Vågar jag fortsätta ta kolloidalt silver mot min reumatism?

.

Kolloidalt silver skulle kunna lindra reumatism

Reumatism … Vårdguiden

ζ

Vågar jag fortsätta ta kolloidalt silver?

Läsarfråga i Allehanda.se

Har testat kolloidalt silver mot min reumatism och tycker att det har lindrat den något. Fast häromdagen läste jag i en artikel att det är farligt. Nu undrar jag om jag vågar fortsätta eller inte.

Margareta

ζ

Allehandas hälsoexpert svarar

Det råder tyvärr stora missförstånd om kolloidalt silver just nu, många artiklar om att det skulle vara farligt och att man kan drabbas av argyri (blir blå) cirkulerar runt. Vad man dessvärre missat i dessa artiklar är att läsa in sig ordentligt i ämnet. För att drabbas av argyri och andra skador måste man inta silvernitrat vilket är en helt annan form av silver än det kolloidala silvret.

WHO_3Världshälsoorganisationen har själv bekräftat att det är helt säkert att få i sig sex teskedar 10 ppm starkt kolloidalt silver varenda dag under 80 års tid.

För att ytterligare understryka att det är stor skillnad på kolloidalt silver och silvernitrat kan man titta på styrkan. Kolloidalt silver har en styrka på 10 ppm medan de starka silvernitraterna som bevisligen är skadliga har en styrka på 300.000 ppm.

För att framställa det skadliga silvernitratet måste man lösa silver i salpetersyra vilket är långt ifrån hur kolloidalt silver framställs. Där används inte salpetersyra över huvud taget. Faktum är att silver används ibland i exempelvis plåster inom sjukvården och det är dessutom många veterinärer som använder sig av kolloidalt silver. Att kolloidalt silver har en inverkan på bakterier och virus är känt sedan länge. Jag rekommenderar alltid att vara källkritisk och även titta på vilka som står för finanserna när det är olika skriverier som cirkulerar.

Gör man en djupdykning kring de som drabbats av argyri så finner man snabbt att de började tillverka eget kolloidalt silver men misslyckades och tillverkade oturligt och omedvetet silvernitrat istället vilket som sagt är stor skillnad. Tyvärr är det vanligt med missförstånd bland grundämnena då man dessvärre alltför ofta drar mycket över en kam. Det är stor skillnad från ämne till ämne och vilken form dessa ämnen har är av stor betydelse vilket kan vara värt att ha i åtanke. Hoppas du fick lite klarhet i ämnet och att mitt svar hjälpte.
.

vågar jag ta KS.
ζ

Kommentar

Reumatism (av grekiskan rheuma; flöde; under antiken trodde man att det handlade om ett skadligt ”flöde” i kroppen) är ett tillstånd i lederna och bindväven som är förknippat med smärta och funktionsnedsättning. Med tiden har forskningen delat upp reumatism i ca 200 olika sjukdomar.

I början av 1900-talet visade sig reumatisk feber bero på bakterier (Hemolytiska streptokocker), medan anledningen till övrig reumatism var okänd. Senare visade det sig att de flesta fall av reumatism hade autoimmun orsak, det vill säga att kroppens immunförsvar av någon anledning förstör kroppens egen vävnad. Det har också skett en utvidgning av begreppet så att reumatiska sjukdomar även betecknar autoimmuna sjukdomar som drabbar andra organ än leder och bindväv. Källa … Wikipedia

Det finns idag över 1 miljon människor
med reumatism i Sverige, men många
dör utan diagnos.

Behandling idag består av:

 • Kurorter med varma bad eller/och varmt klimat
 • Inflammationshämmande och smärtstillande läkemedel
 • Antireumatiska medel
 • Kortison
 • Biologiska läkemedel

Nu kan vi lägga till kolloidalt silver som skulle kunna hjälpa en miljon svenskar som besväras av reumatism. Ett billigt ofarligt medel utan biverkningar, med stor effekt, så det kan vara värt att prova.

