Vilseledande och farlig reklam för testosteron

”Vi anser att Bayers reklam är ett tydligt exempel på sjukdomsmångleri, där man säljer en medicin genom att marknadsföra en sjukdom som medicinen påstås bota, skriver Staffan Svensson och Maria Magnusson med anledning av läkemedelsjättens reklamkampanj för sina testosteronpreparat.”

”Till hjärtrisken kommer att behandlingen
befaras leda till prostatacancer.
Användarna av gelén måste också undvika
hudkontakt med kvinnor i fruktsam ålder,
eftersom den är fosterskadande.”

Rubriker:

  • Ger falsk bild
  • Mer skada än nytta?
  • Sjukdomsmångleri

Läs debattartikeln i GP här…

– ◊ –

Lösningen?

Om Du misstänker testosteronbrist. Du känner dig trött, energifattig och tappat lusten, då kan ”NJUTMETODEN” vara värd att prova. Ett naturligt sätt att normalisera sin hormonbalans. Observera att det tar några veckor och att första veckan kan vara jobbig, innan kroppen ställt om från socker till fettdrift. Ta det lugnt under omställningen.

Elitidrottsmän kan öka sin prestationsförmåga genom att kombinera jägarkost (NJUTMETODEN) med hormonellt intelligent träning som finns beskrivet i boken:

Björn Ferry som tog ett OS-guld i skidskytte (och som nu är nybliven pappa) och världsettan i tennis Novak Djokovic gör det, de ”tankar” lågkolhydratbränsle för att ”boosta” sin prestationsförmåga och för att må bra.

[ Lågkolhydratkost = Jägarkost = LCHF = NJUTMETODEN = Den artriktiga föda vi genom evolutionen är designade för = God naturlig mat ]

– ◊ –

Om Du äter statiner, kolesterolsänkande läkemedel, så är ofta detta orsaken till att Du tappar orken och lusten.

Läs mer här… ”Ett statinpiller för mycket”

800 000 svenskar äter kolesterolsänkande medicin och många upplever trötthet, muskelsmärtor, minnesförlust och tappar sexlusten. En del blir aggressiva. Kvinnor verkar inte få några fördelar alls (de får bara biverkningarna) och fördelarna för män är små (och endast för de som tidigare haft hjärtsjukdom). Kvar blir inte många.

Läs Uffe Ravnskovs bok; Hur kolesterolmyten hålls vid liv (149 kr). Fatta sedan ett rationellt beslut.

[Uffe Ravskov är sannolikt Sveriges ledande expert på kolesterolsänkande mediciner och dess effekter]

– ◊ –

Även kvinnor har glädje att följa råden ovan, av samma skäl som männen, hormonell balans. PMS besvär och migrän brukar lindras eller helt försvinna (för att bli kvitt migrän kan det ibland också krävas extra tillskott av magnesium).

– ◊ –

Sten Sture Skaldeman brukar skämta om att han är ”pappa” till många barn ute på bygden, av döma av alla tackbrev från par som blivit föräldrar efter att ha gått över på NJUTMETODEN.

Ofrivillig barnlöshet är ett stort problem som drabbar ungefär vart tionde par. I en tredjedel av fallen beror det på kvinnan och i en tredjedel av fallen beror det på mannen och för resterande tredjedel vet man inte orsaken. Att återställa den hormonella balansen verkar vara lösningen för en del.

En förbättrad hälsa och automatisk viktkontroll fås på köpet. Risken för att drabbas av diabetes minimeras också.

 

lmyten hålls vid liv

741 svar på ”Vilseledande och farlig reklam för testosteron”

Kommentera