Vår artiktiga föda – en modediet?

”Lågkolhydratkost effektiv redan på 70-talet

Vissa motståndare kallar fortfarande lågkolhydratkost för en modediet. De har dålig koll på historien.

Som flitiga läsare här [hos kostdoktorn] vet finns det en lång historia av läkare och entusiaster som förespråkat varianter av lågkolhydratkost för vikt och hälsa. Åtminstone ända tillbaka till mitten av 1800-talet.

Jag [kostdoktorn] läste just en spännande historia om läkaren och forskaren Hans H. Bassøe i Norge (senare professor). Under 70-talet undersökte han lågkolhydratkost för viktnedgång.”

Läs resten … Kostdoktorn

– ◊ –

Kommentar:

Modedieter kommer och går, helt enkelt för att de inte fungerar på sikt. Observera att alla modedieter bygger på svält som gör att alla som provar först går ner i vikt och sedan upp igen, plus några extra kilo (läs mer om hur det fungerar här).

Trollkonstnären Paulun är skicklig på att trolla fram nya modedieter, där han lyckas täcka allas behov. En mycket kreativ affärsman.

Läs mer … Fredrik Pauluns kvarnavfall och LCHQ

Genom att etikettera LCHF som en modediet försöker särintressen framställa kosten som ytterligare en bluff.

Men i själva verket står LCHF för en livsstil som ger hälsa och viktkontroll, utan svält. Helt enkelt den mat vi genom evolutionen är designade för, vår artriktiga föda, som dessutom är både god och mättande. Också relativt enkel och billig.

Människan har utvecklats under 2.500.000 år
och för 40 år sedan bytte vi kost till fettsnålt.

LCHF hotar den sämre industrins vinstintressen

Eftersom LCHF utgörs av riktiga råvaror så är vinstmarginalen mycket mindre och dessutom blir man friskare om man äter riktig mat.

Det innebär att marknaden minskar och marginalerna krymper för skräpmats- och läkemedelsindustrin. Men det skulle gynna svenska bönder, konsumenterna och samhället i stort.

Ett exempel på industriella livsmedel med stor vinstmarginal är Becel 15 % matlagnings”grädde” som säljs för 50 kronor per liter, emedan riktig 40 % grädde säljs för 35 kronor per liter (!). Snacka om att grundlura konsumenter!

Becel innehåller omega 3 & 6 från växtriket står det på förpackningen, men eftersom vi knappt kan tillgodogöra oss omega3 från växtriket och att vi bör undvika omega6 (som är inflammationsdrivande och som vi äter alldeles för mycket av), så borde denna information avskräcka från köp.

För övrigt är det en kemiskt sörja och det är anmärkningsvärt att Livsmedelsverket tillåter hjärtsymbolen på förpackningen, emedan Hjärt-lungfonden inte längre (klokt nog) tillåter Becel att använda deras symbol på förpackningen.

Vems intressen företräder Livsmedelsverkets tjänstemän??? Saknar de uppgiftsbeskrivning?

Läs mer:

Riktig grädde för 35 kronor per liter eller en kemisk sörja för 50 kronor per liter. Vad väljer du?

[Unilever vågar inte ens lägga ut ingrediensförteckningen på nätet]

Ytterligare ett belysande exempel finns här … MILDA makter – en gång till!

När faller sista bunkern?

Sista fästet för margariner i alla dess former är offentliga sektorn där de fortfarande är starka, inom den herrelösa hierarkin har lobbyisterna lyckas bygga en ”bunker”.

Vilket innebär att våra skolbarn, sjuka och äldre förvägras rätten att kunna välja riktig mat – här råder fortfarande kostdiktatur. Endast lättprodukter serveras som ger ohälsa och övervikt. Dyrare blir det också räknat på energi per krona.

Konsumenterna blir alltmer medvetna

Medborgarna blivit allt mer medvetna om fusket inom livsmedelsindustrin … Konsumtionen av lättmargarin störtdyker!

Hela två miljoner svenska tillämpar idag LCHF, varav en halv miljon strikt. De struntar i ”auktoriteternas” vilseledande kostråd, de har på egen hand kommit på hur man äter för att stärka sin hälsa och prestationsförmåga. På köpet fås viktkontroll utan svält.

Läs mer … Var fjärde svensk äter efter LCHF-metoden

Endast riktig mat och god mat duger, därför kallas LCHF ibland för ”njutmetoden”. Absolut inga lättprodukter, inga margariner och aldrig svält. Bara njuta och må bra.

– ♥ –

904 svar på ”Vår artiktiga föda – en modediet?”

Kommentera