Så här fort gjorde jag hälsovinster med LCHF-kosten!

.

.

Så här fort gjorde jag hälsovinster med LCHF-kosten!

Den 15/4 2009 hade jag 20,5 i blodsocker på fastande mage.

↓ ↓ ↓ ↓

Två veckor senare låg jag på cirka 15,0 i blodsocker, på fastande mage.

Den 24/4 låg mitt kvällsblodsocker på 12,8. Tyvärr började jag inte mäta mitt kvällsblodsocker förrän den 24 april.

↓ ↓ ↓

Den 3/5 hade jag 9,8 på morgonen och 8,2 på kvällen.

 ↓ ↓

Den 10/5 hade 7,3 på fastande och 7,0 på kvällen.

 ↓

Den 11/5 gjorde jag ytterligare ett kvällsblodprov och då låg värdet på 6,7 i blodsocker

Den 14/5 hade 7,3 på fastande och 8,7 (?) på kvällen.

Den 17/5 hade jag 8,4 på morgonen och 6,0 på kvällen.

Den 23/5 hade jag på fastande mage 6,9 i blodsocker

Den 26/5 hade jag 5,3 i kvällsblodsocker

Min blodsockerkurva (klicka här…)

Från svår diabetes till frisk – på sex veckor!

Det tog cirka 1,5 månad att gå från ganska svår diabetes typ 2 till att bli frisk från diabetes, enligt blodsockervärdena i diagrammet ovan.

Mina hjärt- och kärlbesvär försvann ungefär lika fort.

Den “kroniska värken” i nacke, axlar och rygg tog cirka 4 månader att bli fri ifrån.

Bronkiten i luftrören, som jag haft sedan tonåren, tog ungefär lika lång tid att bli av med som mina blodsockervärden landade på normala värden.

Mina prostatabesvär försvann gradvis samtidigt som jag minskade mina nattliga toalettbesök.

Hyn blev långsamt bättre samtidigt var det mindre jobbigt att kissa. Idag har jag inga blemmor och inga besvär med kisseriet. Mina tänder blev plötsligt vita utan whitening.

Efter sex månader med LCHF-kosten stod jag på Gullbringa golfbana och skulle göra mitt utslag på första tee. Jag hade som vanligt min glasögon på som jag haft de senaste 10 åren när jag spelade golf, körde bil m.m..

Jag träffade bollen bra och förstod att utslaget skulle ligga nära mitten av fairway cirka 200 meter bort. Min spelkamrat gratulerade till ett bra utslag men jag såg ingen boll där framme. Jag kisade men såg ändå inget, förrän jag lyfte på glasögonen.

Javisst, där framme låg den 200 meter bort och jag såg bollen utan glasögon. Tre år senare använder jag fortfarande inte dom glasögonen eller några andra heller. Som f.d. diabetiker så vet man att ögonen påverkas och jag hade haft läsglasögon under några år som de flesta andra i min ålder.

Det tog inte mer än tre månader med LCHF-kost så kunde jag lägga bort läsglasögonen.

Eftersom jag sjunger och spelar och har gjort så i större delen av mitt liv så vet jag vilka toner jag kan ta och inte. Även detta har förändrats och jag upplever att det förändras fortfarande. Jag kan ta både högre och lägre toner idag jämfört med nånsin tidigare.

Idag är jag 59 år men jag känner mig 20 år yngre än vad jag kände mig för 3,5 år sedan. Mer att läsa finns här… och mer kunskap finns här…

◊ ♦ ◊

.
Hur kan jag vara så tvärsäker?

En del människor undrar över hur jag kan vara så “tvärsäker” om sjukdomar som diabetes, hjärt-kärl m.m?

Beror det inte på var och ens egna utgångspunkter, vilka gener man har, historia m.m?

Min “tvärsäkerhet” handlar i första hand om min egen kropp.

”You only live twice”

Jag redovisar mina egna hälsovinsterFet hälsa-bloggen och i min bok “Frisk av mat, LCHF från början”. Livet är fantastiskt och det blir ännu mer fantastiskt när man får nya referenser till sitt gamla sjuka liv.

Vi lever bara en gång heter det ju, men frågan är om inte jag lever två gånger som Sean Connery en gång gjorde i rollen som James Bond. Jag kan se med nya ögon på mitt tidigare liv eftersom jag nu har facit i hand.

Infektioner. Tidigare trodde jag att det var normalt och vanligt att vara förkyld och drabbas av infektioner jämnt och ständigt.

Ledvärk. Jag trodde att de flesta, liksom jag, hade ledvärk och ont i kroppen, särskilt i min ålder.

Mina prostatabesvär satte jag i direkt samband med ålder trots att mina besvär började redan i tjugoårsåldern.

Mina hjärtbesvär kopplade jag till att min pappa hade liknande besvär, vid samma ålder, och att det därför var fullkomligt normalt med mina bekymmer med hjärtat.

