Vaccination med Gardasil kan ge cancer och andra biverkningar

Läs hela debattinlägget här...

– ◊ –

Region Skåne vill dock inte vänta:

  • Region Skåne köper Gardasil. Region Skåne har bestämt sig för att inte vänta på den nationella upphandlingen av HPV-vaccin. Nu har man beslutat köpa in Gardasil för flickor födda 1993. Läs mer…
  • Skåne upphandlar HPV-vaccin. Region Skåne går runt den nationella upphandlingen av HPV-vaccin och direktupphandlar nu på egen hand Gardasil.  Därmed kan regionen komma igång med vaccineringen i höst, rapporterar TT. Även om regionen riskerar att åka på skadestånd för brott mot lagen om offentlig upphandling, så tar man den risken med motiveringen att man vill fånga upp de äldsta flickorna innan de slutar skolan. Läs mer…

– ◊ –

Vår kommentar:

Vi förutsätter att Region Skåne även informerar om de risker en vaccinering innebär, så att var och en själv kan göra en egen riskbedömning. Informationsmisstaget som skedde vid vaccinering mot A(H1N1), som visade sig kunna orsaka narkolepsi, bör inte upprepas.

Tidigare inlägg: Vaccin mot HPV.

412 svar på ”Vaccination med Gardasil kan ge cancer och andra biverkningar”

  1. Jag fick nyligen följande kommentar på Facebook:

    ”Hej! Läste ditt inlägg om Gardasil. Min dotter fick Gardasil i vintras. Tre veckor efter blev hon dålig. Fick sitta i rullstol och kunde nästan inte prata. Nu mår hon bra och det pågår en utredning om vad som orsakade hennes tillstånd. Men jag är lite orolig när jag ser hur ivriga alla är att komma igång med vaccineringen.”

Kommentera