Lyckad operation – olycklig patient

.

Lyckad fetma-operation Olycklig patienten

ζ

 

.Populär fetmakirurgi ger svåra biverkningar!

Antalet fetmaoperationer ökar explosionsartat i Sverige. Men många – om inte de flesta – ångrar det drastiska ingreppet där nästan hela magsäcken kopplas bort.

– Det går inte en dag som jag inte önskar att jag aldrig gjort operationen, säger Linda Söderlund i Tibro. Jag trodde verkligen på att gå ner i vikt och bli lycklig.

I takt med det ökande antalet operationer kommer också larmrapporterna om svåra biverkningar som problem med överskottshud, bristsjukdomar, depressioner och alkoholmissbruk.

– Innan tröståt jag, men det kunde jag ju inte göra längre. Då blev det alkohol, säger ”Karin”.

Torsdagen den 10 mars diskuterades detta i SVT – KALLA FAKTA (reportage av Katarina Franck, Magnus Wennerholm och Markus Junghard).

– ◊ –

Citat från filmen

– och våra kommentarer;

”Hårdhänt beteendeterapi – man tvingas lägga om livsstil”

Operation är ingen ”Quick Fix”. Omställningen är betydligt större än om man istället tillämpat LCHF. Man hade också med LCHF sluppit biverkningar och istället förstärkt sin hälsa och sin prestationsförmåga.

”En psykolog skall verka via hjärna – kirurgen kopplar om i magen”

Förståelsen om hur människan fungerar har stora brister. Hunger, sockerberoende och ätstörningar sitter i hjärna och då räcker det föga att ”koppla om magen”. Detta faktum får många opererade bittert får erfara i efterhand, efter en operation som inte kan göras ogjord.

”Fysiskt omöjligt att äta mycket, även om man är hungrig”

Att inte kunna äta sig mätt för resten av livet menar vi är liktydigt med låg livskvalité.

”Efter ett år har 80 % blivit kvitt sin diabetes. Inga icke-kirurgiska metoder är i närheten av det resultatet””

Struntprat. Diabetiker typ 2 kan sluta med insulinsprutor inom ett par veckor med LCHF, långt innan vikten normaliserats. Även diabetiker typ 1 erhåller stora fördelar. Genom att äta riktig mat och utesluta skräpmat”.

”Dödligheten minskade med 29 %. Färre drabbades av hjärt- och kärlsjukdomar”

Studien som hänvisades till handlade om Gastric Banding till 87 % och det är en helt annan operation (dessutom var studien inte randomiserad). De 29 %  var i själva verket 1,4 % i absoluta tal. Således ett resultat som inte säger någonting alls (SOS-studien).

Senare undersökningar visar en kraftig ökning av dödligheten, bland annat genom självmord, cancer och hjärtsjukdom.

En ny analys av Gastric Bypass patienter, publicerad i tidskriften Nature, visar att detta kirurgiska ingrepp kan vara mycket farligare än de flesta tror. Häpnadsväckande 4,6 procent av de patienter som genomgår kirurgi för viktminskning är döda inom ett år. Det är nästan 1 av 20 personer som dör inom ett år efter operationen. Läs mer … (Googleöversatt)

”Identitetskris leder till alkoholism”

Det är obehandlad sockerberoende som leder till alkoholism. Att ”koppla om magen” gör bara saken värre. Men många läkare och professorer förnekar att det finns något  som heter ”sockerberoende”, det har de inte fått lära sig.

”84 % vill plastikoperera, men bara 25 % får det beviljat”. Övriga får leva med problemet eller själva betala.

Den snabba viktnedgången i början ger svåra hudproblem som måste opereras och det kostar lika mycket som själva operationen. LCHF ger en viktnedgång på vanligen 0,5 – 1,0 kg per vecka, som gör att huden hinner med att anpassa sig, utan operation. Om det går för fort är det lätt att anpassa viktnedgången.

”Patienterna är otroligt nöjda – De känner att de fått tillbaka lusten för livet igen”

Undersökningar visar att självmordsfrekvensen ökar med hela fem till tio gånger. Läs mer…

”Hela livet skulle bli så bra och jag skulle bli så lycklig”.

Idag är Linda konstant trött och kan inte äta utan att må illa. Hon kräks två till sju gånger per dag. Hon mår inte bra.

”Linda lider av en identitetskris – huvudet har inte hängt med i den positiva utvecklingen – hennes problem är psykiska”

Positiv utveckling? Man måste nog vara en trångsynt ”specialist” för att fälla ett sådant yttrande.

”Gastric Bypassopererade har dubbelt så många kontakter med psykiatrin jämfört med andra magopererade, 30 % jämfört med 14 % i kontrollgruppen”

Många hamnar i en helvetisk situation som de inte finner någon väg ut ifrån och tyvärr ligger inte lösningen inom psykiatrin. Besvären är i allra högsta grad fysiska.

”25 % av de magopererade utvecklar en ätstörning efter operation”

Många lider av en ätstörningar redan från början som förblir obehandlad och ännu fler har ett utvecklat sockerberoende av varierande grad. Detta beroende sitter i hjärnan och en magoperation gör ont värre.

– ◊ –

Patienterna ska ha provat ”allt” innan operation

– de har provat allt utom det vi vet fungerar och som vården är skyldig att iformera om och erbjuda – men som de ofta struntar i att göra.

Innan viktoperation skall patienterna ha provat ”allt”, operation skall vara absolut sida utvägen. Vad de egentligen har provat är alla ”svältmetoder” som ju inte fungerar, det vet vi sedan länge. Det som fungerar är hormonell viktnedgång. Läs mer …

– ◊ –

”Okunnigheten om hjärnans signalsystem
verkar
vara total eftersom det genomgående
är lättprodukter
som rekommenderas
för viktnedgång”

Hjärnforskaren, professor Martin Ingvar

– ◊ –

Vi menar att det är oklokt att viktoperera sig innan man provat LCHF (med professionellt stöd). Gastric Bypass är ett livsfarligt ingrepp med mycket stor risk för livslånga allvarliga problem.

Det är klokare att äta sig ner i vikt på riktig mat, utan hunger, och därigenom få både hälsa och viktkontroll. Rent tekniskt är det ”enkelt”, svårigheten ligger i att byta livsstil.

Allra bäst är förstås att förebygga, att redan i förskolan lära sig att äta klokt så att övervikt och diabetes aldrig behöver uppstå. Därför är ”Skolupproret mot lightprodukter” viktigt.

.
Team KOSTDEMOKRATI


PS. Linda viktopererad: Håller på att svälta ihjäl. Läs mer…

Många klarar att kontrollera sin vikt med LCHF, klicka på snabbguiden nedan.

829 svar på ”Lyckad operation – olycklig patient”

Kommentera