Doktor Annika Dahlqvist om viktoperationer

2005-06 var jag i omgångar inne på Viktop.se-forumet och försökte tala om att LCHF är ett bra alternativ till viktoperation. Jag blev så oerhört aggressivt bemött att jag bara orkade i några korta perioder. Sen slutade jag helt för jag insåg att det var tröstlöst. Jag slet bara ont av det.

Nu kom det emellertid en kommentar från Lena Östan. Jag tog fram hennes blogginlägg om; Annika Dahlqvist. Citat:

”Nu är det 8 år sedan jag gjorde min gastric bypassoperation. Jag gick ner 100 kg och mådde som en prinsessa. Sockersuget dök dock upp igen och jag gick upp 60 av dessa tappade kilon [till 140 kg]. Tröstlöst var bara förnamnet. Sedan maj i år har jag fått hjälp med mitt sockerberoende och äter lchfkost. Förutom att suget är borta har jag gått ner 26 kg!”

Tänk om LCHF till slut kunde bli en accepterad metod bland de som är kandidater för viktoperation, och inte en ”fiende”.

Källa: Dr Annika Dahlqvist

– ◊ –

Reflektion:

De flesta som är kvalificerade för GBP-operation har ett utvecklat sockerberoende och att då operera magen är minst sagt häpnadsväckande och oprofessionellt.

Att sedan låtsas som att lågkolhydratkost inte finns trots att det är den enda kost som uppfyller kravet på ”vetenskap och beprövad erfarenhet” är ofattbart och därtill ett brott mot svensk författningssamling.

Endast herrelösa byråkratier kan bryta mot lagen utan påföljd. Våra förtroendevalda politiker har inte kontroll över sina ansvarsområden, som betalas av skattemedel.

Hög tid att ta befälet!
.

Herrelös samurai – ronin

424 svar på ”Doktor Annika Dahlqvist om viktoperationer”

 1. Absolut Majoren! Vi måste ställa krav på politikerna att de ställer krav på våra s.k. folkhälsovårdande och skattefinansierande institutioner – Livsmedelsverket, Socialstyrelsen och folkhälsoinstitutet att agera efter vetenskap och vetskap.
  Detta är i allra högsta grad en politisk fråga.

 2. Det finns väl någon i regeringskanliet som kan ta befälet.
  Det är dags för våra politiker att ta upp kostfrågan på dagordningen. Det är dags att sätta dietister och personal från livsmedelsverket för omskolnig och lär sig göra om tallriks-
  modellen till mer LCHFinriktat. Köerna till vådcentraler och sjukhus skulle minska betydligt.
  Personer som mår dåligt ska inte behöva vänta till valet 2014.
  Det skulle vara bra att veta vad ansvariga för sjukvård och jordbruk i regeringen har för uppfattning ang.LCHF-mat.

Kommentera