Sänkt lön för feta poliser

.
Brittiska poliser ska få sin lön sänkt om de inte håller sig under en viss vikt. Det rekommenderas i den mest omfattande rapporten som gjorts på över 30 år av poliskårens löne- och anställningsvillkor.

För ett och ett halvt år sedan gav den brittiska regeringen advokaten och ekonomen Tom Winsor i uppdrag att utreda polisens löner och anställningsförhållanden. Syftet var att modernisera och effektivisera regelverket för landets 43 polisiära regioner. På torsdagen presenterade han sin rapport som är den mest omfattande sedan 1978.

I rapporten föreslås bland annat att poliser måste genomgå årliga hälsotest. Misslyckas man med att hålla testens viktmått tre år i följd ska man riskera att få sin lön sänkt. Övervikt lär vara ett problem inom den brittiska poliskåren.

Enligt Telegraph är exempelvis över hälften av Londonpolisens män överviktiga, över en femtedel har fetma och en procent är sjukligt feta. För kvinnorna är motsvarande andelar en tredjedel, sexton respektive två procent.

Ett annat förslag i Winsors rapport är att polisanställda ska kunna avskedas som en del i budgetnedskärningar. I tidigare skede har han varnat för att poliskårens allmänna kunskapsnivåer är för låga, att brister i dess läs- och skrivkunnighet samt matematiska förmåga riskerar påverka effektiviteten.

Källa: DN

Kommentar:

Det finns cirka 136 000 poliser i England. Det betyder att:

 • 68 000 är överviktiga.
 • 27 200 är feta, dvs. BMI större än 30, dvs. mer än 15 kg övervikt.
 • 1 360 är sjukligt feta, sannolikt BMI större än 35, dvs. mer än 30 kg övervikt.

Övervikt ökar risken för alla sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, magsjukdomar, cancer och Alzheimers. Övervikt ökar sjukfrånvaro och sjuknärvaro.

Hur produktiv är man på jobbet när man har sovit dåligt, har magproblem, värk i kroppen och huvudvärk? Pendlande blodsocker ger humörsvängningar och försämrar koncentrationsförmågan.

Allt detta skulle förbättras om de fick kunskap om och om de åt riktig mat.

.

Team KOSTDEMOKRATI

.

PS. Av Telegraphs läsare anser 80 % att det är ett berättigat krav att poliser är i form.

.

3 svar på ”Sänkt lön för feta poliser”

 1. Självklart grepp!
  Använd åtgärder som svider och bringar en till insikt (stroke, lönesänkning, omplacering). Problemet är bara att de som förskriver inte har en aning om hur man ska göra för att gå ner i vikt och må bra (och vara fysiskt lämplig).
  Där liksom i USA och i Sverige är det inte att förvåna sig över. Överheten har inte en susning och LCHF har ännu inte blivit fullt ut accepterat.

 2. Poliser patrullerar bara en procent av tiden

  Svensk uniformerad polis ägnar bara en procent av sin arbetstid åt den mest brottsförebyggande aktiviteten fotpatrullering.

  Det visar en ny rapport som Rikspolisstyrelsen (RPS) inte vill publicera, men som TT tagit del av.

  Trots att fotpatrullering enligt all forskning är den mest brottsförebyggande aktiviteten så tillbringar svenska ordningspoliser drygt två tredjedelar av sin tid på polisstationen eller i en polisbil.

  Inne på polisstationen ägnar poliserna hälften av sin tid åt att registrera information, alltså att administrera.

  Det här går stick i stäv med den synlighet och närvaro som politiker och allmänhet har efterlyst i många år, enligt rapportförfattarna Stefan Holgersson, som är både polis och forskare, och professor Johannes Knutsson.

  Källa: TV4 (publicerad 28 mars 2012)

Kommentera