Hon blev kvitt ballong­magen – på tre veckor

Källa: Expressen

Ballong mage – IBS (Irritable Bowel Syndrome)

Bli kvitt din ballongmage med läkarens sju enkla knep. Ann-Charlotte Fägerlind ändrade sin kost och fick helt platt mage på en månad.

– Badsäsongen kommer! Underbart, säger hon.

Ann-Charlotte Fägerlind, 38, från Göteborg, har lidit av ballong­mage så länge hon kan minnas. Men nu är akuta toalett­besök, trötthet och gaser i magen ett minne blott.

– Min mage har varit som en luftballong, och så fort jag ätit har jag behövt springa på toaletten. Nu är min mage hur platt som helst! säger Ann-Charlotte.

Ballongmage allt vanligare

Ungefär två miljoner svenskar beräknas lida av ballongmage (IBS).

– Det är en motorikstörning i nervsystemet i tarmarna. Vissa får kramper och gaser, andra får uppblåst mage som en ballong. En del känner bara smärta, säger läkaren Pontus Götell, mag- och tarmspecialist.

Det har blivit allt vanligare med IBS. Pontus Götell menar att det beror på att vi stressar mer och äter för fort.

– Ballongmage handlar om en livsstilsfråga. Man måste fundera på hur ens dag ser ut för att bli av med problemen.

Finns inget läkemedel

Regelbunden sömn, motion och regelbundna toalettbesök är några saker som är nyckeln till att bli frisk från symptomen. En del läkare skriver också ut kosttillskott med fibrer.

– Det finns inget dokumenterat läkemedel mot IBS, men det är viktigt att uppsöka läkare om man har problem. Läkaren remitterar sedan ofta till en dietist så att man kan förändra sin kost.

Ann-Charlotte la om sin kost helt och blev mycket bättre. Hon provade på LCHF-diet för att bli kvitt problemen efter att hon läst om den i Expressens Allt om LCHF-bilaga.

– Jag mår väldigt mycket bättre nu. Jag är mycket piggare, mycket mer effektiv – och min mage är äntligen platt.

Blir sugen på nyttigheter

Hon ändrade kosten i slutet av mars i år och var kvitt problemen tre veckor senare.

– Jag syndade och provade vanlig choklad som jag älskade förut häromdagen – men det smakade väldigt illa. Blir jag sugen på något så blir jag sugen på något nyttigt, säger hon.

Dr Pontus Götell

Så här säger Pontus Götell, mag- och tarmspecialist, om Ann-Char­lottes metod:

– Ett fall är inget fall. Däremot så kan hon ju säkert uppleva en sorts placeboeffekt. Jag har hört att många mår bra av den dieten. Det är en väldigt bra konsistens på LCHF-maten och man äter inte lika snabbt.

Kommentar

”Ett fall är inget fall”, men 500 000 lyckade fall borde få även specialister inom sjukvården att reflektera, men icke. Det viktigaste knepet för att få en väl fungerande mage är att byta kost till riktig mat, att sluta äta skräpmat som skadar magen och som jäser i tarmarna. Svårare än så är det oftast inte att få en lugn och fin mage.

Det är märkligt att det bara är LCHF som ger en ”placeboeffekt”, varje gång!

Undra varför tallriksmodellen istället ger ”ballongmage”, hela tiden?
.

.Två miljoner svenskar, var fjärde svensk, tillämpar LCHF.

Enligt en demoskopundersökning mars 2011 har nu två miljoner svenskar, nästan var fjärde svensk, kommit underfund med att de mår bättre med LCHF och av dessa tillämpar en halv miljon strikt LCHF.

Vårdens ledande representanter vägrar dock att se det uppenbara, för att de vill fortsätta verka med den begränsade kostkunskap de har och med den forskning de bedriver. De vill begränsa sin profession till läkemedel och kirurgi, som de är utbildade på. Allt annat är en blind fläck på deras karta och ny kunskap skulle kunna rucka på den samhällsposition de hitintills uppnått, deras kompetens att lindra och bota riskerar att bli ifrågasatt.

