Carlanderska sjukhuset erbjuder kniven!

.
Din nya resa börjar med att skära sönder mage och tarmar (friska väl fungerande organ) – hur lockande låter det?

Idag har Carlanderska sjukhuset i Göteborg en annons i GP med erbjudande om magsäcksoperation till överviktiga. Man förklarar i annonsen att endast 5 procent som försöker reducera kroppsvikten från en hög nivå når bestående resultat.

”LCHF är den enda kost som uppfyller Socialstyrelsens krav
på «vetenskap och beprövad erfarenhet» vid behandling av
diabetes och övervikt. Informerar Carlanderska om det?”

Vidare kallar man diabetes 2, högt blodtryck, värk/ledproblem för viktrelaterade sjukdomar. Sjukhuset knorrar till annonsen med att påstå att operera bort delar av magsäcken är den enda vetenskapligt dokumenterade metoden att uppnå viktreduktion, förbättrad hälsa och livskvalité på lång sikt.

”Är det livskvalité att leva med krånglande
mage och tarmar resten av livet?”

Har vi förflyttat oss till några av doktor Mengeles koncentrationsläger med ”vetenskapliga experiment” på levande människor? En magsäcksoperation brukar få fruktansvärda konsekvenser för människor.

”En Gastric Bypassperation ger fruktansvärda biverkningar
som
patienterna upptäcker efteråt, när det är för sent.”

När magsäcken förlorar sin funktion förlorar även tarmen sin förmåga och resultatet brukar bli toalettbesök mest hela tiden. Är det bestående livskvalitet? Om detta är vetenskap då är vetenskapen totalt devalverad och används inte längre för människors bästa.

”Vetenskapen är devalverad och används
inte längre för människors bästa.”

Man kallar diabetes 2, värk/ledbesvär, högt blodtryck för viktrelaterade sjukdomar. Detta är ett tydligt bevis på hur lite sjukvården vet hur sjukdomar uppstår och dess konsekvenser. Jag som haft ovanstående sjukdomar vet att det är kostrelaterade sjukdomar (inte vikt). Jag känner till tusentals människor som haft liknande besvär som jag men som blivit friska av LCHF-kost oavsett om de är överviktiga eller inte.

” Med LCHF går man ner i vikt utan operation
och slipper kroniskt mineral- och vitaminbrist”

Alla ni som lider av viktproblem ska veta att ni antagligen har haft otur med generna. Men det beror inte på att ni tränar för lite eller äter för mycket, utan på att ni inte tål kolhydrater i maten. 80 procent, av oss, dör av en kostrelaterad/metabol sjukdom.

Ni ska helt enkelt undvika kolhydrater i maten så får ni garanterat en bättre hälsa och som bonus en viktreduktion. Ersätt kolhydraterna med mättat fett (och proteiner).

Obs. att ni inte behöver äta mer protein än vad Livsmedelsverket rekommenderar.

Tro inte på dom som vill skära i er. Det är vetenskap från medeltiden!

”Det är enkelt att gå ner i vikt! Ersätt kolhydrater
med naturligt fett (smör, grädde, ägg, bacon, …)”

Sjukvården tror att man blir fet av fett och antagligen att man blir grön av grönsaker.

Jag utmanar Carlanderska sjukhuset att ta fram 1000 personer som, genom en magsäcksoperation, fått bestående förbättrad hälsa och bättre livskvalitet.

Ni kan få 1000 personer av mig som fått fantastiska hälsovinster genom LCHF-kosten långt bortom era ”vetenskapliga experiment”.

”Jag utmanar Carlanderska,
och skulle vinna enkelt på
KNOCKOUT”

Carlanderska sjukhuset är en ”icke-vinst-drivande-stiftelse” påstår man i annonsen. Det är skattemedel som betalar Carlanderska sjukhusets verksamhet.

Vill vi ha en skattefinansierad verksamhet som stympar och handikappar människor? Jag tror inte det!

Vill vi betala 350 miljarder i sjukvårdskostnader varje år där dessa Mengele inspirerande operationer pågår, när det går lika bra med ägg och bacon?

Dessa människor är delaktiga i magsäcksoperationerna på Carlanderska sjukhuset i Göteborg;  Torsten Olbers – kirurg, Anna Román – sjuksköterska, Elisabeth Isaksson – sjuksköterska, Malin Bruto – dietist.

Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")

PS: Läs … Oskuret är bäst

9 svar på ”Carlanderska sjukhuset erbjuder kniven!”

 1. UNDERCOVER – LITE UNDERSÖKANDE JOURNALISTIK

  Vid ett tillfälle när jag såg en av dessa annonser för fetmaoperation så skrev jag ett email till kliniken för att försöka förstå hur de tänkte.

  Jag beskrev då falskeligen att jag hade en dotter som var överviktig och att hennes doktor hade varnat henne för fullt utvecklad diabetes om hon inte går er i vikt.

  Hon hade fått kostråd av en dietist och att hon följde dietistens råd till punkt och pricka – fettfritt, kolhydratladdat och mycket fibrer. Men hon bara fortsatte att gå upp i vikt trots att hon motionerade så mycket hon orkade. Jag tillade att min man och jag själv var normalviktiga trots att vi åt både smör och fett kött.

  Jag frågade också om man fick tala med en dietist innan man bestämmer sig för operation.

  Jag fick svaret att min dotter tydligen hade gjort allt rätt och att hon var välkommen på ett informationsmöte på kliniken. Självklart så får man tala med en dietist innan man bestämmer operation svarade man.

  Då skrev jag ytterligare ett email och frågade om man gav råd om lågkolhydratkost, som jag hade hört talas om.

  Svaret löd: Nej, man ger bara råd om vetenskapligt beprövade metoder.

  Jag skrev till ytterligare ett par kliniker och fick likalydande svar.

  – Hur länge skall staten utbilda människor som använder sin utbildning för att stympa människor och ge dem irreversibla skador?

  – Hur länge skall man få lov att tjäna pengar på att man undanhåller människor kunskap?

  – Hur länge skall vi tåla att våra skattepengar används för denna verksamhet?

  – Hur länge skall vi tåla att man slår oss i huvudet med nonsens mantran som ”vetenskap och beprövad erfarenhet”?

  Läs gärna vad Michael Zazzio skriver … Vetenskap och beprövad erfarenhet – ett begrepp utan preciserad innebörd (del 1)

  1. Hej Margareta, vilket bra jobb du gör. Du avslöjar verkligen vad det handlar om.

   Det är förstås en politisk fråga men jag tror inte att någon politiker vågar ta i frågan.

   Du ställer flera bra frågor men en fråga undrar jag över? Inte undanhåller de kunskap, utan de har helt enkelt ingen kunskap i de här frågorna.

   Jag tror faktiskt att läkarna och dietisterna på Carlanderska är så hjärntvättade att de själva tror på att stympa och handikappa människor genom att operera bort magsäcken. De tror antagligen att detta hjälper.

   De har ingen kunskap om LCHF-kostens förmåga att läka och lindra. Problemet växer när de oftast inte får träffa patienten som de opererat. De får ju aldrig någon feedback! De får inte reda på vilka problem de har skapat.

   Det borde förstås vara obligatoriskt att samma läkare som opererat eller beslutat om operation ska träffa patienten och följa upp under flera år. Då först ser man ju konsekvenserna av sina beslut och diagnoser.

   /Mats

 2. OLIKHET INFÖR LAGEN

  En bilist som kommer till en ny stad är skyldig att informerar sig om lokala trafikregler och vid brott mot dessa blir bilisten bötfälld. Men när det gäller sjukvårdens personal verkar de stå över lagen.

  Man måste vara i det närmaste både blind och döv (och utomlands) för att ha missat att Socialstyrelsen 16 januari 2008 fann att LCHF uppfyllde kravet på ”vetenskap och beprövad erfarenhet” vid behandling av diabetes och obesitas. Att förneka att detta alternativ finns och istället skära sönder patienterna borde vara skäl nog för indragning av läkar-, sköterske- och dietistlegitimation. Men de verkar ha immunitet och får fortsätta. Frågan är hur länge till?

  Patientsäkerhetslag (2010:659) – 6 kap. Skyldigheter för hälso- och sjukvårdspersonal m.fl.

  Allmänna skyldigheter:
  7 § När det finns flera behandlingsalternativ som står i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet ska den som har ansvaret för hälso- och sjukvården av en patient medverka till att patienten ges möjlighet att välja det alternativ som han eller hon föredrar.

