Det största misstaget som fetmaforskare gjort (!)

Här är en bild från en av de mindre insiktsfulla
föreläsningarna på en fetmakonferens.

Fetma ”orsakas av” en positiv energibalans, att man ”äter för mycket och motionerar för lite”. Detta är det största misstaget på området.

Utveckling av fetma är naturligtvis associerad med en positiv energibalans. Det är bara enkel fysik.

Men ”orsakad av”?  Med samma slöa logik så orsakas förstoppning av att man äter för mycket och bajsar för lite.

Naturligtvis orsakas förstoppning av något annat, liksom fetma.

Källa: Kostdoktorn

– ◊ –

Kommentar:

Detta starkt förenklade resonemang om ”kalorier in och kalorier ut” börjar bli tjatigt och det intellektuella resonemanget är på sandlådenivå.

Det skolbarn på mellanstadiet begriper efter en lektion, det begriper inte högavlönade läkare och professorer som har överviktsproblematiken som sin profession. De borde åtminstone se att deras teori inte fungerar i verkligheten! Har världen blivit blind?

Vikten styrs huvudsakligen hormonellt som i sin tur styrs av vad vi äter. Detta är grundläggande fysiologi, biokemi och hormonlära.

Varför ger auktoriteter kostråd som strider mot vetenskap och beprövad erfarenhet, råd som vi vet gör oss sjuka och feta. Därefter får patienterna viktminskningsråd vi vet inte fungerar och sedan skär kirurger sönder magen och tarmar (vilket inte heller fungerar)? Har världen blivit spritt språngande galen?

En av våra största auktoriteter inom fetma-behandling har i ett ögonblick av självrannsakan i radion sagt, citat (läs mer):

”Det är inget mindre än 25 års massivt professionellt misslyckande”.

Att diabetiker som inte tål kolhydrater inte bör äta kolhydrater förstår de flesta, utom de som har ämnet som sin profession. De menar att intaget av kolhydrater skall maximeras och korrigeras med maximal dos läkemedel (som i sin tur skadar patienterna). Hur tänker dessa auktoriteter?

Allt sker inför öppen ridå! Hur är detta möjligt i en demokrati med fri press?

Om media hade gjort ett bättre jobb som samhällsgranskare hade dessa myter inte funnit någon grogrund och hade självdött. Nu underhålls istället myterna för de ger media RUBRIKER och ANNONSER (intäkter), och de ger industrin INTÄKTER. Notan står medborgarna för i form av sänkt livskvalité, vårdköer och höga skatter. Därtill betalar vi för ”nyheterna”.

Det innebär att medborgarna själva måste söka reda på sanningar, det duger inte att lita på media och auktoriteter. Gärna flera oberoende källor, kryddat med en smula sunt förnuft och egna erfarenheter.

Kost och hälsa är inte så komplicerat som många vill göra gällande, när det gäller vad man bör göra för att må bra. Där har vi flera tusen års erfarenheter att luta oss mot.

På samma gång är däggdjuret människan såpass komplicerad att den mänskliga hjärnan inte räcker till för att förstå och kunna förutse allt. Därför är t.ex. GMO och många vacciner att ”leka med elden”.

Styrs sjukvården i Sverige av ”ego business” till den grad att det är OK att skära sönder patienter (viktoperationer) för att ”business as usual” skall upprätthållas?

Läs ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”. Då faller bitarna på plats och bilden klarnar. Sedan återstår ”bara” att göra något åt det.

Team KOSTDEMOKRATI

[Klicka på boken för en beskrivning]

Tidigare inlägg:

Ett svar på ”Det största misstaget som fetmaforskare gjort (!)”

  1. ”Diabetes är en sådan allvarlig systemsjukdom att det inte spelar någon roll vad man äter” – Detta uttalade gjorde en av våra främsta diabetesforskare i radio för några år sedan på journalistens upprepade fråga om sockret betydelse för sockersjuka.

    Näringsläran som de officiella företrädarna för ut till oss, måste ju vara den största skojarbranchen någonsin. Att det inte handlar om vetenskap det har vi länge förstått.

    Man har all anledning att vara besviken på media. Men media älskar enkla budskap och är beroende av mäktiga och rika annonsörer.

    Men nu blåser andra vindar……. Man får hoppas att media hänger på utan att vid varje tillfälle ha en liten brasklapp i form av en ”FAKTARUTA” med uppgifter från Livsmedelsverket eller en intervju med en raljerande professor Rössner.

Kommentera