TBE-smitta?

Idag pratar man om på nyheterna att massvaccinera folk för att skydda dom mot smitta från fästingar. För 20 år sedan var det bara ett tjugotal personer per år som insjuknade av TBE-smitta från fästingar.

Idag är det flera hundra varje år som drabbas. Myndigheternas svar på detta är idén att massvaccinera hela folket till en kostnad av miljarder kronor. Det verkar sitta i ryggmärgen att alltid angripa sjukdomar utifrån det faktum att dom inte går att förebygga eller bota.

TBE-smitta handlar om att fästingen har ett virus som kan överföras till människan och där skapa hjärnhinneinflammation.

”Det verkar sitta i ryggmärgen
att alltid angripa sjukdomar
utifrån det faktum att dom inte
går att förebygga eller bota
på ett naturligt sätt”

Vem ställer frågan om varför det plötsligt är flera hundra som smittas idag jämfört med några tiotal för tjugo år sedan?

Frågan som också borde ställas är varför inte folks immunförsvar räcker till gentemot infektioner från fästingar? På liknande sätt har 45 procent av eleverna i en skolklass besvär av allergier idag. För tjugo år sedan var det kanske en person i genomsnitt per klass i skolan som hade allergibesvär.

Forskarna förklarar att det är klimatorsaker som gör att fästingarnas smitta blivit aggressivare. Är det klimatet som orsakar att allergier blivit mer vanligt? Är det klimatet som orsakar diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och cancer? Det är också sjukdomar som blivit allt mer vanliga idag jämfört med för tjugo år sedan.

Kan vi vaccinera oss mot allt? Hur reagerar vårt immunförsvar då? Det är kanske forskarnas mening att vi skall sprutas fulla av diverse medikamenter för att klara av alla infektioner som drabbar oss. Är det verkligen seriöst att förklara vårt bristande försvar mot infektioner med uppvärmning av klimatet?

Jag tror att förklaringen är en helt annan. Vårt allmänna immunförsvar har försvagats, inte av klimatuppvärmning, utan av billig spannmålsföda, plus annan skräpmat, som inte passar våra kroppar.

Många av oss går omkring med ständiga inflammationer och infektioner som vårt immunförsvar inte rår på. Vi får för mycket blodsocker(glukos) vandrande runt i våra blodbanor som infekterar och håller vårt immunförsvar sysselsatt. Om immunförsvaret aldrig får vila så att det håller sig starkt så blir vi ett lätt byte för många infektioner som ständigt finns i vår närhet. Däri ingår TBE-smitta.

”Vårt allmänna immunförsvar har försvagats,
av billig spannmålsföda, plus annan skräpmat,
som inte passar våra kroppar.”

Jag är less på att forskare och läkare inte vågar ställa de rätta frågorna.

Hur upprätthåller vi ett starkt immunförsvar, är den avgörande frågan? Om man börjar forskningen med den frågan kommer man att få nya häpnadsväckande resultat. Då kommer diskussionerna att handla om vår livsstil och särskilt den inflammerande kosten.

Att få ett starkt immunförsvar med, för människan, naturlig mat är den bästa vaccination som finns. Naturlig mat är inte spannmål i den utsträckning vi äter idag. Naturlig mat är kött, fisk, ägg, nötter, bär och grönsaker. Om du äter detta kommer ditt immunförsvar att bli starkare än någon vaccination kan åstadkomma.

Jag tycker att människor skall erbjudas kunskap om att det finns alternativ och lösningar till vaccinationer, insulin, statiner, varan, tabletter osv.

Om människor får veta att det går att få bukt med olika infektioner och inflammatoriska sjukdomar genom naturlig mat så tror jag att många kommer att fatta ett bra beslut.

Låt marknaden ta hand om problemet. De som vill fortsätta äta mediciner av olika slag ska få göra det och de som vill motverka sjukdomar genom kosten ska få göra det också.

Om vi ska börja vaccinera oss mot allt kommer detta att ytterligare försvaga vårt immunförsvar och ingen kommer att tjäna på det. Inte ens läkemedelsbolagen på längre sikt.

Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")

4 svar på ”TBE-smitta?”

 1. Vaccinationsindustrin tillskrev sig själva äran att ha reducerat de stora farsoterna i världen.

  I själva verket har industrin fört allmänheten och det medicinska samhället bakom ljuset genom att skriva om historien. De globala vaccinationsprogrammen startade efter att farsoterna nästan försvunnit.

  Läs själv … Vaccinationsindustrin lurade skolmedicinen och världen – värdet av vaccin ifrågasätts

  Ett exempel:

 2. Har vaccinindustrin skjutit sig själv i foten?

  I traditionell skrämselpropaganda har man alarmerat om vaccin för fästingburna virus.

  EBOLA och Zika i färskt minne

  Aldrig någonsin verkar vi haft så mycket virussjukdomar från fästing som de senaste åren. De flestas föräldrar har nog inte ens hört talas om dessa virus, förrän man började introducera vacciner.

  Vi måste då fråga oss var dessa virus kommer ifrån, och hur dom kommit hit. Eller är det bara propaganda för merförsäljning av vaccin? Mycket tyder på det.

  Resultatet har blivit att folk inte vågar gå ut i skog och mark längre. Rekreation i naturen som bär och svampplockning skrämmer många att stanna inne. Så har man egentligen skjutit sig själv i foten, och fått en motsatt effekt?

  I en svensk studie där personer lämnade in fästingar som bitit dem hade en fjärdedel av fästingarna borrelia, men i bara 2 % av fallen utvecklades klinisk borreliainfektion och ytterligare 2,5 % verkade få en subklinisk infektion som självläkte. Det vanligaste är alltså att den fästing som biter dig inte bär borrelia, och även om den skulle göra det är sannolikheten 90 % att du ändå inte blir sjuk. Därför behandlas inte fästingbett profylaktiskt.

  Trots det vaccinerar folk sig och blir trots allt smittade.

  Då måste man fråga sig, är det vaccinet eller fästingen som ger smitta? Hur stora är kostnaderna för samhället tills vi rett ut vad som egentligen gäller?

  Många stannar inne på grund av fästingar … klicka här

  Den Svenska studien … klicka här

Kommentera