Smöret slut

Ja, det är inte bara i Västerbotten utan snarare i hela landet. I Stockholmsområdet och Sörmland har jag sett det själv. Det har gått fort och de flesta har nog blivit tagna på sängen. Det här har vi kunnat ana en längre tid, och frågan är då varför inte marknaden har fixat det här när signalerna har varit så tydliga. Personligen tror jag att man ska vara lite försiktigt med att utropa en seger för LCHF och en seger över syntetfetterna, det är nog lite mer komplext det här fenomenet. Men visst är det kul att folk äter mer smör och annan ren och naturlig mat.

Det är kanske ingen stor konspiration det handlar om, men något skumt är det definitivt. Om marknaden, den fria över Europa, fungerar, kommer vi inom några dagar att ha mängder med utländskt smör i hyllorna – om nu Arla inte kan leverera. Redan är vi ju storimportörer från Finland och smöret från Valio. Kul att det händer något, och kul om fler får upp ögonen för Arlas ohälsosamma dominans på marknaden.

Källa: Paleofriend (klicka för kort video)

– ◊ –

Vår kommentar:

  • Även i Göteborg är det smörbrist, emedan margarinhyllorna är välfyllda. Vad skall handlarna göra med allt margarin?
  • Arlas dominans och arroganta uppförande har vi belyst tidigare … Arlas kupp gör mjölken dyrare

Milko

Under kaffepausen efter styrelsemötet fällde Arlas styrelseordförande Åke Hantoft sin drastiska kommentar om den nyss gjorda prissänkningen för Milkos mjölkbönder.

”Sänkning med 40 öre räcker inte”, sade han.

”Vräk till med 1.50 på en gång istället så att bönderna håller käften!”

Skånemejerier

Skånemejerier hade tidigare ett samarbete med Arla där Bravojuicen skulle legotillverkas av Arla. Men plötsligt kom ingen juice och Arla motiverade stoppet med trasiga maskiner. Skånemejeriers produktionschef, som just råkade vara i Danmark, åkte då direkt ut till fabriken för att få se maskinerna, vilket avtalet medgav. Då visade det sig att produktionen inte alls stod still, i stället producerades Arlajuice för fullt som sedan skulle erbjudas handlarna när Bravojuicen uteblev…

Läs om Arlas utstuderade sätt att göra affärer här…

När Arla slagit ut all konkurrens kan de sätta vilket pris som helst och de kan själva välja vilka produkter som skall erbjudas. Vill vi konsumenter bli beroende av Arla, med tanke på den moral och etik de visat upp?

Kommentera