Faktum är att de allra flesta som provar LCHF
blir kvitt sina magproblem på bara några veckor.
Det vet några miljoner svenskar och minst
en halv miljon norrmän som provat.

Att äta stora mängder spannmål och fibrer är att be om magproblem, med de naturliga gifter som spannmål innehåller (t.ex. lektiner och fytinsyra) och med osmältbara  fibrerna som ligger och jäser i tarmarna, vilket ger en svullen ballongmage och gasutsläpp.

Detta förstår vanligt folk på nolltid – men inte ledande professorer och läkare inom vården som har det som sin profession – för att deras position och lön är beroende av att de inte förstår. De vill inte stöta sig med de som sponsrar deras verksamhet, som stöttar deras samhällsposition. Dessutom är många okunniga om kostens inverkan på hälsan, det ingick inte i utbildningspaketet och de har inte brytt sig om att vidareutbilda sig.

Sjukvårdens tjänstemän tvärbromsar
utvecklingen – de värnar ”business as usual”

Alltså är de emot, de agerar broms mot framsteg inom hälso- och sjukvården, såvida det inte ryms inom deras nuvarande kunskaps- och forskningssfär. Det skall dock nämnas att det finns friska krafter inom vården som dock hålls tillbaka av tjänstemän i ledande ställning, en hög position som de förlänats av folket och som betalas av folket.

Ignaz Semmelweiss – historien upprepar sig

I mitten på 1800-talet dog 13 av 100 kvinnor i barnsängsfeber och läkaren Ignaz Semmelweiss upptäckte att om läkarna tvättade händer och instrument så sjönk dödligheten till mindre än 1 per 100! Även då agerade läkarkollektivitet mot det uppenbara under flera decennier, med tusentals onödiga dödsfall som konsekvens, för att de inte ville rubba sina cirklar, sin ”ego business”. Inte mycket har hänt sedan dess, förutom att Internet finns idag, vilket sannolikt kommer att förändra världen till det bättre.

Läs mer om sockerberoende som inte finns och om bakterier som inte fanns.

Internet inger hopp – för folket – en motkraft mot destruktiva särintressen

Tack lärdom av tidigare erfarenheter

Vårt förslag är att lära av historien och agerar klokt idag och framledes. Tack vare internet finns det hopp, vilket dock kräver att folket engagerar sig. Om folket inte bryr sig, då bryr inte sig inte heller någon annan om folket.

Om ingen bryr sig lämnas fältet fritt för särintressen att exploatera medborgarna, en rovdrift som riskerar att sänka det svenska samhället, både hälsomässigt, ekonomiskt och miljömässigt. Politikerna är vanliga människor som ensamma inte förmår stå emot finansiellt starka professionella särintressen, där folkhälsa, miljö och samhällsekonomi väger lätt.

Dags för folket att engagera sig, att ta befälet! Vilket är lättare än många tror. Belöningen blir stor i form av välmående och mer pengar i plånboken.

Backa kostnadsutveckling tio år – frigör 100 miljarder kronor

Om vi lyckas sänka kostnaderna för sjukvården från 300 mdr till 200 mdr, skulle det innebära 10.000 kronor per medborgare, dvs. 40.000 kronor mer för en tvåbarnsfamilj, per år. Om vi inte gör något får vi snart betala ytterligare 10.000 per medborgare, eller 40.000 kronor per tvåbarnsfamilj, bara för att upprätthålla nuvarande vård.

År 1950 fanns det 5.000 läkare (och inga vårdköer) och idag 35.000 läkare (och långa vårdköer). Vi är idag fetare och sjukare än aldrig förr, borde vi inte vara friskare med alla läkare, läkemedel och all ny kunskap? Denna utveckling är ingen slump, det är en styrd process!

Har Du råd med det? Har våra pensionärer råd att avvara 10.000 kronor per år, utan att få mer sjukvård än idag? Har Sverige som nation råd med en galopperande ohälsa?

.
Team KOSTDEMOKRATI

Ett svar på ”Hon blev kvitt ballong­magen – på tre veckor”

Kommentera