Men det får man själv komma på, då vården inte får nämna det.

budcykel-BigPharma-jpeg
Våra egna tjänstemän agerar som om de vore läkemedelsindustrins springschasar. De agerar mot medborgarnas intressen.

Det skulle ju inkräkta på läkemedelsindustrins monopol med dess läkemedel och biverkningar, därför får inte vården nämna det och därför rycker läkemedelsindustrins lojala springschasar ut och vill begränsa och förbjuda det som gör oss friska (dessa personer finns även inom våra myndigheter).

Det är dags för folket att agerar mot dessa charlataner och ställa dem till svars. De som gömmer sin bakom sin auktoritet och formalia.

De angriper den entreprenör som kämpar för att folket ska ha tillgång till ett billigt och ofarligt medel som utan biverkningar kan lindra eller bota besvär som beror på bakterier, virus eller encelliga parasiter. Vår räddning när antibiotika inte längre fungerar på grund av antibiotikaresistenta bakterier.

Dessa charlataner, köpta eller duperade, angriper samhällsinnovatörer och entreprenörer som hela Sveriges framtid står och faller med.

ζ

Ett urklipp ut Företagande.se

Lär dig hantera entreprenörskapets baksidor

Anders Sultan, VD för Ion Silver, har fått utstå mycket påhopp i media på grund av sin produkt – kolloidalt silver. Ändå väljer han att fortsätta kämpa för produkten, en drivkraft Anders tror är en enorm fördel som entreprenör.

Som entreprenör är det inte alltid som människor kommer att applådera dina idéer och det finns alltid mothugg. För att behålla drivkraften i uppförsbacke, oavsett om det handlar om publika påhopp eller andra problem i marknadsföringen, gäller det därför att ha en stark tro på det man gör tror Anders.

– Om du tror på din produkt och hela tiden är saklig i dina argument kommer också fler människor att se det du ser. Det fungerar inte att komma med tomma påståenden utan substans, du måste hela tiden ha belägg för det du säger, berättar han.

ζ

”Det handlar om konsumentkraft”

Att informera andra människor om sin produkt räcker dock inte hela vägen för att få en stark grund att stå på när det stormar, utan produkten måste dessutom fungera för många människor.

– Om din produkt är bra och hjälper många människor blir också människor engagerade. När någon yttre faktor då hotar ditt varumärke är fler beredda att agera för att behålla produkten på marknaden – det handlar om konsumentkraft, förklarar Anders.

För att uppnå en stark konsumentkraft kan sociala medier vara en stor hjälp enligt Anders.

– På det sättet kan du enkelt involvera din kundkrets i produkten och visa hur det går till bakom kulisserna. Du får enkelt en direktkontakt med dina kunder och kan på ett smidigt sätt rätta till faktafel och osanningar som sprids av andra, tipsar han.

Det absolut viktigaste är dock att inte tappa modet, få panik och dra till med en vit lögn.

– Sådant visar sig direkt. Tala alltid sanning, avslutar Anders.

ζ slut citat från Företagande.se ζ

Kommentar

dollar-mr-blank-sLäkemedelsindustrin vill ensam ha access till våra skattepengar och med hjälp av sin armé av duperade, köpta eller rädda (om sin egen ställning) forskare, läkare, politiker och tjänstemän så bevakar de industrins monopol på hälsa och på intäkter från läkemedel. Att förbättra folkhälsan ligger inte i deras intresse.

Dessa medlöpare orsakar död och lidande en masse och måste tas på största allvar. Observera att läkemedelsindustrin har råd att köpa de flesta och de är professionella  på att infiltrera och dupera..

Det som sker just nu är en skandal och visar med all önskvärd tydlighet att folket måste ta befälet, annars kraschar vården och folkhälsan. Och därmed krackelerar vårt välstånd.

