Till Dig som var på Seminariet anordnat av MulligaBarn i Göteborg den 4:e oktober

.

Snart ett nytt referat och tills dess nedan
mitt brev till Malin Agn,
initiativtagare till ”Mulliga Barn”


.

.
Till Dig och de sexton övriga anhöriga till överviktiga barn som var på Seminariet anordnat av MulligaBarn i Göteborg den 4:e oktober 2012.

Jag lovade Dig att skriva om föreläsningen på Kostdemokrati.se.

Det kommer!

Men under tiden kan Du läsa ett brev som jag skrivit till Malin. Brevet har också gått till kännedom till två föreläsare och till finansiären, investmentbolaget Kinnevik. (Playing for Change)

Läs också tidigare inlägg om MulligBarns seminarier

Vem är jag? Jag är farmor och mormor till sex barnbarn och med erfarenhet av diabetes och övervikt i min närhet. Jag är pensionerad sjuksköterska och har även sysslat med undervisning och arbetat med forskning och utveckling inom industrin. Nu använder jag min erfarenhet som krönikör på Kostdemokrati.se. Vi som skriver här är oberoende och gör det helt av ideella skäl.

Bli gärna medlem. Det kostar ingenting.

Tidigare krönikor

Så här skriver barnläkaren och biokemisten Björn Hammarskjöld:

 • ”Mulliga Barn” lurar föräldrar att lura barn. Läs här…

Här är mina tidigare inlägg:

 • Referat från en föreläsning arrangerad av ”MulligaBarn.se”. Läs här…
 • Vanvett! Läs här…

För övrigt finns det väldigt mycket på Kostdemokrati.se som riktar sig direkt till Dig.

◊ ◊ ◊

Mitt brev till

Malin Agn

12:e februari 2012

Malin Agn

För kännedom: Cecilia Hedström, Åse Victorin Cederqvist, Playing for change

Bästa Malin Agn!

Jag har lyssnat på två av föreläsningarna i Mulligabarns regi som hållits i Göteborg.

Jag är chockad över en denna uppvisning av brist på kunskap om vad som orsakar övervikt hos barn. Jag blir generad över de enfaldiga råd som gavs och jag blev bedrövad över att olyckliga barn och frustrerade föräldrar skall behöva bli utsatta sig för detta.

Vem kontrollerar dessa föreläsares resultat? Gjorde Du det innan Du engagerade dem?

Har Du missat att oberoende forskare och vanliga människor i stora skaror insett att vi gått på det största bedrägeriet i den medicinska historien? De kostråd som vi testat i 30-40 år är ett katastrofalt storskaligt folkhälsoexperiment som resulterat i en epidemi i fetma, diabetes och ett stort antal andra kroniska sjukdomar.

Det är en blomstrande livsmedelsindustri som med benägen hjälp av Livsmedelsverket som dikterar våra kostråd. Det kunde inte visas tydligare än på föreläsningarna. Kostråd som läkemedelsindustrin står stor ekonomisk tacksamhetsskuld till.

Samma råd som orsakat barnens övervikt skulle nu enligt föreläsarna hjälpa dem att gå ner i vikt? Om de bara åt lite mindre sprang lite mer och lärde sig att vara hungriga. Hur får man ihop en sådan ekvation?

Ger man råd till allmänheten bör de vara vetenskapligt förankrade. Man måste använda sig av kunskap om människans biologi – om hormonreglering, om fysiologi och biokemi och om evolutionen.

Vi har samma gener som våra ”evolutionära” förfäder som då levde i norra Europa i ett klimat som liknade det nuvarande Grönland. Där växte varken frukt eller grönt.

Våra gener har lärt sig att känna igen den mat som de under millioner år blivit programmerade för. Animaliskt fett och kött. Ger vi dessa gener fel föda blir det kaos i kroppen och en grund för inflammation och sjukdom.

Det förslag på matsedel för överviktiga barn som presenterades på en av föreläsningarna var en perversion på artegen föda. Kolhydrater (= socker) – fem gånger om dagen!

Var fanns de för hjärna, nervsystem, hormoner och cellmembranen så viktiga mättade fetterna?

Var fanns proteinet – de viktiga byggstenarna?

Precis som religion behöver inte ”näringsläran” a la Livsmedelsverket inte förankras i någon vetenskap. Det räcker med en stark tro och mäktiga beskyddare. Förkunnelsen kan vara som den förmedlades av den första föreläsaren som själavårdande eller som den andra trossvisst och käckt.