Även diabetes blev något normalt eftersom min mamma fick det, men då var hon betydligt äldre än jag. Själva ordet åldersdiabetes säger ju allt, nästan som om det är normalt vid stigande ålder.

Från ”vrak” till helt frisk på mindre än ett halvår

Idag är allt detta historia och mina sjukdomar är ett minne blott (pepprar, peppar ta i trä). Det förekommer inte längre några inflammationer i min kropp. Jag har inte ens varit förkyld på 3,5 år. Inga hjärtbesvär, ingen diabetes, ingen ledvärk, inga prostatabesvär m.m!

Inga mediciner!!!!

Inga glasögon och bättre sångröst. Jag behöver i alla fall inga mer bevis. Inte ens om Charlotte Erlansson presenterade en studie. omfattande en miljard råttor, och där hon bevisade att dessa råttor fick diabetes allihop tack vare fet kost och smör och grädde.

Vi har i miljoner år använt vår egen erfarenhet och gjort bedömningar därefter utan att stirra djupt i provrörsglas. Låt oss använda vår förmåga att lära oss av våra erfarenheter.

Immunförsvar. Om nu mitt immunförsvar har blivit så starkt att det kan hålla borta alla möjliga infektioner och inflammationer, varför kan inte det gälla också andra människor?

Ta min kompis med cellgiftbehandlingen som ju faktiskt går ut på att stärka immunförsvaret för att hindra cancerceller att dela sig.

Varför inte kombinera en kost (LCHF) som inte inflammerar kroppen och moderna medicinska hjälpmedel om detta är nödvändigt?

Till sist kan jag inte undanhålla er följande artikel, “man får inte cancer för att man stoppar i sig fett”, i Aftonbladet som skrevs redan 2009.

WHO, Världshälsoorganisationen, konstaterar i en undersökning att smör och grädde inte är farligt.

Har våra myndigheter som Livsmedelsverket, Läkemedelsverket eller Socialstyrelsen tagit till sig något av WHO:s slutsatser från 2009, 2012?

Not!

2 svar på ”Så här fort gjorde jag hälsovinster med LCHF-kosten!”

 1. ALLA DIABETIKER UPPNÅR VÄSENTLIGA FÖRBÄTTRINGAR MED LCHF OCH MÅNGA BLIR HELT SYMPTOMFRIA

  Det är allmänt känt att de flesta moderna sjukdomar lindras eller helt försvinner när däggdjuret människan börjar äta sin artegna föda. Trots all teknik står vi inte över naturens lagar (även om vi gärna vill tro det).

  Läs mer … http://www.kostdemokrati.se/midi/2012/05/19/bota-och-lindra-de-flesta-sjukdomar/

  Att diabetes lindras eller helt försvinner på någon eller några veckor, det vet alla som provat. Det är bara sjukvården som ännu inte förstått. Där gäller max av det diabetiker inte tål och sedan max med läkemedel för att försöka balansera blodsockret, vilket sällan lyckas bra, varför diabetiker råkar ut för svåra biverkningar. Det senare förstår inte myndigheter eller vården heller.

  Nedan en typisk blodsockerkurva för en typ 2 diabetiker. Före med tallriksmodellen och insulin (som inte fungerar perfekt) och sedan efter med LCHF utan insulin (lågt och stabilt blodsocker, när kroppen får bestämma). Stabilt blodsocker och en stabil insulinnivå ger minimalt med biverkningar och gör också att viktkontrollen aktiveras och överviktiga går ner i vikt.

  Risken för hjärt- och kärlsjukdomar har dramatiskt reducerats, även blodfetter och andra blodvärden blev mycket bra. Energinivån steg från trött till mycket energisk – Personen mådde bra helt enkelt.

  Personen med kurvan ovan gick också viktmässigt från fet till normalviktig – helt automatiskt, utan svält. Enbart den förändringen gav ett nytt liv, ett andra liv.

  BARA GENOM ATT ÄTA RIKTIG MAT!

  Observera att Socialstyrelsen i sina kostråd ”Kost vid diabetes – en vägledning till hälso- och sjukvården” (2001-12-05) rekommenderar en kost som ger blodsockerkurvan till vänster, men om patienten själv begär lågkolhydratkost (LCHF) då är vården skyldig att stödja patienten i detta val (vilket ger kurvan till höger, normalkurvan).

  Detta är ju vansinne! Självklart skall vården i första hand rekommendera det som patienterna mår bäst av, som ger minst biverkningar och som kräver minst läkemedel. Det förstår ju t.o.m. en femteklassare.

 2. Bra och övertygande redogörelse Mats!
  För mig tog det från 1 januari 2008 till maj 2008 att nå ett HbA1c på 5,1 och att jag kunde kasta statiner, blotryckssänkarmedicinen och Metforminet och äntligen må bra, vilket jag fortsatt med till idag.
  Mats LCHF Wiman
  Frisk diabetiker

Kommentera