Historien upprepar sig – läxan som vaccinförespråkarna vägrar lära sig

vaccinets-historia-överträffar.
ζ
.

Är vi alla grundlurade? Sedan 1800-talet?
.

Jennifer CraigJennifer Craig Ph.D.

En del av oss har svårt att se fakta.

Men det finns de som ser och de skriver om det som t.ex Jennifer Craig Ph.D.

Låter man bli att läsa vad hon skriver så kan man fortsätta att leva på sin illusion att inympningen av kokoppor hindrade smittkoppsinfektion.

Nedan fyra delar av en översättning som jag gjort för vaccin.me

ζ

Del I – IV. Klicka på respektive del nedan för att läsa mer…

Historien-upprepar-sig-del-1ζ

Historien-upprepar-sig-del-2ζ

Historien-upprepar-sig-del-3ζ

Historien-upprepar-sig-del-4ζ

.

Margareta Lundström

Oberoende kostexpert och sjuksköterska
Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/margareta/

ζ

PS. I sammanhanget kan nämnas ett tidigare inlägg om Gardasil som idag är högaktuellt. Klicka på debattinlägget från oktober 2011 nedan, för att läsa mer.

Gardasil

4 svar på ”Historien upprepar sig – läxan som vaccinförespråkarna vägrar lära sig”

 1. Googleöversättning

  Gardasil Chock: Japan drar tillbaka sin supporten för HPV-vaccin

  Japan lider av en av de lägsta födelsetalen i världen – 1,39 (2011) – långt under 2,1 reproduktionsnivån. Detta i kombination med en snabbt åldrande befolkningen har blivit en sådan oro för regeringen att kvinnor faktiskt nu får betalt för att få barn.

  Enligt Wall Street Journal, ett japanskt program som betalar nya föräldrar $ 3300 per år för varje nytt barn till ålder 15, tillsammans med att erbjuda mindre direkta incitament, som statsstödda dagis och undervisningsstöd, genomfördes 2009.

  Resultatet? Fruktsamhetstalet når planerat – knappt.

  Med kontant erbjudande för spädbarn som ännu inte arbetar, är Japan är extremt försiktiga med att genomföra några långsiktiga hälsoinsatser som påverkar kvinnors fortplantningsorgan.

  Den 14 juni 2013 höjde Japans hälsoministeriet ögonbryn runt om i världen genom att besluta att formellt dra tillbaka sin rekommendation för HPV-vaccination (Gardasil, Cervarix) för att skydda flickor mot livmoderhalscancer.

  Anledningen? Hundratals klagomål från japanska medborgarna om möjliga biverkningar såsom långvarig smärta, domningar och även förlamning.

  I ett försök att undvika att helt fjärma sig från Världshälsoorganisationen, som rekommenderar HPV-vaccin som används av många utvecklade länder, insisterade ministeriet för hälsa, arbete och välfärd att det inte upphäva användningen av vaccinet, men bara instruerade lokala japanska regeringarna inte att främja det tills fler studier utförs på dess säkerhet.

  Mariko Momoi, vice ordförande i International University Socialstyrelsen, som ledde den arbetsgrupp i frågan sa:

  ”Beslutet (att inte rekommendera vaccination) betyder inte att vaccinet i sig är problematisk med tanke på säkerheten. Genom att genomföra undersökningar, vill vi erbjuda information som kan göra människor känner sig mer tillfreds.”

  Bla, bla, bla. Det bästa regeringstalet i världen kan inte dölja detta budskap som är KLART Och TYDLIGT. Den japanska hälsoministeriet litar inte HPV vaccin Gardasil eller Cervarix.

  [de värnar den japanska kvinnans hälsa, framför att följa med den globala ”main stream”]

  Det är viktigt att notera att det är sällsynt att det japanska hälsoministeriet återkallar en rekommendation för ett vaccin som används regelbundet av lokala myndigheter och det förklaras vara en del av revideringen av förebyggande Vaccination lagen som godkändes i april 2013.

  Det vaccin mot livmoderhalscancer som fortfarande är tillgänglig för flickor gratis under subventioner från lagen även medicinska institutioner måste nu informera dem i förväg att ministeriet inte rekommenderar den.

  Hittills har uppskattningsvis 3.280.000 människor fått vaccination bara i Japan. Dock har 1968 fall av eventuella biverkningar, inklusive smärta i kroppen, har rapporterats. Biverkningar i USA visas i diagrammet ovan (från SaneVax.org).

  Ministeriets arbetsgrupp diskuterade 43 av 1.968 ogynnsamma fall i Japan. Utifrån sin analys i frågan, konstaterade arbetsgruppen att ministeriet borde dra tillbaka sin rekommendation tills den kan erbjuda lämplig information om vad som orsakade ibland försvagande biverkningar.

  Ministeriets utredning väntas ta flera månader. Vid den tiden, kommer ett beslut att göras om att återinföra rekommendation för HPV-vaccination eller fortsätta att hålla inne den.

  Mika Matsufuji, chef för en grupp av föräldrar som säger att deras barn har drabbats biverkningar från vaccin mot livmoderhalscancer, sade:

  ”Vi välkomnar beslutet att inte rekommendera vaccination även om det är ett litet steg. Föräldrar kan avgöra om deras barn ska få vaccination eller inte.”

  Japan avviker från vaccinationstrenden än en gång

  Detta är inte första gången Japan har avvikit från trenden mot alltfler vaccinationer.

  År 1975, eliminerade Japan alla vacciner för barn under 2 års ålder. Landets barnadödligheten rasade därefter till den lägsta nivån i världen. Japan bytte schema för spädbarnsvaccination igen under 1995, men det är fortfarande en av de minst aggressiva i världen och Japans barnadödligheten (IMR) förblir låg (tredje lägst i världen, 2009). USA rankas på 34:e plats och de vaccinerar mest.

  Sarah, The Healthy Home Economist

  Källa … Gardasil Shocker: Japan Withdraws Support for HPV Vaccine

  – – –

  KOMMENTAR

  Det är självklart att informera om riskerna med vaccin – vilket ansvariga myndigheter i Japan börjar förstå. Vem kan argumentera mot det?

  Men i Sverige får medborgarna ingen som helst information, trots att det funnit alarmerande sådan, baserad på vetenskaplig grund. Istället har det trumpetats ut att man bör vaccinera sig AV SOLIDARITETSSKÄL.

  Detta är självklart helt oacceptabelt och ansvarslöst från svenska myndigheters sida.

  DETTA ÄR INGET VI SKA ACCEPTERA – DET ÄR HÖG TID ATT UTKRÄVA ANSVAR FRÅN VÅRA MYNDIGHETER OCH ANSVARSLÖSA TJÄNSTEMÄN MÅSTE HELT ENKELT BORT FRÅN TJÄNSTER DÄR DE GÖR STOR SKADA.

  Det är en politisk fråga att så sker.

Kommentera