Monsanto vs farmers

Vinden håller på att kantra – till förmån för sunt bondförnuft. Men fighten har bara börjat, en kamp som bara kan vinnas om många konsumenter och medborgare engagerar sig, skaffar sig egen kunskap om vad GMO är för något. Vi ser en klar analogi med margarin. Ingen konsument som vet vad det är köper det, än mindre tillåter sina barn att äta det.

Monsanto har förklarat krig mot hela mänskligheten och om inte våra förtroendevalda politiker på allvar tar tag i denna fråga så byter vi ut dem 2014. Klimathot, kärnkrafts- och kärnvapenhot förbleknar i jämförelse.

– ◊ –

DETTA ÄR ”SUPER-ORGANISERAD BROTTSLIGHET”

SANKTIONERAD AV MYNDIGHETER.

– ◊ –

MISSA INTE FILMEN NEDAN! Detta är dagens osminkade verklighet som visas. Det utspelar sig i Kanada i vår tid och är inte ett utopiskt skräckscenario som skulle kunna inträffa i en framtid. Dramat påminner om Gorge Orwells klassiker med titeln ”1984”. Skillnaden är att det denna gång är dagens verklighet som beskrivs.

Med sin genmanipulerade gröda och sina bekämpningsmedel vill den multinationella koncernen Monsanto kontrollera all spannmål och tjäna pengar överallt där de kommer till. Konsekvenserna är de omedvetna om eller struntar i, och alla medel är tillåtna för att maximera vinsterna. Ofattbart att detta kan och får utspela sig i en demokrati.

När tjänstemän och politiker låter sig duperas eller köpas, då måste folket agera!

Vi skrev tidigare om ekologiska bönder som stämt GMO-bönder för att deras frikostiga besprutning blåst över till deras jord. Nedan ett skrämmande och belysande  inlägg från Paleofriend (vars senaste blogginlägg visas i vår ”länklista” i vår högerspalt).

– ◊ –

David versus Monsanto

http://www.youtube.com/watch?v=WINXJ2U2o0o&feature=player_embedded

Föreställ dig att en storm blåser in över din trädgård – och, utan din vetskap och utan ditt medgivande, främmande och genetiskt manipulerade frön hamnar i ditt grönsaksland, som du har närt och underhållit i många år. Några dagar senare, får du besök av företrädare för en multinationell koncern, och de kräver att du ger ifrån dig dina grönsaker, och samtidigt får du en stämning mot dig på 20.000 US dollar – för olaglig användning av patenterade och genetiskt manipulerade frön.

Stycket ovanför är en snabböversättning från introduktionen till en film; David versus Monsanto. Det händer på riktigt med lantbrukare i Nordamerika, och i domstol efter domstol har man dömt till Monsantos fördel. Monsanto har en klar och tydlig strategi för världsherravälde: de ska äga allt utsäde, de ska ha full kontroll över produktionen. Det är verklig makt.

Jag vill påminna om en debattartikel jag skrivit om tidigare. Det var centerpartisterna Magnus Andersson och Staffan Danielsson som ivrade för GMO med artikeln; Vi måste bejaka möjlighet till nya grödor. Det är bra att politiker verkligen klargör vad de står för, och vi väljare får försöka komma ihåg det till nästa val.

Jag ska inte här upprepa mina argument mot GMO, de återfinns i länken ovan och i övriga inlägg om GMO. Men slutsaten är att GMO inte är vetenskapligt utprovat och bevisat ofarligt, att det inte löser världssvälten och att det inte innebär en uthållig livsmedelsproduktion. GMO är en stor bluff med Monsanto som vinnare. Vi andra förlorar.

De övriga delarna av filmen: del 2, del 3, del 4 och del 5.

Tack till wiss för tipset

Paleofriend

– ◊ –

KONSUMENT-FORUM

Vi vill än en gång slå ett slag för Sveriges enda oberoende konsumentorganisation som på sin agenda har just information, upplysning och opinionsbildning mot GMO. För en hundralapp om året jobbar de för sina medlemmar och alla andra också för den delen.

Du kan själv välja vilken kampanj Du främst vill stödja, där t.ex. kampen mot GMO är kampanj nr 6. Se hela kampanjförteckningen.

Konsument-Forum har verkar sedan 1985 – här en verksamhetsöversikt. En verksamhet som tidigare regeringar och nuvarande regering försöker kväsa genom att förneka dem verksamhetsstöd. Konsument-Forum har fräckheten att enbart jobba för konsumenternas intressen, att gå mot strömmen när det krävs, att belysa händelser bakom kulisserna, vilket är obekvämt för särintressen som helst verkar i det dolda.

Etablissemanget lyckades nyligen sänka ”Sveriges Konsumenter i Samverkan”, vars engagemang nu ”Konsument-Forum” (originalet) tagit över. Det är upp till oss konsumenter att se till att våra intressen bevakas.

De statliga institutionerna SLV (Statens livsmedelsverk) och FHI (Folkhälsoinstitutet) verkar mer i industrins namn, vilket får förödande konsekvenser för folkhälsan och för vårt framtida välstånd.

KOSTDEMOKRATI.se

Ett sätt att engagera sig är att registrera sig som medlem på KOSTDEMOKRATI.se som är gratis. Ju fler vi blir, desto större påverkanskraft har vi gentemot våra förtroendevalda makthavare.

Medlemsförmåner på KOSTDEMOKRATI:

 • Du kan skriva kommentarer på bloggar och nyheter.
 • Du kan skriva på forum. Ställa frågor om t.ex. viktoperationer.
 • Du får tillgång till vår mötes- och kommunikationsplats (ett ”mini-facebook”);
  • Lägga upp en personlig profil med foto (om Du vill).
  • Skicka intern privat e-post till valfri medlem. Egen privat brevlåda.
  • Hitta ”vänner”, som Du sedan följer (t.ex. samtliga i en projektgrupp).
  • Chatta publikt eller i Eget ”rum”.
  • Du får nyhetsbrev (snart).
  • Ni kan bilda en projektgrupp i Er kommun som får en Egen ”diskussionsgrupp” på forumet.

Ett medlemskap kan vara aktivt eller passivt, det väljer Du själv.  Du kan uppträda under namn (vilket vi rekommenderar) eller under signatur. Vi kallar det ”egenkontroll”.

Vår ambition;

 • Vi utmanar ”gamla sanningar” och präglas av ett stort samhällsengagemang.
 • Det vi förmedlar grundar sig på vetenskap och beprövad erfarenhet.
 • Vi strävar att stödja goda krafter i samhället.
 • Tonen är saklig och hjärtlig.
 • Vi vill göra något, i akt och handling, för en god folkhälsa. Mer info om detta senare.

Om Du tycker att våra värderingar sammanfaller med Dina är Du välkommen som medlem.

Team KOSTDEMOKRATI

812 svar på ”Monsanto vs farmers”

Kommentera