  Det innebär att underlåtenhet att informerar om alternativet lågkolhydratkost (LCHF) innan en Gastric Bypassoperation utgör ett lagbrott och sker således med risk för framtida skadeståndsanspråk, som kan bli betydande med tanke på det lidande många av dessa patienter tvingas genomlida.

  Vad är ett människoliv värt?
  En av Sveriges främsta experter på området, professor Lars Hultkrantz, har räknat på saken: svaret är att ett räddat liv är värt omkring 21 miljoner kronor. Det betyder att vi får addera till MINST en halv miljard kronor till Gastric Bypass notan.

  Sedan tillkommer förkortad levnadstid: Inom sjukvården talar hälsoekonomerna om qaly (quality adjusted life year), där varje räddat levnadsår med bästa möjliga livskvalitet motsvarar 600.000 kronor. Qaly används bland annat när staten bestämmer vilka läkemedel som ska subventioneras.

  Vad försämrad livskvalité skall värderas till är däremot svårare att uttrycka i kronor på rak hand, men dyrt blir det.

  Vi pratar om en patientkategori som växer med 10.000 varje år (i snitt en per timma, året runt), som får narkolepsiskandalen med knappt 200 att framstå som en västanfläkt, räknat i omfattning.

  VEM STYR VÅRDEN?

  Professionella lobbyister och särintressen inom vården har tagit över styrningen av vården. Ansvariga politiker, ofta vanliga medborgare utan vårdutbildning och utan ledningserfarenheter, har utgjort en svag motkraft som lämnat vården fri att exploatera under decennier, på medborgarnas och samhällets bekostnad.

  Hög tid för ansvariga att lyfta blicken och se till att jobbet blir gjort enligt den evidens som finns tillgänglig, i medborgarnas och samhällets intresse. Gastric Bypassoperationer är kanske vår tids största medicinska och politiska skandal.

 3. ”Dessa människor är delaktiga i magsäcksoperationerna på Carlanderska sjukhuset i Göteborg; Torsten Olbers – kirurg,
  Anna Román – sjuksköterska, Elisabeth Isaksson – sjuksköterska, Malin Bruto – dietist.”

  De borde veta/snart få veta att underlåtenhet att informera om alternativet lågkolhydratkost (LCHF) innan en Gastric Bypassoperation utgör ett lagbrott, lika mycket som de hundratusentals fall där diabetiker rekommenderas att äta skadlig mat, vilket måste kompenseras med insulinsprutor och piller, piller, piller och ty åtföljande hemska hälsoutfall (hjärtinfarkt, stroke, amputationer mm).

  Se mina inlägg http://www.kostdemokrati.se/matswiman/2012/04/25/svensk-diabetesvard-vanvard/
  samt http://www.kostdemokrati.se/matswiman/2011/09/02/de-grymma-kostraden-till-diabetiker/

 4. EN ANNONS FÖR EN RESA MÅNGA ÅNGRAR ATT DE PÅBÖRJADE – UTAN RETURBILJETT

  Jag skrev en krönika med rubriken … Allvarligt tarmvred drabbar många fetopererade

  Och fick en tankeväckande kommentar, en patientupplevelse:

  Vad ska vi göra då….???

  Vi som redan gått på alla Varningsklockor, gjort GBP, utan att få en allvarlig överblick på alternativen!
  Vi som sitter här med begynnande Tarmvred och extremt antisociala liv…

  Det skulle bli så mycket bättre… Jag hade självmordstankar redan första natten på sjukhuset efter ingreppet… Ingen att tala med, Capio hade gjort sin slant, därefter skulle man hem så fort som möjligt!

  Dessutom sjabblade dom vid ingreppet och fick sy om fogen mellan matstrupe och resten… Det blev en för lite ficka, och det var det första jag fick veta när jag vaknat, för att jag skulle förstå så lite som möjligt antar jag! Fick skäll redan andra dagen att jag inte rörde mig tillräckligt..och jag menar SKÄLL

  Antar att de var oroliga för komplikationer, lite sent för det tyckte jag, och fick skulden för det mesta! Det hela har krävt 2 andra ingrepp oralt.. mycket obehagligt!

