrar till förtroendeingivande media. Feta arvoden får auktoriteter att underteckna spökskriverier. Allt detta finns beskrivet i ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”. En av vår tids viktigaste böcker.

Bokbeskrivning här…

Reklam anka I: Alla över 50 år bör äta statiner.

OriginalAll over 50s should be taking statins  (Googleöversatt)

Bara se vad som händer om man tar ett kolesterolprov.

De som har högsta kolesterolvärdet lever längst och är friskast. Mer än 90 % av alla över 65 har ett totalkolesterol som är över 5 mmol/L (godtycklig gräns satt av läkemedelsindustrin, normalt kolesterol är 4-8,8).

Därför ska de med högsta kolesterolvärdet äta kolesterolsänkande statiner och få trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, impotens, hjärtsvikt och diabetes bland alla andra biverkningar för att en man av 400 ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar.

Och alla går på detta utan att tänka efter före. Tänk efter före!

Att alla skall äta statiner är märkligt eftersom kvinnor inte verkar har några fördelar alls, de får bara biverkningarna.

I Sverige äter cirka 800.000 patienter statiner, nästan var tionde svensk. Och det finns 29 billioner skäl till det. Läs mer…

Tips: Läs boken ”Kolesterolmyten” och fatta därefter ett eget beslut.
.

Bokbeskrivning finns här..

Reklam anka II: Gränsen för viktoperation bör sänkas till BMI 27 – den gräns som tidigare betraktades om normalvikt*)

  • ”Experter” vill sänka krav för fetmaoperation – de vill expandera marknaden. Läs mer…

Alternativet:

  • LCHF är den enda kost som Socialstyrelsen godkänt för behandling av diabetes och övervikt, enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Det fungerar praktiskt taget varje gång utan biverkningar. Men det ligger inga vinster i att presumtiva patienter äter sig friska och slanka på riktig mat, varför den informationen mörkas. Läs mer om ”njutmetoden” här…
  • Få vet vad en fetmaoperation innebär. Ingen som vet vad det innebär utsätter sig för det, och absolut inte när man kan äta sig ner i vikt, utan biverkningar.Läs mer … Oskuret är bäst (en ögonöppnare)
  • Fetmaoperationer vilar på fuskstudier, som t.ex. SOS-studien som verkar vara den enda prospektiva studien. Läs mer … SOS-studien vilar på lösan sand
  • Hur kan fetmaoperation bota diabetes på bara några dagar? Läs hur…

Not *) 1998 beslöt det amerikanska National Institutes of Health, NIH, att sänka gränsen för normalvikt i BMI-skalan från 27,8 för män och 27,3 för kvinnor till 25 rakt över.

I panelen som tog beslutet satt Xavier Pi-Sunyer, som tagit emot stora anslag från bland andra Weight Watchers, Roche och Knoll, som säljer bantningsmedlet Meridia.

Där ingick också Graham Colditz och Claude Bouchard som båda har starka finansiella band till Roche samt Shiriki Kumanyika, styrelsemedlem i Weight Watchers.

 

Kommentera