Livsmedelsverkets kostråd = Vansinne

Einstein har sagt:

”The definition of insanity is doing the same thing
over and over again and expecting different results.

(Definitionen på vansinne är att göra samma sakom
och om igen och förvänta sig att resultatet skall ändra sig).

Bakgrund och resultat

Det önskade resultatet har nu i 35 år varit att människorna inte skall bli överviktiga, feta eller få diabetes genom att äta minimalt med fett. Om man följer detta råd medför det automatiskt att man äter mycket kolhydrater för att bli mätt. Eftersom kolhydraterna förbrukas dubbelt så snabbt som fett, måste man snart äta igen, t.ex. förmiddagsfika, därefter lunch, därefter eftermiddagsfika och sedan middag samt ev. ett kylskåpsbesök på kvällen/natten.

På grund av att sockret i blodet (vilket alla kolhydrater ger upphov till) stiger får bukspottkörteln order om att utsöndra insulin så att sockret kan förbrännas och inte stannar kvar i blodbanorna. Detta insulin hindrar samtidigt fettet, lagrat eller inmundigat, från att förbrännas, utan istället lagras det i olika väl kända delar av kroppen (för kvinnor höfterna och för män buken).

Pågår detta under lång tid överansträngs bukspottkörteln och kroppens celler får svårare och svårare att ta emot och förbränna sockret. Sett över tid så stiger långtidsblodsockret (HbA1c) och stiger det över 7 % får man diagnosen Diabetes Typ 2.

Sedan västvärlden under ledning av USA börjat utfärda de ännu gällande kostråden har resultatet inte blivit det förväntade utan tvärtom det motsatta, d.v.s. att kurvorna för övervikt, fetma och diabetes stigit och stigit och antalet blivit flera gånger större än vad det var innan råden infördes.

Slutstats av ovanstående: Ingen

En normalbegåvad person skulle kanske inte kalla detta för vansinne men kan naturligtvis ändå dra slutsatsen att det måste var något fel med kostråden eftersom de inte medför de resultat man hoppats på.

Måste man inte förvänta sig att begåvade människor inom sjukvården skulle säga sig:

”Det är något fel på kostråden!”

”Vi måste fråga oss om vi inte måste försöka andra metoder för att nå det resultat vi hela tiden misslyckas med att nå.”

Vad har hänt:

Ingenting. Man fortsätter än idag att som papegojor tugga samma gamla teser man nu redan tuggat i över 30 år, ”ät mindre och spring mer!” och för Guds skull:

”Ät inte fett – Det är farligt”.

Till och med en statlig utredning (SBU) orkar inte föreslå nya grepp trots att man själv konstaterat att kostråden vilar på en vetenskapligt bräcklig grund, vilket är ett elegantare och mer diplomatiskt sätt att säga ”saknar vetenskaplig grund”.

Detta är ju en kusin till vansinnet och förr skulle man straffas för tjänstefel och avsättas. Trolöshet mot huvudman (svenska folket) borde det kallas. Man har förbrukat flera värdefulla år och X antal miljoner till att uppnå ingenting och detta under en tid då oberoende svenska forskare visat att man med alternativa metoder, framför allt LCHF, lyckats hela människor från både övervikt, fetma och diabetes (undertecknad är en av c:a 20.000 diabetiker som nått normalvikt och blivit helad från sin diabetes).

Den enda lösning vår slappa svenska sjukvård erbjuder för viktminskning och mot diabetes är att stympa människor för livet (s.k. Gastric Bypass) genom att oåterkalleligt operera loss mage och tolvfingertarm och därmed tvinga den stackars patienten till ett liv med låg livskvalitet, så låg att den gör att många patienter begår självmord. Dessutom kostar varje patient 300.000–400.000 kr och det vore kanske OK om resultatet vore bra.
(Här krävs minsann inte ”vetenskap och beprövad erfarenhet”, inte heller ”långtidsstudier”, vilket krävs av oss LCHF-förespråkare).

Viktminskningsoperationerna utgör också ett vansinne: Illamående, depression, alkoholism och självmordstendenser och det var väl just vad man inte ville åstadkomma.

Läs mer … Oskuret är bäst

Frågan är: Hur länge skall detta vansinne fortsätta?

.
Mats Wiman
Civilekonom. oberoende kostexpert, frisk diabetiker.

Friska Diabetiker ... www.friskadiabetiker.se
Bloggarkiv Kostdemokrati ... www.kostdemokrati.se/matswiman/

PS.

Källa: Institutionen för medicin, Huddinge

Med ett BMI över 35 (minst 30 kg övervikt) har man kvalificerat sig för att skära sönder mage och tarmar för att på så sätt åstadkomma en livslång brist på näring, vitaminer och mineraler. Ingreppet ger initialt en kraftig viktnedgång, men inom tio år har de flesta gått upp det mesta igen. De utgör kunder för en miljardindustri som växer så det knakar.

Brist på förebyggande åtgärder (som fungerar) gör att GBP-köerna hela tiden växer och snart har denna kirurgiska industrigren trefaldigats. Redan idag omsätts bara i Sverige en miljard kronor på själva GBP-operationen, cirka en miljard på plastikoperationer och runt en miljard på övriga vårdinsatser. Då är samhällets kostnader i form av alkoholism, sjukskrivningar, självmord och förtidspensioneringar inte medräknade.

Summa summarum hamnar vi kanske runt sex miljarder kronor per år, för något som inte fungerar, som sänker livskvalitén. Detta anser GBP-kirurger bör öka med minst tre gånger till 30.000 opererade patienter per år, en i snitt per 17:e minut (lika ofta som en svensk medborgare får en hjärtattack och en annan får stroke).

Läs mer … Fetmabomben – en miljardmarknad

Albert Einstein har också sagt att universum och vansinne saknar gränser (är oändligt),
åtminstone var han säker på det sistnämnda.

DS.

Ett svar på ”Livsmedelsverkets kostråd = Vansinne”

 1. Mats!
  Vi kan väl vara överens om att skolmedicinen har svikit folkhälsan och lierat sig med läkemedelsindustrin och delar livsmedelsindustrin. Men det som gjort mig mest besviken är att media inte tagit sitt granskningsansvar.

  Linda Karlström
  http://www.alternativjournalen.se/obesprutat
  http://vaccin.me
  Skriver följande på sin blogg

  På tal om fri press – den amerikanske journalisten John Swinton, fd journalist på New York Times sade följande vid sitt tal på sin avskedsmiddag:

  Det finns ingenting sådant, till dags dato som en oberoende press
  Ni vet och jag vet det
  Det finns inte en av er som skulle våga skriva
  sin ärliga åsikt
  och om du skulle göra det
  vet du redan på förhand att det aldrig skulle gå ut i tryck
  Vem som helst av er som är så dum och skriver ärliga åsikter
  åker ut på gatan och måste söka att annat jobb
  Journalistens uppgift är att förstöra sanningen
  att ljuga rakt ut
  att förvränga, förtala
  och att krypa framför Mammons fötter
  att sälja sig själv, sitt land för sitt dagliga bröd
  Vi är verktyg och legosoldater

Kommentera