Media blundar för Livsmedelsverkets lögner om fettfarorna

SVT.se – Debatt – Hälsa – Publicerad 22 januari, 2012

FETTDEBATT När den statliga myndighet som har till uppgift att värna om vår hälsa visar sig ha vilselett det svenska folket i flera decennier och påstått att mättat fett är farligt – utan att han något vetenskapligt stöd för sin hypotes – då borde man ha kunnat förvänta sig krigsrubriker på svenska tidningars löpsedlar. Men tystnaden i nästan samtliga våra medier har varit närmast total. Det skriver beteendevetaren och LCHF-förespråkaren Sven Erik Nordin.

Läs mer … SVT.se

.

Kommentar:

Heder åt SVT som (äntligen) lyfter frågan. Men det blir inte mycket till debatt när två sidor skall dela på 15 minuter. För att det skall bli meningsfullt krävs minst ett helt debattprogram på 45 – 60 minuter och att det blir mindre personligt tyckande och mer vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi hoppas att SVT tar till sig detta och sänder ett extra debattprogram, för det är frågan värd.

Folkhälsan är en ödesfråga om vi vill värna vårt framtida välstånd och SVT, som inte är beroende av intäkter från (margarin) reklam, skulle kunna informera tittarna på ett sakligt och korrekt sätt, så att var och en själv kan fatta egna rationella beslut.

Det vi kallar egenkontroll och kostdemokrati.

Team KOSTDEMOKRATI

Kommentera