Besökare

Alla besökare kan läsa det mesta på webbplatsen och kan skriva kommentarer och frågor i Gästboken.

Medlemmar

Det är kostnadsfritt att teckna ett medlemskap genom att uppge namn och emailadress. Då får man behörighet att skriva kommentarer/frågor i bloggar och i forum. Vi kommunicerar i en positiv och saklig anda.

Forum

Observera att man även måste registrera ett medlemskap på forumet för att kunna skriva, informera, kommentera eller ställa frågor. Du kan använda samma namn och lösenord som för Kostdemokrati för att enklare komma ihåg. Ett tips är att kryssa i rutan ” Logga in mig automatiskt vid varje besök”.

Nu i början är aktiviteten låg på forumet, men allteftersom vi startar upp ökar den. Till hösten räknar vi full aktivitet inom flera kommuner. Men redan nu är det OK att ställa frågor under ”Allmän diskussion för medlemmar”.

Krönikor/bloggar

Vi kommer att bjuda in kunniga, erfarna och engagerade krönikörer som kommer att blogga om skolmaten. Medlemmar kan ställa frågor och kommentera. Viktiga insikter förmedlas till medvetna konsument.

Dr Mercola – världen största hälsonyhetsbrev

Parallellt med krönikor och forum tipsar vi om att det kan vara värt att man någon gång per vecka läser vad Dr Mercola skrivit. Doktor Mercola har inga bindningar till industrin och han skriver om sådant andra tiger om, baserat på fakta och vetenskapliga studier. Viktig information om man är mån om sin och sina barns hälsa. Länkar till Dr Mercola finns på startsidan och där finns också en Googleöversatt version till hygglig svenska (filmerna är dock på engelska).

Projektgrupper

De som vill göra en insats i sin kommun kan bilda en projektgrupp tillsammans med likasinnade. Projektgruppen får en egen forumsgrupp (med kommunens namn), där kommunens innevånare kan debattera och informera. Projektgruppen får stöd av oss och våra medlemmar. Ingen kommun med självaktning kan i längden försvara kostdiktatur. Ibland behövs dock att man bygger upp ett opinionstryck innan de förstår att det är allvar.

Om inte annat bör makthavarna, kommunpolitikerna,  förstå att det är olämpligt att påtvinga alla medborgare en kost majoritet inte vill ha och som dessutom skadar budgeten, utbildning och folkhälsa. Här har projektgruppen ett viktigt jobb, att informera makthavarna om fakta och att det finns en bred opinion om att man själv vill kunna välja sin mat. Vi säger alla NEJ till kostdiktatur, speciellt när tvånget saknar rationella argument.

Projektsteg finns beskrivet under Snabbinfo på menyn.

Enskilda protester

Börja med att skriftligen kräva riktig mat till ditt/dina barn,  av hälsoskäl. Om ditt barn nekas, begär ett skriftligt svar på vad kostdiktatur  grundas och vem som bestämt detta. Publicera sedan detta svar i vårt forumet.

Tillåt inte ditt barn att äta margarin, inte under några omständigheter! Dessa industrifetter och tillsatser hör inte hemma i en barnkropp eller barnhjärna (läs mer här)

Föräldrar har i egenskap av vårdnadshavare ansvar för sina  barns hälsa och kan förbjuda dem att äta margarin och lightprodukter, så länge skolan inte kan garantera att margarin och lightprodukter är ofarliga för barnens hälsa. Att enbart hänvisa till Livsmedelsverket är ett icke godtagbart argument, då de inte kan presentera vetenskaplig evidens för sina kostråd. Blankett för att kräva en margarinfri kost med naturligt fett för ditt barn finns att ladda ner här.

 

Om inte redan är medlem,
gå till startsidan och registrera dig!

Ju fler vi blir, ju tyngre väger våra argument.