Dramatisk ökning av slaganfall hos gravida i USA

Artikel i DN.se: Dramatisk ökning av slaganfall hos gravida i USA.
Stroke har alltså ökat dramatiskt hos gravida i USA. Forskarna sätter det i samband med ökad fetma och diabetes. En vanlig kost för de som utvecklar fetma och diabetes är en kost med lite fett (bestående av margariner och omega-6-oljor) och hög andel kolhydrater, lightprodukter och tillsatser. Kanske strokerisken också stiger med den kosten?

Källa: Doktor Annika Dahlqvist

– ◊ –

Vår kommentar:

Inte bara skolbarn bör undvika margariner, omega6-rika växtoljor och lightprodukter. Även gravida bör undvika dessa livsmedel, inte minst för att reducera risken för graviditetsdiabetes. Det finns inga som helst fördelar med att överdosera kolhydrater.

Varför NÅGON överhuvudtaget skall äta lättmargariner och lightprodukter överlåter vi till Livsmedelsverkets tjänstemän att besvara. Vi har ställt frågan många gånger och väntar fortfarande på att de skall presentera vetenskapligt stöd för denna rekommendation.

Team KOSTDEMOKRATI

458 svar på ”Dramatisk ökning av slaganfall hos gravida i USA”

Kommentera