Se upp för mysgubbar!

.
↓ ↓
.

Se upp för mysgubbar!

Vår landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) var sommarpratare i Radion.

Det var mycket lätt att falla för denne ”mysgubbe” med sin oefterhärmeliga trygga småländska dialekt. Man blir bedårat av att höra om gården, människorna, maten, myllan och älgjakten.

Men också om kärlek, förlust, gemenskap, vikten av jämställdhet, om pliktkänsla, prestigelöshet och hårt arbete.

Så han slog han ett slag för vår svenska potatis, vårt svenska kött och goda djurhållning. Hans stora projekt är ju att lansera matlandet Sverige.

Som nybliven pappa uttryckte han sin glädje över lille Axels födelse och prisade i det sammanhanget vår sjukvård.

Trevligt, mysigt, okontroversiellt och charmerande.

På slutet deklarerade han att politik handlade om att skänka våra barn en bättre framtid.

 ◊

.
Då vaknade jag ur min trans.

Eskil Erlandsson har suttit vid makten i sju (7) år som ansvarig för Landsbygdsdepartementet (hette tidigare Jordbruksdepartementet).

Vad har han gjort för att våra barn skall få en bättre framtid?
.

.
Regeringen
representerar ägaren för våra myndigheter och ytterst oss medborgare.

Regeringen måste ta sitt ägaransvar om en myndighet lever sitt eget liv, skapar sina egna regler, opåverkat av kritik, ovillig att diskutera med sina kritiker och i kraft av statlig myndighet utfärdar sjukdomsgenererande kostråd och rekommendationer som berör oss alla och i synnerhet barn. Det handlar om Svenska Livsmedelsverket.

När politiker vill komma undan och inte ta i kontroversiella frågor brukar man hänvisa till att vi har självständiga myndigheter och att man inte vill utöva ministerstyre.

Men Annie Lööf utövade nyligen ministerstyre då hon entledigade chefen för Tillväxtverket. Den skada som Tillväxtverket åsamkat samhället är en liten bagatell jämfört det som Livsmedelsverket har förorsakat och fortsätter att förorsaka med sina kostråd.

Om Eskil Erlandsson verkligen tänkte på barnens framtid, då skulle han för länge sedan entledigat den del av Svenska Livsmedelsverket som utfärdar kostråd!

Om Eskil Erlandsson menar någonting med att skänka våra barn en bättre framtid så skulle han väl med kraft ta tag i ödesfrågan, GMO? I denna ödesfråga har Eskil Erlandsson lagt sig platt och överlåtit beslutet till EU och han accepterar att vi ger våra kor GMO-soja.

Hur kan han vara opåverkad av alla de rapporter som strömmar in om risker med genmanipulerad gröda eller för  den oro som både odlare och konsumenter ger uttryck för?

 ◊

Den vägledande principen bör vara försiktighet. Man kan inte gå vidare förrän man vet vad konsekvenserna blir för människors hälsa och miljön.

Det är de som driver på om GMO gröda som har bevisbördan. Det de som skall bevisa att det inte är skadligt. Har Eskil Erlandsson verkligen de bevisen?

Om inte Eskil Erlandsson ser faran och gör någonting åt detta, så är det ingen lysande framtid lille Axel eller alla andra barn går till mötes. Då kommer Axel då han börjar på dagis få konstgjort fett på brödet och avfettad mjölk i glaset som alla andra barn i Sverige. Kommer det dessutom från GMO-källor vågar jag inte tänka på konsekvenserna.

Nej, Eskil Erlandsson. Du må låta som en ”mysgubbe” – men du saknar trovärdighet.

.
Margareta Lundström
Sjuksköterska

2 svar på ”Se upp för mysgubbar!”

 1. Bra skrivet Margareta.
  Det är inte ovanligt bland höga statstjänstemän som lyckats ta sig högt upp i hierarkin att man ”sitter av tiden” och tycker man har gjort sig förtjänt av att ha det lite bekvämt innan pensioneringen. Eskil verkar ha stått och gäspat i målburen medans GMO-bollen rullade in i mål..

 2. MYSIGA, TREVLIGA, FÖRTROENDEGIVANDE OCH FULLSTÄNDIGT LIVSFARLIGA, JUST DÄRFÖR.

  Jag har varit på oräkneliga seminariet och kan intyga att det också vimlar av ”mys-tanter” och slanka förtroendeingivande dietister. Det märks tydligt att de får med sig åhörarna vilket är fullständigt livsfarligt.

  Efter en Mulliga Barn föreläsning är tanken; Stackars barn som är slagna redan på förhand, både fysiskt och psykiskt. De barnen tar själva skulden på sig skulden för sitt misslyckande inför sina föräldrar – när det i själva verket är arrangörerna och föreläsarna som är de skyldiga, som utan eftertanke rabblar upp det de blir lärda alternativt luras de medvetet. Än en gång skall barnen genomlida ett gatlopp. påhejade av sina föräldrar, vars utgång är given på förhand. Detta är barnmisshandel av värsta sort, utförd av de som barnen litar mest på.

  Läs här varför en fettfri lågkalorikost är en förrädisk gödningskost, förrädiskt för att man först går ner i vikt.

  Att lura föräldrar och barn på detta sätt är inget mindre än utstuderad BARNMISSHANDEL av grövsta art.

  Läs mer om Mulliga Barn:

  Referat från en föreläsning arrangerad av ”MulligaBarn.se”

  Jag blir så arg, ledsen och besviken!

  Vanvett

  Grundlurade under tre decennier. Samma råd som som Mulliga barns föreläsare levererar.

  LÄR DE SIG ALDRIG? SER DE INTE RESULTATET? LÄSER DE INTE? TÄNKER DE INTE?

Kommentera