Mats Lindgren – ny krönikör på KOSTDEMOKRATI

Hej,

Jag har blivit inviterad som krönikör på KOSTDEMOKRATI.se och jag kommer att presentera ett urval av mina krönikor från min blogg Fet Hälsa.

Nedan följer en kortversion av min hälsoresa som på bara fyra månader förvandlade mig från en mycket sjuk människa till en frisk och alert. En metamorfos som inleddes när jag började äta riktig mat och uteslöt skräpmat.

För intresserade är denna hälsoresa, mina tankar och teorier dokumenterade i min bok ”Frisk av mat”.
.

Läs bokbeskrivning här…

Min hälsoresa (kortversion)

I mer än 30 år har min kropp varit förgiftad av för mycket glukos i blodomloppet. Resultatet av det är att jag varit ytterst inflammationskänslig och blivit förkyld bara någon tittat på mig. När man inte vet om något annat eller inte har erfarenhet av något annat liv så tror man på något sätt att man lever ett normalt liv.

Min värld har kretsat kring kronisk bronkit, prostatabesvär, kronisk värk, ledbesvär m.m. På senare år har dessa sjukdomar kompletterats med diabetes och hjärt-kärlbesvär. Min diabetes debuterade på allvar när jag försökte bota mina ständiga inflammationer med att pressa apelsiner varje morgon. C-vitamin är ju det bästa, det vet ju alla! Innan diabetesdebuten hade jag prediabetes i över 30 år utan att veta om det.

Jag började medicinera mot diabetes och hjärt-kärlbesvären. Enligt min läkare var jag nu inne i “Naturalförloppet” som innebär att man bara blir sjukare och sjukare och till slut dör i någon hjärtsjukdom. Jag hade tur, av en slump gick jag på en av Annika Dahlqvists föreläsningar om LCHF, Low Carb High Fat. Alltså lite kolhydrater och mer fett.

Efter tre månader med den nya kosten var jag helt frisk från både diabetes och hjärtbesvär. Inga mediciner alls! Efter fyra månader släppte min kroniska värk i axlar, nacke och rygg. Ledbesvären som jag haft i fingrar och tår var nu ett minne blott. Min sambo, Maggan, som solidariskt bytte till samma kost som mig, blev frisk från migrän och svåra eksem som hon haft sedan tonåren. En ytterligare bonus var att jag gick ner 9 kilo i vikt.

Idag, nästan tre år senare, vill jag dela med mig av mina erfarenheter. Att bli frisk av mat är inget hokus pokus utan en följd av en naturlig kost som människan är designad för att äta. Jag är numera övertygad om att nästan alla inflammatoriska sjukdomar går att bota och framför allt förebygga genom en riktig kost. Vissa åldersförändringar som vi länge trott vara helt naturliga är inte det utan en följd av felaktig kost, inte ålder.

Jag har inte varit sjuk en enda dag sedan jag började med LCHF-kosten, inte ens en liten förkylning. Tidigare var detta legio var och varannan månad. Det är inte så konstigt att man brinner för detta och vill ge människor ett alternativ.

Därför har vi startat LCHF matkasse: www.lchfmatkasse.se

Välkommen att titta in i butiken!

Mats Lindgren

Läs mer här… och här…

Ett svar på ”Mats Lindgren – ny krönikör på KOSTDEMOKRATI”

  1. Välkommen Mats!
    Dina erfarenheter är speciellt värdefulla då du grundar dem på självupplevda hälsoförbättringar. Bloggen din är alltid intressant och tankeväckande liksom din bok som är mycket välskriven och därför ett nöje att läsa.
    Rekommenderas till både nybörjare och mer erfarna!
    Mats W

Kommentera