  Jag kanske lägger på några procent, men nu 2 år senare, när jag förstår vidden av svek, tänker jag inte hålla igen!

  FAKTA om mitt ingrepp:

  Ingångsvikt: 142 kg
  Vikt idag: 86 kg
  Lös hud: En hel del!
  Allmänbefinnande Fysiskt: 6
  Allmänbefinnande Psykiskt: 4
  Om jag fick välja väg idag: En annan Väg!
  Läkemedelsintag idag: Mycket… även för Depression.
  Läkarkostnader idag: Stora!

  – – –

  Viktiga erfarenheter av Gastric Bypassoperationer. Läs här…

  Rubriker:
  – En sammanfattning om varför man inte bör viktoperera i första taget
  – QuickFix?
  – Ett livsfarligt ingrepp! Magsäckskirurgi dödar 5 procent av patienterna
  – Komplikationer värre än befarat!
  – Fem till tio gånger fler självmord!
  – Viktminskningskirurgi kan visa sig vara ett ödesdigert val!
  – Vad anser professor Martin Ingvar om viktkirurgi?
  – Gastric Bypass
  – Duodenal Switch
  Kommentarer:
  – Som gammal narkos- och intensivvårdsläkare blir man inte förvånad!
  – Erfarenheter värda att begrunda innan viktoperation!
  – – –

  Lyckad operation – olycklig patient … Linda viktopererad: Håller på att svälta ihjäl

  ”Efter ett halvår började jag kräkas och idag tar jag sprutor mot smärtorna”

  – – –

  Några kirurger kom på
  att patienter, både gick ner i vikt och överlevde, en mycket brutal operation där magsäcken och tarmar skärs bort/kopplas bort. Ett ingrepp som inte kan göras ogjort.

  Det naiva ligger i att man trodde att man kunde göra så utan att mycket allvarliga biverkningar uppkommer. Som t.ex.

   Dödsfall (upp till 5% inom ett år)
   Omoperation (upp till 20 % p.g.a. tarm-vred, läckage, inflammationer m.m.)
   Dumping (se nedan)
   Närings– vitamin– och mineralbrist
   Benskörhet
   Alkoholism, ätstörningar
   Inre bråck som hindrar matpassagen
   Magsår
   Blodproppar i ben och lungor
   Gallstenar
   Förlamningar
   Viktuppgång efter den inledande viktnedgången

  Dumping

  Dumpingbesvär anses bero på att magsäcken tömmer sig alltför hastigt, varvid tunntarmen överbelastas. Besvären kan komma genast efter måltiden (tidig dumping) eller l – 2 timmar senare (sen dumping). Diarré, illamående, uppkastningar, hjärtklappning och svettningar är vanliga symptom.

  Illamående
  Många mår illa varje gång de äter (!) och det är svårt att förstå hur detta kan rubriceras som en resa mot högre livskvalité.

  De politiker som med skattepengar sponsrar denna verksamhet borde sätta sig in i problematiken och se till att patienterna erbjuds ett fungerande alternativ som inte ger biverkningar – LCHF.

  Är LCHF-metoden enkel att genomföra?
  Nej, verkligen inte. Det fordras mycket kunskap och en stark disciplin men i teorin är det enkelt; ersätt energin från kolhydraterna med energin från naturligt fett. Kan man bli sjuk av mat så kan man bli frisk av mat! Och om man ångrar sig är LCHF (njutningsmetoden) reversibel. Genom att börja äta enligt tallriksmodellen igen så har man snabbt återställt sin forna matchvikt. Således följer en RETURBILJETT med på köpet.

  Läs gärna vår folder om Gastric Bypass  Avslutningsvis
  ska nämnas att en del viktopererade mår relativt bra och en del lyckas hålla sin lägre vikt, så det finns hopp! Många säger sig må som bäst när det äter LCHF. Det anmärkningsvärda är att om de hade börjat med LCHF, kombinerat med professionellt stöd, så hade de aldrig behövt genomgå någon operation och helt sluppit biverkningar.

  Att de skall vara så svårt
  för ansvariga politiker och för vårdens ansvariga att inse detta faktum, som 100.000-tals svenskar redan tillämpar, med stor framgång!

