Hyrläkare tjänar 90 000 kronor i veckan!

03:01, 18 juli 2014 in Okategoriserad by matslindgren

.

hyr-en-läkare

.

.

Hyrläkare tjänar 90 000 kronor i veckan!

Två nyheter har fångat min uppmärksamhet denna veckan. Dels att hyrläkare i Västsverige, enligt GP, tjänar 90.000 kronor i veckan och dels att  den eminenta författarinnan Carin Mannheimer dog knall och fall i cancer under veckan. Carin Mannheimer har skrivit massor av pjäser som också blivit TV-serier. T.ex. den klassiska ”Lära för livet”! Hon jobbade för fullt bara för drygt en vecka sedan.

 • SEK-doctorHyrläkare får 90 000 i veckan! Trots 26 fast anställda läkare får en hyrläkare ta de långa jourpassen. Han tjänar 90 000 kronor i veckan – samtidigt som komplediga doktorer åker till Norge och jobbar.
  .
  Läs mer … GP
  .
 • Oupptäckt cancer tog Carin Mannheimers liv. – Mamma hade hjärtflimmer och var undersökt för det och andra smärtor, men någon cancer visste vi inget om förrän för en vecka sedan. Läs mer … GP

Läs mer:

 • Hyrläkarna tar alltmer av vårdbudgeten. Kostnaderna för inhyrda läkare skulle ­halveras, men i stället ökar de nu kraftigt. I  flera stora landsting rör det sig om nästan en fördubbling på bara något eller ett par år, visar DN:s granskning. Patienterna riskerar att bli lidande om den löpande kontakten med läkaren drabbas.Första kvartalet i år hyrde Stockholms läns landsting in vårdpersonal för 81 miljoner kronor, jämfört med 46 miljoner kronor motsvarande period förra året. I Region Skåne har kostnaden för inhyrd vårdpersonal ökat från 31 till 50 miljoner på två år. Och även i Västra Götaland och Östergötland växer kostnaderna snabbt under det första kvartalet i år. … DN
  .
 • Ständigt denna läkarbrist – trots att Sverige ligger i OECD-topp mätt i antal läkare per tusen innevånare … GP

ζ

Svenska läkare saknar helhetssyn

läkare-ser-inteFinns där något samband mellan hyrläkare som tjänar astronomiska summor betalade med skattepengar och att Carin Mannheimer dog inom en vecka efter upptäckten att cancer fanns överallt i hennes kropp?

Sambandet är enligt mig ganska tydligt. Carin Mannheimers cancer
upptäcktes inte trots att hon gick under behandling för hjärtflimmer.

Våra läkare kan inte se sambanden mellan inflammatoriska sjukdomar som ingår i det metabola syndromet. Hjärtflimmer och cancer är ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen som närs av alltför god tillgång till glukos. Det är alltså ätande av alltför mycket sockerarter/kolhydrater och för lite naturligt fett som håller igång dessa tillstånd.

doktor-tröttHyrläkare kan jobba 90 timmar i veckan och ha 25 timmars jourpass. Vem vill träffa en sådan läkare? Det mesta är snett inom sjukvården därför att man bygger en stor del av sin verksamhet på ett felaktigt antagande nämligen att det är naturligt mättat fett som är orsaken till de flesta metabola sjukdomar.

Det förhåller sig precis tvärtom, naturligt fett är absolut nödvändigt för oss människor för att vi inte sa bli sjuka. Naturligt fett har smör, kokosfett (ekologiskt och kallpressat), avokado, ägg, nötter (hasselnötter, valnötter m.m.)

ζ

SLV-logo-högDen största orsaken

Den största orsaken till våra djävulska inflammatoriska tillstånd i kroppen som diabetes 2, hjärt-kärlsjukdomar och cancer m.fl. är förstås vårt överdrivna ätande av sockerarter/kolhydrater i alla dess former. Den kost Livsmedelsverket rekommenderar och som patienter serveras.

ζ

inflammation-cancer-moln

Inflammation – hjärtsjukdom – cancer

Vad har nu allt detta för samband med att Carin Mannheimer dog av cancer i veckan?

Jag menar att läkarna borde reagerat på det faktum att Carin led av hjärtflimmer. Hjärtflimmer är också en metabol sjukdom (”kronisk” inflammation). Här borde läkarna för länge sedan uppmanat Carin att börja äta en mer ketogen kost som LCHF för att försöka häva hjärtflimret. Om man börjat med LCHF-kost i god tid eller omgående när hjärtflimret upptäcktes så skulle man troligen även ha undvikit att det utvecklats cancerceller i kroppen.

ζ

Det är skandal!

SEK-låsVi kanske borde fondera våra skattepengar som går till sjukvården till ett skyddat konto ungefär som man gör när en hyresvärd inte sköter underhållet på hyreshuset. Det kan inte vara rimligt att träffa på en läkare som jobbat 90 timmar under veckan och dessutom haft en jour på 25 timmar. Kan dom verkligen inte organisera detta bättre?

Vad är problemet?

ζ

slow-snigel-skylt

Tröga skallar!

Jag längtar efter att dänga resultaten av vår kommande
koststudie i Göteborg i skallen på några tröga personer.

Nu har det gått 5½ år från det att jag började med LCHF-kosten. Ingen av mina tidigare svåra sjukdomar som diabetes typ 2, kärlkrampen, ledbesvären, prostatan och den ”kroniska” bronkiten har återkommit trots varningar från sjukvården.

I stället är jag kärnfrisk och har inte varit förkyld på över 5 år. Tidigare var jag förkyld varannan månad minst. Mina glasögon behöver jag inte längre och mitt tonomfång blir allt bättre.

Hur är detta möjligt kan man fråga sig?

Det är definitivt bevisat på min kropp att svåra inflammatoriska tillstånd läker sig med hjälp av en strikt ketogen kost, LCHF Low Carb High Fat. Det borde kanske stå LCHNF som står för mycket naturligt fett.

ζ

frisk-av-mat-lchf-fran-borjanLäs min bok Frisk av mat!

Om du har besvär av inflammatoriska sjukdomstillstånd i kroppen så uppmanar jag dig att läsa min bok Frisk av mat, LCHF från början”.

Klicka på boken till höger för beställning. Du har stor chans att bli kvitt dina besvär om du använder boken som kunskapskälla och inspirationsgivare. Många har redan blivit hjälpta av den! Boken kostar 149 kr. plus frakt.

.
Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")
Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/matslindgren/
 • Boken finns också att köpa på … Adlibris