USA – Matpyramiden ersätts av tallriksmodell.

Matpyramiden ersätts av tallriksmodell och
en ny typ av brottslighet breder ut sig i USA

.

TALLRIKSMODELL

USA ersätter matpyramiden med en tallriksmodell som t.o.m. är värre än vår. Det finns en orsak till att USA ligger tio år före oss när det gäller utveckling av diabetes och fetma. De har fortfarande inte förstått orsak och verkan (läs mer).

Det är från USA, med 13 miljoner feta ungdomar, som Livsmedelsverket hämtat sin fettskräck. Från USA har vi således ingen hjälp att hämta, vi får göra jobbet själva. Britterna med 2,4 miljoner feta ungdomar lär inte heller hjälpa till.

– ◊ –

NATURLIG MJÖLK – DET NYA HOTET MOT USA?

Breaking news:

”Multi-agency armed raid hits Rawesome Foods, Healthy Family Farms for selling raw milk and cheese.” Read more.

På samma gång visar det sig att:

GOVERNMENT DATA PROVES RAW MILK SAFE
Raw Milk Risk Extremely Small Compared to Risk of Other Foods

Vet deras hälsovårdande myndigheter inte heller vad de håller på med?

– ◊ –

VÅR KOMMENTAR;

Vilket brott är värst? Att lura en hel befolkning att äta sig sjuka och feta, eller att sälja opastöriserad mjölk, som alla bönder själva druckit sedan urminnes tider? Naturlig mjölk är mycket rik på näringsämnen, men man skall vara medveten om riskerna med EHEC (en risk som är liten, men som finns där).

Ohälsoriskerna med att äta enligt tallriksmodellen ovan är jämförelsevis astronomiska och ytterst få klarar en sådan kost utan att snabbt utveckla ohälsa och övervikt. De som klarar sig bäst är de som struntar i tallriksmodellen.

När får vi se en motsvarande räd mot USDA (U.S. Department of Agriculture) och FDA (Food and Drug Administration) –  anklagade för brott mot mänskligheten? Troligtvis aldrig! Till försvar skulle de kunna hävda okunnighet och inkompetens, vilket ju inte är brottsligt. Det förekommer också en hel del ekonomiska bindningar som förklarar mycket.

I USA rekommenderas en kost som gör folket sjuka och feta. På samma gång gör de räder mot de som säljer hälsosam mat. Inget får hota skräpmats- och läkemedelsindustrin? Eller är de bara lättlurade?

I EU får margarinindustrin fritt spelrum och får utan anmärkning från myndigheternas sida sprida vilka reklambudskap som helst. Vad har ”hjärtat” att göra i reklamen för Becel? Det finns heller inga essentiella fettsyror i margarin som vi behöver äta. Omega-6 bör vi undvika att få i oss för mycket av och när det gäller Omega-3 har vi svårt att tillgodogöra oss det från växtriket. Återigen blir vi grundlurade!

EU inför registreringskrav på växter och naturliga örter och begränsar mängden vitaminer som får säljas. Tänk om folket skulle bli friskare? Det skulle ju allvarligt skada den industri som lever på just ohälsa! Eller är vi bara lättlurade?

Detta är en risk med EU som borde uppmärksammas. Genom den koncentration som EU utgör, så räcker det att industrins mycket skickliga lobbyister (med nästintill obegränsade resurser) får med sig några få beslutsfattare på nyckelpositioner, sedan sitter vi alla i klistret när det gäller vår egen hälsa. Vi får betala priset med ohälsa och Euro.

Team KOSTDEMOKRATI

438 svar på ”USA – Matpyramiden ersätts av tallriksmodell.”

Kommentera