 5. Om det bara vore det som sker på Carlanderska”… En av deras öronläkare ordinerade nyligen kortisontabletter mot tinnitus!! Inte nog med att de svenska läkarna ordinerar peroralt administrerat kortison till patienter som har drabbats av plötslig dövhet utan i avsaknad av verksamma behandlingsmetoder inom den offentliga sjukvården och bland de privata sjukhus och kliniker som har vårdavtal med landsting så tar man till en chansning i stället för att remittera dessa patienter till adekvat vård som bevisligen kan hjälpa dessa med flera patientgrupper, till exempel de som lider av överkänslighet för ljud, balansrubbningar med mera.

  Den samhällsfinansierade sjukvården upphör aldrig att förvåna.

  ”Dum gjorde som dum sade”

 6. Michael Zazzio! Du skriver att den samhällsfinansierade vården upphör aldrig att förvåna.
  Nej, de har skaffat sig ett monopol och tolkningsföreträde och total trygghet med hela ”läke”medelsindustrins resurser i ryggen.
  Mopsar vi upp oss så slår de oss i huvudet med ”vetenskapochbeprövaderfarenhet klubban”.
  Vi förvånar oss ofta över att USA ännu inte har något skattefinansierat sjukvårdsystem. Vi förstår inte dem i USA som motsätter sig detta.
  Men de kanske har sina skäl.
  Många av oss skulle säkert istället för att gå till den skattefinansierade sjukvården vilja gå till Zazzio eller någon annan alternativbehandlare. Men då subventionerar inte försäkringssystemet.
  Det är det som man är rädd för i USA, att man kan välja var man lägger sina pengar för sin vård ,utan blir hänvisad till den offentligt subventionerade sjukvården. Den sjukvård som redan skaffat sig monpol och som har en utvecklad lobbyverksamhet.
  Det kommer att bli som här. Vill vi gå utanför boxen så får man betala allt själv.

  Skattefinansierad vård kanske inte är så bra ide när allt kommer omkring?
  Inte så länge politikerna låter den löpa amok med hjälp av ”läke”medelsindustrin.

 7. Problemet med sjukvården i USA är tyvärr att det kapitalistiska systemet har börjat ta horribel betalning för sina tjänster. Det här även där etablerats en kartell.

  Det måste finnas bättre varianter på sjukvård än Sveriges och USAs. Jag har flera förslag men det bästa av dem vore nog att ha vården samhällsfinansierad men öppna den för alla som är medicinskt legitimerade och kanske även öppna den för alternativmedicinska icke legitimerade terapeuter.

  När det gäller min egen verksamhet så är den nog inte alternativmedicinsk. Det finns ju omkring 100 positiva, publicerade studier för varje behandlingsmetod som jag använder mig av då det gäller behandling av hörsel- och balansrubbningar. I det nu pågående ärendet på SoS, vilket har existerat där i sex år, har SoS inte ansökt om talan i HSAN.

  Ärendet är i nuläget preskriberat, men myndigheten håller det öppet för att kunna meddela patienter att jag är anmäld, dock inte av någon patient utan av 750 önh-läkare och audiologer som i sin anmälan till Socialstyrelsen mot mig skrev att jag var oseriös (publicerad forskare indexerad på MEDLINE) och att min behandling inte stod i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet, vilket förvånar mig med tanke på det vetenskapliga underlaget.

  Dessutom är det så att önh-läkare och audiologer skriver ut kortison till patienter med diverse hörsel- och balansrubbningar och det finns det inget vetenskapligt stöd för att göra. Så, nu har jag anmält alla önh-läkare i Sverige som receptförskriver kortisontabletter vid plötslig dövhet och tinnitus med flera tillstånd. Rätt ska vara rätt!

 8. Vad har vi för politiker i Sverige?
  Hur lång tid ska det gå innan våra politiker se över det
  här med magsäcksoperationer Sverige?
  Inte nog med att patienter mår dåligt efter operationen om dom
  nu överlever.
  Det kostar c:a en halv miljard skattepengar och år
  Jag hoppas att patienter får information om ett annat alternativ
  (LCHF)annars är det ju ett lagbrott.
  Om patienterna nu får information talar man om att 5 procent av dom som blir operade avlider inom ett år.
  Patienter som överlever för gå på medicin resten livet
  och får sämre livskvalitet.

Kommentera