Precis som religionen använder man sig av nonsensmantran, som inte behöver styrkas med belägg. ”Kalorierinkalorierut”, ”fruktochgrönt”, “Enkaloriärenkalorivardenänkommerifrån” ”regelbundnamåltider”.

Jag hoppas att Du avbryter denna destruktiva roadshow eller vänder dig till kostrådgivare som går BARNENS och inte industrins ärende.

Rätt tänkt men så fel det blivit.

Läs mina referat av föreläsningarna:

Vanvett

Referat från en föreläsning arrangerad av ”MulligaBarn.se”

 

Göteborg den 12 februari 2012

 

Margareta Lundström,
Pensionerad Sjuksköterska, farmor och mormor.

PS. Något svar har jag ännu inte fått.

3 svar på ”Till Dig som var på Seminariet anordnat av MulligaBarn i Göteborg den 4:e oktober”

 1. Hon svarade aldrig mig heller. Undrar om hon ens läser det vi skickar till henne. Det tyder ju också på att hon inte är beredd att bemöta den kritik som vi riktar mot henne. Jag skickade en ansökan till Playing for change förra året och de ville ha mig med. Tyvärr hade/har jag inte de medel som krävdes så jag fortsatte inte min ansökan. Men en dag kommer det finnas ett alternativ till ”Mulliga barn” som kommer heta ”Vikt-iga barn”!

 2. VÅRA MULLIGA BARN ÄR LOVLIGA OFFER FÖR ”HÖGRE” SYFTEN

  Mulliga Barn är ute på korståg för att försvara ”business as usual”. Deras strategi är att engagera förtroendeingivande föreläsare som lurar föräldrarna att lura barnen.

  Detta är för de överviktiga barnen fyrfalt knäckande:

  1. Barnen går inte ner i vikt, trots att de följer råden till punkt och pricka. De går istället upp i vikt. Detta är helt naturligt om man kan sin fysiologi, biokemi och hormonlära.

  2. Barnen skuldbeläggs för det misslyckade resultatet.

  3. Barnen tvingas att uthärda en ohälsosam svält. Något av det värsta man kan utsätta någon för.

  4. Sist men inte minst så sviks barnen av dem de förlitar sig på, sina föräldrar, förtroendeingivande auktoriteter (dietister och läkare) och av samhället.

  Sammantaget en cynisk, fysisk och psykisk, barnmisshandel av grövsta art, som krönts av Claude Marcus försök på 90 barn och ungdomar mellan 13 och 18 år, vars magar och tarmar skurits sönder (GBP) för att se vad vad som händer.

  ”Mulliga Barn” är sponsrade av bland annat Kinnevik via ”Reach for Change” (hette tidigare ”Playing för Change”) som ska investera i enastående individer som har unika idéer för att skapa samhällsförändring. ”Reach for Change” är en ideell stiftelse grundad av Kinnevik.

  Oj vilken nit de har gått på! Nu sponsrar de istället konserverade krafter som knäcker barnen. Inte bra för deras image, inte bra för varumärket Kinnevik, inte bra för Sverige och allra värst för de barn som drabbas.

  Läs Margareta Lundströms brev till Malin Agn, initiativtagare till ”Mulliga Barn”. Med en kännedomskopia till Kinnevik (men än så länge ingen reaktion).

  Barn är tydligen OK att hänsynslöst exploatera för att ”business as usual” ska upprätthållas.

  Jag har själv lyssnat på en föreläsning och det var minst sagt energidränerande. Föreläsaren var mycket förtroendeingivande, även när direkta felaktigheter förkunnades, och de allra flesta föräldrar som var där köpte tragiskt nog budskapet, som sedan med full kraft drabbar deras barn. De som ifrågasätter sakligheten tystas effektivt med olika härskarmetoder, då Malin Agn och inbjudna föreläsare vet bäst. På detta plan ligger deras profession.

  ”Mulliga Barn” får en förstklassig reklam längs sin roadshow genom Sverige, med bland annat radioreklam. Men vilka osynliga händer öppnar dessa dörrar och finansierar propagandan?

  Tack Margareta Lundström för att du också har informerat Kinnevik om den destruktiva fars som försiggår på deras bekostnad och kanske kommer de till insikt? Att Malin Agn ska ändra inställning lär dock inte hända, en enastående konserverade unik kraft. Som vanligt räknas inte resultatet i kärnfrågan i dessa kretsar (där finns inga vinster att hämta för särintressen).

  Endast medborgarna och samhället
  skulle vara betjänt av kostnadseffektiva och väl fungerande metoder, som redan finns och som är godkända. Då skulle barnen få den hjälp de borde få redan idag, men som förnekas dem av bland annat ”Mulliga Barn”.

Kommentera