Lightdrycker innehåller kemiskt gift

The Beverage that is Even WORSE than

High Fructose Corn Syrup Soda

[ Googleöversatt ]

Ett utdrag (Googleöversatt):

.
Pepsi Next påstår sig ha 60 procent mindre socker utan att offra smak. Hemligheten med att behålla sin söta smak kommer från användningen av TRE konstgjorda sötningsmedel: aspartam, acesulfamkalium och sukralos.

Aspartam (Nutrasweet och Equal) tros vara cancerframkallande och står för mer rapporter om biverkningar än alla andra livsmedel och livsmedelstillsatser tillsammans.

“Aspartam står för mer rapporter om biverkningar
än alla andra livsmedel och livsmedelstillsatser tillsammans.”

Acesulfamkalium (acesulfam-K) har kopplats till njurproblem, och sukralos (Splenda) har visat sig minska mängden positiva mikrofloran i tarmen med 50 procent – förutom att förknippas med många av samma biverkningar som aspartam.

Tvärtemot vad många tror, har forskning visat att konstgjorda sötningsmedel kan stimulera aptiten, öka suget efter socker/kolhydrater, stimulera fettlagring och viktökning. Lightläsk kan faktiskt fördubbla risken för fetma.

Kommentar:

Kanske vi borde döpa om ”lättdrycker” till ”tungdrycker” istället, eller till ”sjukdrycker”. Vi kan saluföra dem som spännande högriskprodukter – med spektakulära livshotande actionscener i reklamen.

Tips: Om Du skall dricka en sötdricka – drick en liten standard – utan sötningsmedel.

En bättre festdryck är smaksatt vatten, det smakar bra och man slipper både socker och det ännu värre sötningsmedlet. Det finns dock lite stärkelse i drycken, varför det inte är bra för tänderna att smådricka under långa perioder.

Glöm inte att vanligt friskt vatten är en utmärkt dryck både till vardag och fest.

Valet är Ditt.
.

 

Ett svar på ”Lightdrycker innehåller kemiskt gift”

  1. Vi har ett inlägg på KOSTDEMOKRATI där professor Göran Petersson berättar om just sötningsmedel … http://www.kostdemokrati.se/midi/2012/09/02/professor-goran-petersson/

    Sen har Frank Nilsson förklarat varför man blir fet av lightprodukter. förutom att man blir beroende och riskerar hjärnskador … http://www.kostdemokrati.se/frank/2011/07/01/lightprodukter-gor-dig-fet/

    Själv har jag skrivit om hur traditionell ”bantning” är rena gödningskurer … http://www.kostdemokrati.se/leif/2011/06/23/lagkaloribantning-och-fettsnal-kost-lightprodukter/ . Mycket förrädiskt eftersom man alltid först går ner i vikt när man svälter.

    Endast lurade konsumenter köper lightprodukter (och margariner).

Kommentera