Gott nytt friskt år!

01:02, 29 december 2015 in Okategoriserad by matslindgren

.

Gott-Nytt-Friskt-År

Vi måste själva läsa på och ta ansvar för vår hälsa
– vilket är relativt ”enkelt” om man vet hur.

Det är en illusion att tro att myndigheter och vården
har kunskaper om nutrition och tro att de tar ansvar.

.
ζ
.

.
Gott nytt friskt år!

IN-UTSnart är ännu ett år till ända och jag är fortfarande frisk. Hade någon sagt detta till mig för sju år sedan att jag kan bli frisk av mat så hade den informationen passerat in genom ena örat och ut genom det andra. Jag hade betraktat den personen som sagt detta till mig som imbecill. Vid årsskiftet går jag in på mitt sjunde år med LCHF eller ketogen kost som den innebär för mig.

Jag kan konstatera att den ”imbecille personen”, Dr Annika Dahlqvist, faktiskt inte var eller är imbecill på något vis – utan en klok kvinna och något så ovanligt som en klok läkare.

Det är på det sättet, tro det eller ej, att LCHF-kost läker inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Det innebär att du kan bli av med, allergier, eksem, migrän, reumatisk värk, diabetes typ 2, mag- och tarminflammationer och mycket av de inflammatoriska besvären av diabetes typ 1 också.

1-Friskvård2Dessutom kan du bli av med prostatainflammation, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar av olika slag, cancer i tidig fas och en rad andra metabola sjukdomar. Det går att förebygga de flesta till kroniska sjukdomar – genom att byta ut skräpmat mot riktig mat och att vid behov komplettera med strategiska kosttillskott. Då stärker du kroppens självläkande förmåga och du skapar en grogrund för friskhet.

ζ

Varför ska du tro på mig?

läkare_stetoskop

I läkarutbildningen ingår 12,5 timmars nutritionskunskap

I Sverige är vi extra rädda för allt som inte följer den normala gången. Om jag skulle påstå att en viss sorts mat stärker ditt immunförsvar till den grad att din egen kropp kan bota svåra sjukdomar, skulle du tro på mig? Det är klart att om du redan prövat LCHF-kosten så vet du att det är sant som jag påstår.

Men … om du inte prövat LCHF och lider av svåra inflammatoriska besvär, vågar du tro på mig då? Troligen inte! Varför ska du tro på mig när hela sjukvården, läkare, läkemedelsverk, livsmedelsverk, läkemedelsindustri, politiker och tjänstemän på våra myndigheter säger att jag har helt fel och att LCHF är farligt?

Jag påstår att jag har rätt och att alla ovanstående har fel! När professor Maj-Lis Hellenius på Livsstils-kliniken på Karolinska för femtielfte gången påstår att smör är farligt så har hon fel för femtioelfte gången. Smör innehåller mättat naturligt fett som vi människor är helt anpassade för att äta. Det är faktiskt helt nödvändigt att äta tillräckligt med naturligt fett i maten, som smör, för att vi ska hålla oss friska!

[Not: Nära var fjärde svensk äter enligt lågkolhydratmetoden enligt en Demoskopundersökning 2011 – vilket betyder att upptill 3 av 4 svenskar lever farligt i enlighet med Livsmedelsverkets och sjukvårdens kostråd. Docent Ralf Sundberg kommenterar Mai-Lis Hellenius (”söt och sportig”) … klicka här]

ζ

Okunnighet eller girighet?

Mats-Lindgren-avslutJag har hundratals bevis, bara under de senaste veckorna, för att LCHF-kosten hjälper till att läka inflammatoriska sjukdomar. Det är ett hundratal personer som skickat in sina hälso-historier och man häpnar hur stor del maten spelar in i om man är frisk eller sjuk! Om det jag påstår är sant så skulle ovanstående myndigheter och sjukvård nästan inte behövas alls eftersom man kan bota sin kroniska inflammation själv med rätt sorts mat!

Vi har fått en osund läkemedels och livsmedelsindustri som lever på att sjuka människor äter kemiska mediciner som bara behandlar symptom och inte orsaker. I denna onda cirkel har naiva myndigheter, politiker och tjänstemän låtit läkemedelsindustrin härja fritt. Ja t.o.m. långt in i läkarutbildningen och dessa stackars läkare känner inte till andra behandlingsmetoder än vad FASS-katalogen anger. I den katalogen står det bara om kemiska mediciner av olika slag som i bästa fall hjälper mot vissa symptom men som inte kan behandla orsaker.

