”Välj det friska i år”

Näringsmedicinsk tidskrifts chefredaktör Ulla Robertsson skrev i sin kolumn ”Redaktören har ordet” om boken Forskningsfusket av docent Ralf Sundberg.

Följande rader kan vi läsa i tidningen:

 “Ni som undrar hur det kommer sig att läkemedelsbranschen och även livsmedelsbranschen kunnat växa sig så stora rekommenderar jag att läsa den nyutkomna boken Forskningsfusket! Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin av docent Ralf Sundberg.

Han går systematiskt igenom hur kost- och läkemedelsrekommendationerna formulerats efter studier som är styrda, betalda och skrivna av livsmedels- och läkemedelsproducenter.

Myndigheterna har köpt kost- och läkemedelsbolagens synsätt utan någon som helst granskning eller ifrågasättande om dessa är rimliga eller ej. Värst är Livsmedelsverket med sina kostråd, ett verk som dessutom sorterar under Jordbruksverket.

Livsmedelsverket borde se till att kemikalierna i maten försvinner, där har de något att bita i!”

– ◊ –

Ni som vill läsa mer eller prenumerera, gå gärna in på www.naringsmedicinsktidskrift.se

Läs mer om ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin” här

.

2 svar på ””Välj det friska i år””

  1. Forskningsfusket står i bokhyllan och väntar!
    Håller just nu på med Vegomyten, en bok som alla som äter borde läsa! Och det borde de verkligen göra!!! Snacka om att man åker på snyting efter snyting, aha-upplevelse efter aha-upplevelse. Man blir minst sagt brutalt uppväckt ur den invaggade ”sanningen” man fått sig till livs genom skola och myndigheter, som man trott varit riktiga… men som sen jag fann LCHF kommit på skam, och nu än mer med Vegomyten.
    Har du inte läst den – gör det!
    //Anne-Marie

Kommentera