ζ

Forskningsfusket. Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin

Hur det blivit så och hur det fungerar har docent Ralf Sundberg utförligt beskrivit i sin bok ”Forskningsfusket. Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”. En bok vars fakta inte kan bestridas, varför man försöker tiga ihjäl den.

Recensioner:

”Inspirerad av en recension i 2000-Talets Vetenskap nr 1/2012 av medicinjournalisten Ingemar Ljungqvist köpte jag boken om forskningsfusket inom läkemedelsforskningen. I slutet av sin artikel skriver Ljungqvist”:

«En liten mäktig elit vill se din kropp sedan den blivit kroniskt sjuk som en välkommen marknad och vinstgenerator för deras läkemedel»

Läs mer och beställ boken här (en bok ALLA bör läsa):

ζ

3 svar på ”Vågar jag fortsätta ta kolloidalt silver mot min reumatism?”

 1. Fyra av fem i min sons familj drabbades av Montezumas hämnd eller vinterkräksjukan. Jag tog mig en dos kolloidalt silver och med flaskan under armen begav jag mig till slagfältet för att utöva lite lite omsorg. Den femtedel av familjen som ännu inte visade några sjukdomstecken fick en dos KS. Hon klarade sig och själv undgick jag att bli sjuk.
  Orsak och verkan? Tillfällighet? Vem vet? Men jag har alltid en flaska KS till hands i framtiden. Den har räddat mig förr.

 2. Jag tycker att kolloidalt silver är toppen. Jag har använt det i över 15 år. Jättebra mot bakterier, virus (svår förkylning med feber, ont i halsen, snuva och illamående helt borta till nästa dag med 2 silvergroggar, ont i halsen borta på 15-20 minuter efter att ha sprayat med silver + lite alkohol jätteofta) , svamp, finnar (rengör huden och badda så ofta du kan, röda finnar bleknar på 2 timmar), svårläkta sår (syrrans sår på benet ville inte läka förrän hon sprayade silver på, då märkte man skillnad redan efter några timmar), rosfeber (mamma som fick det 6 ggr per år förut får det inte alls efter att hon dagligen använder silver) magsjuka. Illaluktande fötter armar. Blommor håller längre i vasen o.s.v Love it. Förr gjorde jag mitt eget kolloidala silver, nu köper jag Ionosils av ren bekvämlighet. Jättebra

  – slut citat härifrån.

 3. Klipp från Facebook 2015-11-14:

  Här ska Ni få höra en fantastisk berättelse, som jag fick höra idag om kolloidalt silver (KS) och en person som haft mystiska cystor i ca 2 års tid under båda armarna som inte gått bort. Cystorna har kommit och gått, kan ha varit borta någon dag eller vecka och sedan kommit igen, som en kurragömma situation.

  Läkare har experimenterat med olika läkemedel och antibiotika, men utan resultat. Personen skickades till patologen för att ta prover och göra tester, men samma dag då proverna ska tas på cystorna så är dom försvunna, så inga prov eller tester går att göras. Efter 2 veckor igen kommer cystorna tillbaka.

  Personen kom då hit, så sade jag att personen ska börja med att spraya KS dagligen flera gånger/dag eftersom det renar lymfan och så rekommenderade jag personen att ta 1 msk 5 ggr/dag invärtes. Nu – då personen kontaktade mig och var så lycklig, så har cystorna varit borta i 3 veckor, vilket dom aldrig varit tidigare, så nu verkar dom vara helt borta :=

  Personen är tyvärr inte med på Facebook och kan berätta själv, men jag frågade naturligtvis som jag brukar göra om jag fick berätta och det fick jag. Så jag vill tacka personen som delar med sig av sin fantastiska berättelse trots att inte personen är med på fb, men den här berättelsen kan vara en enorm hjälp för någon annan.

  Universalmedlet alla pratar om … kolloidalt silver (som läkemedelsindustrin och dess lakejer vill sopa under mattan då folk blir friska utan patenterbara läkemedel … PDF

Kommentera