Jag var i Stockholm för några veckor sedan och höll ett föredrag för Sveriges elit bland forskare på sjukdomarna diabetes typ 2 och hjärt -kärlsjukdomar. Dessa Sveriges elitforskare var alla i någon form anställda av dels sjukvården men också i hög grad av läkemedelsföretag som Big Pharma, Astra Zeneca m.fl. Dessa forskare satt som fågelholkar och lyssnade på mitt föredrag hur man kan bli frisk av mat. Detta hade de inte en aning om ! !

Egentligen är det skrattretande att vi har så många totalt okunniga läkare som inte fattar någonting om hur kronisk inflammation hänger ihop med ett skadat immunförsvar och att felaktig kost har stor del i detta. De fattar heller inte att en annan sorts kost-modell som LCHF kan ha läkande egenskaper mot inflammation som blivit kronisk.

För 150 år sedan så var högsta vetenskap blodiglar som sattes på kroppen för att suga ut det onda blodet. Den kemiska galenskap med mediciner som pågår idag är inte mycket bättre.

ζ

Hjälp finns!

Health through foodTyvärr är det svårt att nå ut med att man kan bli frisk av mat! Jag har blivit utslängd från många grupper genom åren för att jag påstår att maten har både en läkande och en skadande funktion. Tyvärr är det först när du prövar själv som du förstår kraften i en ketogen kost. Därför uppmanar jag dig som har inflammatoriska besvär att ge dig själv  årets bästa julklapp; en ny livsstil som heter LCHF.

En riktigt God Jul och Gott nytt år till alla läsare.

.
Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")
Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/matslindgren/

ζ

frisk-av-mat-lchf-fran-borjanBoken finns även att köpa här (på svenska):

Recension av ”Frisk av mat-LCHF från början” … klicka här

Klicka på löpsedeln nedan för att läsa ett tidigare inlägg eller … klicka här.

Varför accepterar vi kostråd och en vård som gör oss sjuka?

reading2-bwζ

De mesta lästa inläggen på ”Fet Hälsa” under 2015klicka här

ζ

Citat (juni 2012):

Appendix

Min hälsoresa (kortversion)

I mer än 30 år har min kropp varit förgiftad av för mycket glukos i blodomloppet. Resultatet av det är att jag varit ytterst inflammationskänslig och blivit förkyld bara någon tittat på mig. När man inte vet om något annat eller inte har erfarenhet av något annat liv så tror man på något sätt att man lever ett normalt liv.

Min värld har kretsat kring kronisk bronkit, prostatabesvär, kronisk värk, ledbesvär m.m. På senare år har dessa sjukdomar kompletterats med diabetes och hjärt-kärlbesvär. Min diabetes debuterade på allvar när jag försökte bota mina ständiga inflammationer med att pressa apelsiner varje morgon. C-vitamin är ju det bästa, det vet ju alla!

Innan diabetesdebuten hade jag prediabetes i över 30 år utan att veta om det.

Jag började medicinera mot diabetes och hjärt-kärlbesvären. Enligt min läkare var jag nu inne i “Naturalförloppet” som innebär att man bara blir sjukare och sjukare och till slut dör i någon hjärtsjukdom. Jag hade tur, av en slump gick jag på en av Annika Dahlqvists föreläsningar om LCHF, Low Carb High Fat. Alltså lite kolhydrater och mer fett.

Efter tre månader med den nya kosten var jag helt frisk från både diabetes och hjärtbesvär. Inga mediciner alls! Efter fyra månader släppte min kroniska värk i axlar, nacke och rygg. Ledbesvären som jag haft i fingrar och tår var nu ett minne blott.

En ytterligare bonus var att jag gick ner 9 kilo i vikt.

Min sambo, Maggan, som solidariskt bytte till samma kost som mig, blev frisk från migrän och svåra eksem som hon haft sedan tonåren.

Idag, nästan tre år senare, vill jag dela med mig av mina erfarenheter. Att bli frisk av mat är inget hokus pokus utan en följd av en naturlig kost som människan är designad för att äta. Jag är numera övertygad om att nästan alla inflammatoriska sjukdomar går att bota och framför allt förebygga genom en riktig kost. Vissa åldersförändringar som vi länge trott vara helt naturliga är inte det utan en följd av felaktig kost, inte ålder.

Jag har inte varit sjuk en enda dag sedan jag började med LCHF-kosten, inte ens en liten förkylning. Tidigare var detta legio var och varannan månad. Det är inte så konstigt att man brinner för detta och vill ge människor ett alternativ.

Mats Lindgren